מי מבשל איפה? ומקומות חדשים

חילופי שפים במסעדות הרברט סמואל תל אביב והרצליה
השף אדיר כהן ממסעדת הרברט סמואל תל אביב, עוזב לטובת מיזם בניו יורק, ובעקבות המעבר, מי שימלא את מקומו יהיה השף קובי אוחיון ממסעדת הרברט סמואל הרצליה. במקומו של אוחיון, ימונה מור כהן שפועל בהרברט סמואל תל אביב מזה 6 שנים.

השף ברק אהרוני עוזב את הנורמן לטובת מגזינו
השף ברק אהרוני מתאחד שוב עם הירזינים וחוזר לשורותיהם, הפעם במסעדת מגזינו. אחרי שנתיים במטבח של מלון נורמן, השף המוערך עוזב את הביסטרו שהקים כאן, וממשיך הלאה. הוא יצטרף למסעדת מגזינו בתחילת חודש מאי.

השף אבי ביטון חובר לקייטרינג מזל טלה
אבי ביטון מצטרף לקייטרינג מזל טלה כשף ראשי. מזל טלה הינו קייטרינג ותיק ומוכר בארץ, שפועל מזה שני עשורים בענף. ביטון חובר לשפים מוכרים נוספים שמצטרפים לאחרונה אל עולם האירועים כמו יונתן רושפלד, עומר מילר ועוד. 

עוד המון דברים טעימים אצלנו בפייסבוק

רוברט קלוגר מחליף את עינב אזגורי בסרווסריה
השף עינב אזגורי חבר לדה, דה ודה בפתיחת בר היין והאוכל החדש, ועזב את מסעדת הסרבסריה. את מקומו תפס השף המנוסה רוברט קלוגר (ננה בר, NG, רפאל ועוד). קלוגר יכניס לסרווסריה מנות חדשות שמתכתבות גם עם אסיה, לצד חידושי בבראנץ' שמוגש כאן מדי יום שבת עם מנות כמו צ'יפס אנשובי, ברוסקטות עם סלט ביצים, בייקון ובצל מטוגן בשומן אווז, ומנת פיסאלדיאר - פטריות, אספרגוס, ארטישוק וביצה על בצק עלים.

סניף חדש לארומה תל אביב
רשת ארומה פתחה בשבוע שעבר סניף חדש ברחוב הארבעה בתל אביב. שעות הפתיחה של הסניף בימי חול הן בין 07:00 ל-23:00, ובימי שישי בין 07:00 ל-15:00. 

ארומה תל אביב. הארבעה 24, תל אביב

מסעדת פיורי (צילום: אביב חופי, אוכל טוב)
עכשיו גם באירועים. אבי ביטון | צילום: אביב חופי, אוכל טוב



אירועים וחגיגות

צ'יקטי חוגגת שנתיים, תל אביב
ביום שבת, ה-16 לאפריל, תתקיים מסיבת צהריים בצ'יקטי. האירוע יחל בשעה 11:00, ויוגשו בו שלל מנות קטנות כמו אויסטר לימונצ'לו, שרימפס קוקטייל, ברוסקטה טונה אדומה וקונכיות דג טרטר, שיפודי שרימפס, אספרגוס ותרנגולת עטופה בפרושוטו, ארנצ'יני, קרצ'ופי מטוגן, מולים ופוקצ'ה ביאנקה עם כמהין. על תפריט האלכוהול באותו היום יהיו אחראים אנשי לה אוטרה עם תפריט קוקטיילים משובח. מחיר כל מנה וקוקטייל יהיה 25 שקלים.

צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499

ארוחת משחקי הכס במסעדת NG, תל אביב
המסעדה הבשרית והוותיקה עורכת ארוחת משחקי הכס חגיגית, ובה 13 מנות בסגנון הסדרה, שיוגשו ללא סכו"ם או צלחות, ומיועדות לאכילה בידיים. מחיר המשתה הוא 390 שקלים לסועד, ויוגשו בו מנות כמו סלט גינה עם סלק צלוי, שעועית ירוקה וטבעות בצל חרוך, עופיונים טבולים בחמאה ובצלי פנינה, ברווז בדבש ופלפלים כתומים, פאי של דג קוד עם כרישה ותפוחי אדמה, ושוק טלה בקראסט של שום ועשבי תיבול.

NG. אחד העם 6, תל אביב. 03-516-7888

חגיגות יין במתחם התחנה, תל אביב
בין ה-13-14 לאפריל (החל מהשעה 18:00), ייערך הפנינג יין במתחם התחנה. באירוע יוצעו היינות הזוכים של תחרות Best Value 2016 .מחיר הכניסה לאירוע הוא 40 שקלים, וכולל טעימת יינות, וכוס יין מתנה.

מכירת ספרי בישול בשוק צפון, תל אביב
לקראת חג הפסח, עורכים בשוק צפון חגיגת ספרי בישול יחד עם חנות הספרים המגדלור. מחירי הספרים ינועו בין 39 ל-390 שקלים, ויכללו ספרים קלאסיים, לצד ספרים נדירים כמו ספר התענוגות של עמוס קינן, וכרמלה ואני של דניאל זך. בנוסף, דוכני השוק השונים יציעו מתנות ואוכל מוכן לחג.

לפרטים

טעימות מאיטליה, צ'יקטי (צילום: אפיק גבאי)
שנתיים של מנות קטנות מאיטליה. צ'יקטי | צילום: אפיק גבאי

יום הולדת 14 לקאזה דו ברזיל, אילת
המסעדה הדרומית מציעה בקבוק יין הבית מתנה לכל זוג שיזמין מנת צ'ורסקריה - ארוחת 14 סוגי בשרים בסימן 14 שנים למסעדה. המבצע בתוקף לאורך כל חודש אפריל.

לפרטים - 08-6323032

חגיגת אביב במסעדת פאסטל, תל אביב
החברים ממסעדת פאסטל חברו ליקב תבור לחגיגת אביב שתתקיים במהלך חודש אפריל במסעדה. במקום יוצעו מנות שישלבו יינות קלילים, לצד תפריט טעימות אביבי, בליווי יינות מותאמים. ארוחת טעימות מלאה בת ארבע מנות, ארבעה סוגי יין, ולחם, תעלה בין 220 ל-280 שקלים.

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

עוד באוכל טוב:

תפריטים חדשים וארוחות

המזנון מתחדש בסלטים, תל אביב

בשורות טובות למתקשים עם טירוף הפיתות של השף הצבעוני. השף אייל שני מתחיל לייצר במזנון גם סלטים שיימכרו בקופסאות. כרגע חשף שני בחשבון האינסטגרם שלו את הגרסה שלו לניסואז: סלט עם טונה, ביצה, שעועית ירוקה, פלפלים קלויים, תפוחי אדמה, חסה ונבטים. בהמשך, לאחר גיבוש יתר הקופסאות, יוכנסו הסלטים רשמית לתפריט.

קופסאת האור של המזנון, סקיצה ראשונה

A photo posted by Eyal Shani (@eyaltomato) on



ארוחת פליאו במרינדו אחד העם, תל אביב
ביום חמישי הקרוב תיערך הרצאה מיוחדת וארוחת פליאו במרינדו. בתפריט: טרטר שייטל צלפים וטפנד, נקניקיית טלה ביתית וסלט ירוק, מחבת בשרים ובה קבב טלה, צנובר ונענע, ספריבס טלה, אסאדו עגל, סטייק אנטריקוט, שיפוד שומן טלה בתוספת ירקות מהגריל ובטטה מדורה, וקינוח סלט פירות עם קצפת. מחיר הארוחה הוא 169 שקלים לסועד, וכולל יין.

לפרטים 050-3993810

מסעדת פאסטל (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
חוגגים את האביב. מסעדת פאסטל | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

תפריט חדש בכתית, תל אביב
השף מאיר אדוני מציע תפריט חדש במסעדת כתית. בין המנות החדשות שיוגשו בארוחת הטעימות במקום: מנת ים נורדי סגול - פורל כבוש במלחים, קרם פרש מעושן, רביולי סלק ברמולד סלרי ותפוחי עץ, ג'ל בצל כבוש, איולי שוש, גרניטת חזרת והיביסקוס, שקד עגל אביבי - שקד עגל צלוי במרווה עם שקדים ירוקים, יוגורט יוזו, כרוב ניצנים, איולי לימון פרסי, טויל פיתה וזעתר, אבקת יוגורט ואפונה, ציר עוף חום, טרגון, שמן זית וסומק, ומנת לבן, אדום, שחור - פומלה, אשכולית, תפוז, ומנדרינה ביוזו, תפוז דם, בזיליקום תאילנדי, זסט ליים, וגרניטת קפה. המחיר לארוחת טעימות מלאה הוא 437 שקלים.

כתית. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5107001

תפריט ספיישל בימי שני בדה פפה פיצה, תל אביב
מדי יום שני מציעים בדה פפה תפריטי ספיישל עם מוטיב שישתנה בכל שבוע. לדוגמה: יום שני על טהרת הריזוטו, עם מנות כמו ריזוטו דגים, ריזוטו ירקות טריים, ריזוטו תערובת פטריות, וריזוטו אלברלו ביין אדום, אגוזים, וגבינת גורגונזולה. בהמשך יוקדשו ימי שני לתפריטי לזניה וניוקי. עלויות המנות בין 45-70 שקלים.

דה פפה. פיצה דיזינגוף 334 . 0548088251

קמפיין פייסבוק לתפריט החדש של רשת קפה קפה
רשת בתי הקפה מציעה לכם להעלות לעמוד הפייסבוק שלהם תמונות של מנות שיצרתם, ולהשתתף בתחרות כוכבים במטבח. מנות של שלושה מהמשתפים בתחרות ייבחרו ויוצעו כחלק מתפריט הרשת, והמנצח יזכה בחופשה זוגית לאירופה.

לפרטים

תפריט אביב כתית (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
מאיר אדוני מקבל את האביב בכתית | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

תפריט נתחים חדש בדיינר גוצ'ה, תל אביב
בדיינר של גוצ'ה מציעים מנות חדשות בתפריט על בסיס נתחי prime cuts שנמכרים לפי משקל. בין האפשרויות: ריב-איי- אנטריקוט נטול עצם (40 שקלים ל-100 גרם), סינטה (40 שקלים ל-100 גרם), ופילה בקר-שאטובריאן (45 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, בימי ראשון מציעים בדיינר את המבצע 'ראשון של בשר', במסגרתו מציעים מנות גריל, לצד תוספת לבחירה, ושליש בירה במחיר של 105 שקלים לאדם.

גוצ'ה דיינר. אבן-גבירול 14, תל-אביב. 03-6911603

מנות חדשות במסעדג, חיפה
המסעדה החיפאית מציעה מנות חדשות, ביניהן פלטת פירות ים זוגית בחמאה, שום ויין לבן, או בשמנת ושום (220 שקלים), פיש אנד צ'יפס בתוך נייר, לצד מיונז ורוטב שום-לימון (50 שקלים), ושרימפס מוקרם בתערובת של גבינה כחולה ובולגרית (98 שקלים).

מסעדג. שדרות בת גלים 1 חיפה. 04-8524441. לא כשר

תפריט עסקי במסעדת פורטו, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט עסקי חדש עם מנות כמו ריגטוני פורמג', ובה שמנת, גבינת דנה בלו, אגוזי מלך וגרידת לימון; פנה פולו-פסטה עם חזה עוף, רוטב עגבניות, פלפל קלוי, זוקיני, זיתים, בזיליקום וצ'ילי, פיצה סיציליאנית, פיצה בלקנית ועוד. טווח מחירי הארוחות העסקיות הוא בין 46 ל-129 שקלים.

פורטו. אנגר 21, נמל תל אביב. 03-5461140. לא כשר


ספיישל בשר גוצ'ה (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
חגיגה לקרניבורים בדיינר של גוצ'ה | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור


מנות חדשניות בג'ירף
הרשת האסיאתית מציעה זוג מנות חדשות שמציגות צורות סושי חדשניות. כך למשל תוכלו למצוא במקום מנת צ'יראשי סושי (chirashi sushi): סושי שבו כל מרכיבי הרול נמצאים בצלחת, אך במקום להיות מגולגלים בתוך הרול, הם מפוזרים בה. המנה גדולה יותר מתכולת רול סושי סטנדרטי, וכוללת אורז, דג או טופו, אבוקדו עם יוזו, טוביקו, ג'ינג'ר כבוש, שומשום שחור ואצות (42-38 שקלים). מנה חדשה נוספת היא סנדוויץ' סושי בשם אוניגירי שנמכר באופן תדיר בחנויות מזון ביפן. זהו משולש אורז ממולא, אותו עוטפים עצמאית על ידי אצת סושי פריכה (12 שקלים). האוניגירי נמכר במקררי המעדנייה החדשה של הג'ירף בפתח תקוה, ומנת הסושי המפוזר נמכרת בסניפי הרשת בפתח תקווה, אבן גבירול, רמת החייל, מונטיפיורי והרצליה.

לפרטים

מבצעים מיוחדים
ויה רוסטיקו פיצה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
פיצה פלוס ניקוי יבש. ויה רוסטיקו | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

ויה רוסטיקו במבצע פיצה וניקוי יבש, שרונה מרקט
הפיצרייה רוצה שתאכלו את הפיצה שלהם בעמידה (כמיטב המסורת האיטלקית), ולכן, עד ה-15 במאי מציעים כאן לכל לקוח שאכל פיצה במקום והתלכלך - שובר לניקוי יבש של פריט אחד במתנה.

ויה רוסטיקו .קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב

מבצעי פסח בפאפא ג'ונס
הפיצריה מציעה מבצעים חדשים לקראת הפסח כמו פיצה אישית עם תוספת ופחית שתייה במחיר 38.90 שקלים, פיצה מרגריטה משפחתית עם תוספות במחיר 59 שקלים, ופיצה אישית עם אצבעות גבינה עליה תשלמו 39.90 שקלים.

פאפא ג'ונס. דיזינגוף 267, תל אביב. 03-7575888 / 6699*

מועדון לקוחות חדש לרשת JAPAN JAPAN
הרשת השיקה מועדון לקוחות עם הטבות כמו אחד ועוד אחד על תפריט הסושי בימי ראשון, או 25 אחוזי הנחה על ארוחות בימי הולדת. במהלך חודש אפריל מציעה הרשת הצטרפות בעלות 19.90 שקלים.

לפרטים

מבצעי יום ראשון באתר Zap Rest
האתר מציע מדי יום ראשון הטבות של 1+1 במגוון מסעדות. כך למשל, 1+1 על מנות עיקריות באוונגרד, אונו וג'ויה 1+1 על קינוחים וקוקטיילים במסעדת דקא, ומנה חינם בהזמנת מנה עיקרית במסעדת כרמים.

לפרטים

>> לכל חדשות האוכל