קבוצת המסעדות קמפאי היא כנראה הקבוצה החזקה ביותר בבאר שבע. אחרי שנים בתחום עם מסעדות ותיקות בעיר הדרומית, הקבוצה פתחה היום מסעדה חדשה בשם קו תאי. המקום מתמקד באוכל תאילנדי, נישה שהקבוצה נגעה בה מעט במסעדת האם קמפאי וכעת נכנסת לעומקה (המקום פעל במתכונת של פופ אפ בקיץ, הקבוצה הבינה שיש פוטנציאל ושיש צורך להעמיק במחקר המטבח התאילנדי - ופתחה את המסעדה).

השף של קמפאי הוא שף הקבוצה דרור שושן, שמציע כאן פתיחה עם הרבה מנות קטנות בשם שולחן תאילנדי שכוללת בין היתר יאם סום או - סלט פומלה טרייה עם קוביות דג מטוגן; ספייסי סום טאם - סלט פפאיה ירוקה מסורתי חריף; ולאפ קאי טוד - כדורי עוף עם עשבי תיבול. מחיר שולחן הטעימות 156 שקלים.

קו תאי מבית קמפאי  (צילום: גליה אבירם,  יח"צ)
מבחר מרקים ותבשילים תאילנדיים. קו תאי | צילום: גליה אבירם, יח"צ
קו תאי מבית קמפאי באר שבע  (צילום: גליה אבירם,  יח"צ)
מבית האסיאתית קמפאי | צילום: גליה אבירם, יח"צ

עוד בתפריט קלאסיקות תאילנדיות כמו קארי מסאמן עם אסאדו, תפוחי אדמה, שאלוט אפוי, שום, ג'ינג'ר,  בצל ירוק, צ'ילי, ובוטנים לצד אורז יזמין מאודה; פאד תאי שרימפס עם אטריות אורז רחבות; ביצה טרופה ברוטב תמרהינדי; נאם פלה; פאד סי יו עם אטריות אורז רחבות, אסאדו מפורק; פאק צ'וי, ברוקולי, תרד, רוטב פטריות, סויה שחורה, סוכר דקלים וכוסברה; ופאד קפאו גאי עם עוף קצוץ על הסכין, בזיליקום תאילנדי, צ'ילי אדום קצוץ ושום. מחירי המנות נעים בין 39-68 שקלים.

בתפריט יש גם אופציות מיוחדות יותר כמו לברק מטוגן ברוטב צ'ילי שום ותמרינדי עם בצל ירוק, למון גראס, כוסברה ואורז יסמין מאודה; ופילה דג ים בתבלינים ושורש כורכום טרי עם קפיר ליים במעטפת עלי בננה לצד ירוקים עונתיים; וסטייק סינטה במרינדה תאילנדית עם פיש סוס וסוכר דקלים (סביב 120 שקלים למנה).  

המקום פתוח לישיבה במקום ולמשלוחים ברחבי באר שבע והסביבה מדי יום משעה 18:00.

KOH THAI . קו תאי. סמילנסקי 23 (העיר העתיקה), באר שבע. 08-6654854