מבצעים וחגיגות

פסטיבל השקשוקה מתחיל במסעדות ברחבי הארץ
מחלבות גד אתגרו את בתי הקפה והמסעדות ברחבי הארץ בהכנת מנות שקשוקה מיוחדות שיוגשו עד 14 בינואר. בין 50 המקומות המשתתפים באירועים: טרטוריה חבה ולבן בירושלים, אחת העם, קמפנלו ותולעת ספרים בתל אביב, טאטי בגבעתיים, גוטל'ה בשרון ופורט קפה בקיסריה, נילי בזכרון ולחם בורקין בבנימינה.

השקשוקות שיוגשו יהיו עשירות במגוון גבינות רחב, דגים כבושים וירקות, ויכללו שקשוקת חצילים עם פורל כבוש, גבינת פטה גד וחלמון חי; שקשוקה ירוקה עם קישואים, בצל וגבינת מסקרפונה; ושקשוקה על בצק פיצה עם קילופי גבינת מנצ'גו.

לכל הפרטים

אין תמונה
פיצה דקה ולוהטת בהאט


בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו

ארוחה זוגית במחיר מיוחד ביפו תל אביב
השף חיים כהן מציע ארוחה זוגית מיוחדת במחיר 350 שקלים במסעדתו יפו תל אביב. הארוחה מוצעת עד אמצע חודש דצמבר והיא כוללת מנה ראשונה זוגית, עיקרית אישית, קינוח זוגי ושתייה חמה. בין המנות ניתן להתנסות בירקות צלויים בטאבון עם טחינה הר ברכה, מרק לימה וטורטליני ארטישוק ירושלמי, טרטר לוקוס, חציל ועגבניות טריות, קרפצ'יו בקר עם קרעי פוקצ'ה, לוביה ופרמזן, וניוקי תפוחי אדמה, תרד טורקי וגבינת המאירי.

יפו-תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב, 03-6249249.

מבצע פיצה משפחתית בפיצה האט
רשת הפיצריות הארצית מציעה מבצע על פיצה משפחתית מבצק דק. במסגרת המבצע שני מגשי פיצה משפחתית דקה יוצעו במחיר של 45 שקלים למגש. המבצע מוצע במהלך כל חודשי החורף.

לכל הפרטים

חגיגות שנה למסעדת מגדלנה, צומת מגדל
המסעדה של יוסף חנא חוגגת שנה באירוח השפים חיים טיבי, מאיר אדוני, ירון קסטנבאום, אבי שטייניץ, מיקי שמו, אופיר קדם ונוף עתאמנה אסמעיל. האירוע יהיה בסימן דו קיום ויתקיים ב-11 בדצמבר מהשעה 19:00. מחיר הארוחה 270 שקלים למשתתף, ויוגשו בה מנות כמו סינטה טלה צלויה בגריל בקראסט פיסטוק על תבשיל עדשים ותרד בר ברוטב ציר טלה; מוח טלה שלוק בציר עשבים לימוניים, לשון טלה בבישול איטי, כרוב ערבי מעושן, קרם שורשים, ארטישוק, פול ירוק וציר טלה ואורניות; מוסר ים עם קדאיף גבינת חלומי, קראסט גרעיני כוסברה בקרמל ורוטב קברנה.

מגדלנה, צומת מגדל, מרכז מסחרי, 04-6730064.

פטריקס בר אירי (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
ירון קסטנבוים מבשל עם בירה בפטריק'ס | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

קר בחוץ, חם בצלחת

תפריט חורף איטלקי בקמפנלו, תל אביב
השף מנה שטרום מציע תפריט איטלקי חורפי ובו מנות כמו ברוסקטה שרימפס עם שמן זית ושום, עגבניות ופלפל חריף (48 שקלים), מרק עדשים נפוליטני (34 שקלים), סלט פורטובלו ופולנטה עם בצל בשמן זית, שעועית ירוקה, עגבניות, חסה ורוקט (50 שקלים), פיצה קרפאצ'ו עם עגבניות, מוצרלה, עלי רוקט, קרפצ'יו בקר ופרמזן (65 שקלים), בולונז עם מוצרלה ופרמזן (65 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה עם עגבניות שרי, שמן זית ושום (66 שקלים) ונקניקייה סיציליאנית עם בצל, צימוקים וצנוברים (66 שקלים).

קמפנלו, בן יהודה 230 פינת נורדאו, תל אביב, 03-544-5558.

עוד באוכל טוב:

תפריט חורף חדש במסעדת סרדיניה, יפו
המסעדה האיטלקית מציעה תפריט חורף עם מנות כמו מרק ריבוליטה איטלקי (45 שקלים), פפרדלה ראגו טלה (65 שקלים), רביולי לחי עגל עם קרם שורשים (79 שקלים), ניוקי אספרגוס ערמונים (62 שקלים) וריזוטו טרטופו פונגי (65 שקלים).

סרדיניה, כיכר קדומים 9, יפו העתיקה, 03-6832211.

תפריט חורפי במאנטה ריי, תל אביב
לקראת החורף מציעה המסעדה תפריט שבועי מתחלף, בנוסף לתפריט הקבוע של המקום. בין המנות המוצעות: סיר סרטנים ברוטב תמרהינדי, תבשיל זנב שור על ריזוטו גריסי פנינה, מרק עגבניות עם שוט וודקה קטל 1, סיר מולים מבושלים בבירה דובדבנים בלגית עם נקניקייה ותבשיל לחי בקר על מחית דלעת. בנוסף למנה, הלקוחות שיזמינו מהתפריט החדש יקבלו גם את המתכון.

מאנטה ריי, עלמה ביץ', תל אביב, 03-5174773.

תפריט ספיישלים חדש בפטריק'ס , תל אביב
הבר האירי יצר תפריט ספיישלים חדש על בסיס בירה. בין המנות, שיצרו השפים אבי נעמני וירון קסטנבוים: נקניקיות עגל ופיסטוק עם תפוחי אדמה וכרוב כבוש, תבשיל שפונדרת בקר במעטה בצק עלים ופיש & צ'יפס בבלילת בירה. אירוע השקת התפריט וטעימות בירה יתקיים ב-4 בדצמבר בסניף רוטשילד מהשעה 20:00, ואת עמדת הדי ג'יי יתפוס ישראל אהרוני.

פטריק'ס, רוטשילד 39, תל אביב, 03-6784000.

פסטיבל קוסקוס של חורף במטבחון, תל אביב
המסעדה מגישה לאורך חודש דצמבר ארוחת טעימות של קוסקוס ותפריט עם מגוון סוגי קוסקוס. כך למשל קוסקוס ירקות עם גזר, קישואים, בטטה, דלעת וגרגירי חומוס (42 שקלים), קוסקוס עם בקר, גזר, תפוחי אדמה ושעועית ברוטב עגבניות (48 שקלים) וקוסקוס עוף עם תפוחי אדמה, דלעת וגזר (48 שקלים). ארוחת הקוסקוס הזוגית תכלול גם סלט סלק ושתייה קלה במחיר 88 שקלים.

המטבחון, רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב, 03-5163689.

ביירן תפריט חורף (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קר לכם? תאכלו קצת אוכל גרמני | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חודש מזרח אירופה במסעדת NG, תל אביב
המסעדה מציעה וודקה פרימיום לצד מנות בשרים ודגים מהמעשנת במהלך חודש דצמבר. בין הוודקות שיוצעו במקום בצ'ייסרים, כוסות או קראפים: רוסקי פלטינום, רוסקי גולד, קאופמן סופט, קרמלין גולד וזוברובקה. בין המנות: צלחת דליקטסים של בשרים מעושנים (55 שקלים), ברוסקטות של דגים מעושנים (65 שקלים), סוכריות סלמון כבוש מתובלות בוודקה ושמיר (53 שקלים) ובליני עם ביצי דגים ושמנת חמוצה (53 שקלים). 

NG, אחד העם 6 נווה צדק, תל אביב, 03-5167888.

תפריט חורף בביירן, תל אביב
המסעדה הבווארית מציעה תפריט חורף גרמני במיוחד עם מנות כמו מרק בצל שפאטן (34 שקלים), שוקרוט גרני אלזס (89 שקלים), רולדת שייטל (93 שקלים), גומבוץ ביירן (32 שקלים), לברקזה - תערובת בשרים עם בצל ותבלינים שנאפית בכיכר לחם (34 שקלים) - וכופתאות גבינה בריבת שזיפים (32 שקלים).

ביירן, פרישמן 22, תל אביב, 077-5565753.

פסטיבל מרקים ברשת פרש קיטשן
הרשת מציעה לקראת החורף מרקים במחיר 15 שקלים למנה. בין המרקים: מרק קרם ארטישוק ירושלמי, מרק אפונה ונענע, מרק מינסטרונה קלאסי, מרק חרירה, מרק עדשים, מרק בצלים, מרק עגבניות וקמח ומרק כתומים וג'ינג'ר.

לכל הפרטים.

קלאודיה רודן (צילום: טים קלינץ',  יחסי ציבור )
קלאודיה רודן. ה-מומחית בבישול יהודי | צילום: טים קלינץ', יחסי ציבור

מה עוד טעים?

אירוע קולנוע קולינרי בפסטיבל דליקטס, ירושלים
בין 16 ל-23 בדצמבר ייערך בסינמטק בירושלים פסטיבל הקולנוע היהודי, שיכלול מפגשי קולנוע בנושא אוכל ותרבות. בין האורחים בפסטיבל השנה: אשת האוכל הוותיקה קלאודיה רודן, השפים חיים כהן, אסף גרניט, שרי אנסקי ועוד. הסרטים שיוקרנו יהיו בדגש על סרטי אוכל ולצדם יתקיימו אירועים מיוחדים כמו מפגש ממולאים במסעדת הסדנא, מפגש עם ההיסטוריון הקולינרי מייקל טוויטי ובישול אוכל יהודי-אפרו-אמריקני בהוסטל אברהם, וגם מסיבת וודקה ודג מלוח בקזינו דה פריז שבשוק מחנה יהודה.

לפרטים נוספים.

ארוחות בוקר חדשות בסאפורי, ירושלים
מסעדת סאפורי מציעה ארוחות בוקר חדשות כמו מחבת ROSSO עם נתחי דג ים, שום קונפי וביצים, ברוטב עגבניות פיקנטי וקרסט פוקצ'ה (59 שקלים), קלצונה ים תיכוני במילוי בצלים מקורמלים, פרמזן, מוצרלה ונגיעות אנשובי וזיתי קלמטה (39 שקלים), פריטטת פטריות יער עם בצלים, פרמזן ומוצרלה לצד לחם איטלקי, גבינת שמנת, חציל ביוגורט, זיתים וסלסת עגבניות (59 שקלים).

סאפורי. קרן היסוד 38, ירושלים, 02-5617638.

וודקה לתרומה
ערב התרמה לילדי וראייטי יתקיים בברים באזור המרכז והשרון ביום חמישי 11 בדצמבר. בארבעים ברים יוצבו עמדות וודקה תיאו שימכרו וודקה ב-10 שקלים, וההכנסות יועברו לתרומה. בין הברים המשתתפים: זו ביזו, רדיו, מייקס פלייס והמזג.

סדנת בישול טבעונית אצלכם במטבח
מור סגל מציעה סדנאות בישול טבעוני אצלכם בבית, שבמסגרתן תבחן את הרגלי האכילה במשפחה ותקנה כלים פרקטיים לשינוי תזונתי. בסדנה האישית מעניקה סגל טיפים לבישול יומיומי ורעיונות למתכונים טבעוניים. המחיר - מ-450 שקלים.

לפרטים: 054-5951654.

גולאב ג'אמון אינדירה (צילום: גיא הכט,  יחסי ציבור )
שלום לך סופגנייה הודית | צילום: גיא הכט, יחסי ציבור

טגנו את זה - מה עושים בחנוכה

ספיישלי חנוכה באינדירה, תל אביב
המסעדה ההודית מציעה ספיישל לביבות לחנוכה עם ארוחה מיוחדת שבה באג'יה - לביבות בצל, קדרה הודית עם טלה, אורז ופירות יבשים ולסיום סופגניית גולב ג'מון מסורתית. מחיר הארוחה לסועד: 99 שקלים.

אינדירה, שדרות שאול המלך 4, תל אביב, 03-6954437.

פסטילטקעס במסעדת סנדר, תל אביב
מסעדת סנדר חוגגת השנה פסטיבל לטקעס בחנוכה עם לטקעס תפוח אדמה ובצל, בטטה, תפוח אדמה וגזר, קישואים וקישואים ותפוח אדמה. מחיר הצלחת: 20 שקלים ל-3 יחידות.

סנדר: בית של אוכל, לוינסקי 54, תל אביב, 03-5371872.

חנוכה בסימן שמן זית בחוות צוק, תל אביב
המסעדה חוגגת את חנוכה עם דגש על חגיגות המסיק. כך, יוגשו במקום מנות כמו קרפצ'יו בקר עם זיתי טאסוס מושרים בשמן זית, לחם קלוי עם פרמזן, פטרוזיליה, רוקט וחלמון (58 שקלים), שמן זית ראשון מסיק עם דואה -תערובת תבלינים ואגוזים מצרית (28 שקלים), לביבות תפוח אדמה עם שמנת חמוצה, מטיאס וחזרת לבנה (42 שקלים).

חוות צוק. פרלוק 5, רמת-אביב החדשה. 077-5155905.

פסטיבל כנרת  (צילום: רון שלף,  יחסי ציבור )
מחווה לשלום - טעם כנרת | צילום: רון שלף, יחסי ציבור

מה עושים עם הילדים?

עשור לפסטיבל טעם כנרת
הפסטיבל חוגג עשר שנים לקיומו עם פעילויות בנושא השלום לכל המשפחה. באירוע הפתיחה ישחזר השף אילן רוברג ארוחה אותה הגיש במעמד חתימת הסכם השלום של ישראל עם ירדן. בנוסף, במהלך הפסטיבל יתארח השף מנה שטרום במסעדת צל תמר לארוחה איטלקית ים תיכונית וכן תתקיים סעודת אבירים במסעדת הבשרים מרינדו. הפסטיבל יתקיים בין ה-18 ל-27 בדצמבר.

לפרטים.

חנוכה לילדים במסעדת אדמה, זכרון יעקב
המסעדה מציעה במהלך חג החנוכה סיורים מודרכים כמחווה לעליית המתיישבים הרומנים הראשונים של זכרון יעקב. כמו כן, יציעו במקום ספיישל פאפנש (לביבות רומניות שיוגשו עם גבינה ורוטב דובדבנים - 35 שקלים), ממליגה בגבינת עזים ורוטב יין לבן (56 שקלים) וכן תפריט ילדים מיוחד והדלקת נרות. 

אדמה - בקתה קולינארית. מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זכרון יעקב. 04-6293183.

>> לכל חדשות האוכל