בין כל הפתיחות המתוקשרות, לפעמים מתפספסים דוכנים ומסעדות שנפתחים עם קצת פחות רעש. פתיחה אחת כזו היא זו של צ'יצ'ו, או כמו שהיא מכנה את עצמה "הסנדוויצ'ייה המרוקאית". מדובר בסניף שני לסנדוויצ'ייה מחיפה, שנפתח בסמטה צדדית של שוק הכרמל. את צ'יצ'ו המקורית פתחו ליאל מזרחי ואמא שלו ביאטריס דיין לפני כשנתיים וחצי, במטרה לשחזר את הכריך שסבתא של ליאל הייתה מכינה לו ולחברים בכל יום שישי בצהריים והפך למיתולוגי בקרב בני המשפחה. הם חברו אל ניב לוי, חבר ילדות של ליאל (או בכינויו - צ'יצ'ו), ויחד פתחו את המקום.

התפריט בצ'יצ'ו התל אביבית קטן ומצומצם, ומאפשר בחירה בין ארבעה סוגי קציצות בשריות: בקר ברוטב עגבניות, כבש ברוטב טחינה ירוקה ותרד, עוף ברוטב בלימון כבוש וסלרי או דגים ברוטב פלפלים, שום וכוסברה. יש גם שתי אופציות טבעוניות - אחת של קציצות ירק ואחת של קציצות סלק עם מעט גזר - וכל הכריכים מוגשים בלחם שמוכן במיוחד במקום והוא הכלאה אישית בין פרנה לפריקסה. מחירם של הכריכים 35-38 שקלים בישיבה במקום, 30-32 בטייק אוויי, ואפשר גם להוסיף סלט ירוק קטן ב-5 שקלים.

טעם: פרץ של נוסטלגיה

אנחנו טעמנו שני כריכים: את כריך קציצות הבקר ואת כריך קציצות הסלק הטבעוני. שניהם הגיעו במהירות יחסית, עם ממרחים שבחרנו מתוך מבחר שכלל טחינה, אריסה, מטבוחה, סלט חצילים, לימון כבוש וירקות טריים. קציצות הבקר היו ביתיות מאוד, אבל במובן הטוב. כל מי שאכל קציצות ברוטב עגבניות בבית יזהה את הטעם. יחד עם הלחם הרך והבשרני וקצת מטבוחה פיקנטית, היה מדובר בכריך מפנק וטעים מאוד, בעיקר בזכות פרצי הנוסטלגיה לקציצות של אמא.


ואם התלהבנו מקציצות הבקר, קציצות הסלק הטבעוניות הפתיעו אותנו אפילו יותר. הקציצות אמנם נדמו יותר ללביבות שטוחות, אבל היו עסיסיות, מתקתקות אבל לא יותר מדי, והשילוב של הגזר בבלילה הוסיף להן עוד עומק טעמים שבדרך כלל חסר לקציצות סלק. יחד עם לימון כבוש שסודר בנדיבות בכריך, היה מדובר באחת הארוחות הטבעוניות הכיפיות שאכלנו בזמן האחרון. היינו שמחים אם הלחם היה נקלה בתנור קצת פחות זמן והיה פחות פריך ויותר רך, אבל עדיין - כריך מצטיין בהחלט.

צ'יצ'ו - כריך קציצות סלק טבעוני (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אחד הכריכים הטבעוניים הכי מפתיעים שטעמנו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

הסלט הקטן שהזמנו בצד הורכב אמנם רק מעלי חסה, אבל מעליו פוזרה בנדיבות רבה תערובת ג'עלה של גרעינים ושומשום, שהפכה אותו לתוספת כיפית שנהנינו לחסל.

בשורה התחתונה, צ'יצ'ו הוא אולי לא הכריך הכי מיוחד בעיר עמוסת כריכים כמו תל אביב, בטח באזור שוק הכרמל, אבל לכל התל אביבים שחסר להם הטעם של הקציצות של אמא - או לטבעונים שמחפשים כריך מצטיין - מדובר באופציה ראויה בהחלט.

צ'יצ'ו, רבי עקיבא 20, תל אביב. א'-ה' 11:00-18:00. ו' 11:00-שעה לפני כניסת השבת

>> לכל חדשות האוכל