קצב תחלופת הטרנדים באוכל הישראלי ברוך השם גבוה, ושומר עלינו ערניים: אחרי עגלות הקפה באו המסעדות האיטלקיות, 2023 הייתה השנה של ברי היין (לצד ריבוי פיצות נפוליטניות והמבורגרים של שפים), ו-2024 כבר מסתמנת כשנת הביסטרו והבראסרי. שני המונחים מגיעים מצרפת ומשדרים פשטות, קלאס, שכונתיות ונוחות – מה שמבשר מבחינתנו על מקומות יותר רגועים, עם תפריטים מעודנים ויומיומיים ופזילה להיילייטים קלאסיים. בלגן, צ'ייסרים וריקודים על הבר הם פחות העניין שלנו עכשיו בחיים, וזה הזמן להניח ליומרות ולתת במה לצניעות ולפשטות. אחרי שהכרנו על בוריו את המטבח הים תיכוני-עונתי-מקומי-שמח שלנו, הגיע הזמן להירגע ולחזור למקורות הצרפתיים.

מסעדת קונה (KONA), שנפתחה לאחרונה בעיר התחתית של חיפה, במקום שבו פעלה מסעדת רוקו, מביאה את הפשטות המוקפדת והיומיומית הזאת לאזור בילויים שיש בו תמהיל מסעדות וברים מפואר: יש כאן איטלקי, תאילנדי, נפוליטני, דגים, מקסיקני, גסטרו ברים עם אוכל ערב, וקונה משלימה בדיוק את מה שהיה חסר ומוסיפה רוגע.

טרטר דג על קרעי קרואסון  (צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור)
טרטר דג על קרעי קרואסון | צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור

מאחורי קונה עומדים דניאל ויאריק, הבעלים של ברדא, מותג חיפאי של בייקריות אהובות, יחד עם שותף שלישי בשם ג'ון. ברדא, על סניפיה, מאכילה את החיפאים בפחמימות כבר 7 שנים. בסניף של העיר התחתית התקיימו בשנה אחרונה פופ אפים מסקרנים, שבהם הוגשו בבייקרי מנות של מסעדה. קונה נפתחה אחרי שהשותפים הרגישו שהפופ אפ הבשיל לכדי מסעדה בפני עצמה, והחליטו לשחרר את הבייקרי להתרכז באפייה.

בזמן שיאריק ממשיך לאפות בברדא דניאל עבר למטבח של קונה, שם הוא מכין מנות כמו בורגר קלאס מבשר מיושן וקריספי פיש עם בצל סומאק מוחמץ, מיונז יפני ועירית, שמגיעים בלחמניית בריוש דלעת תוצרת ברדא כמובן; טרטר דג על קרעי קרואסון של ברדא; ברוסקטות מלחמים מיוחדים של המאפייה עם בשר מפורק או קרפצ'ו; וספיישלים שבועיים כמו טורטליני פולנטה עם חמאה ומרווה.

קריספי פיש עם בצל סומאק מוחמץ, מיונז יפני ועירית.  (צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור)
קריספי פיש עם בצל סומאק מוחמץ, מיונז יפני ועירית. קונה | צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור
ופלפל פדרון אופנתי מטוגן עם גבינת המאירי (צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור)
ופלפל פדרון אופנתי מטוגן עם גבינת המאירי | צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור

עוד בתפריט סלט עוף על הפלנצ'ה עם קייל, אנדיב, חסות, פטל וויניגרט חרדל ודבש; תירס לבן בחמאה, לימון ופרמזן; שניצל עם פירה, צלפים ולימון שאליו מומלץ להוסיף סלט כרוב, שמיר וקרם פרש; ופלפל פדרון אופנתי מטוגן עם גבינת המאירי. יש גם מנות מבוססות ירק, כמו אספרגוס עם אפונת שלג ושעועית ירוקה עם קליפת תפוז מגוררת.

את הארוחה מלווים קוקטיילים קלאסיים כמו אפרול שפריץ, נגרוני וג'ין טוניק, ולסיום יציעו לכם קינוחים קלאסיים כמו פאי לימון, מוס אמרנה ופטיסייר קפה עם טוויל קקאו. כמו שאמרנו, הרבה פשטות קלאסית שלא זועקת חדשנות אלא מתמקדת בעיקר: אוכל טעים שכיף לאכול בכל הזדמנות.

בימים אלה המקום פועל בשעות הרצה מצומצמות, אבל אפשר כבר להזמין בו מקום דרך אונטופו (ויש רשימת המתנה כמובן). מהשבוע הבא קונה תהיה פתוחה בימים שני-שבת מ-18:00, ובעוד שבועיים היא עתידה להתחיל להגיש גם ארוחות צהריים.

קונה. הנמל 10, חיפה