סנטה קתרינה, בית העם ו-Bezzo החדשה - פיצריות הגורמה השתלטו כבר מזמן על תל אביב, ועכשיו הגיע גם תור הירושלמים ליהנות מבצק איכותי ותוספות מגניבות: פלורה, פיצרייה צעירה וחדשה, נפתחה בשבוע שעבר בשעה טובה ברחוב הדקל, לא רחוק מהשוק ומשכונת נחלאות.

פלורה פיצה (צילום: יונתן סטריאר ,  יחסי ציבור )
פיצה פלורה | צילום: יונתן סטריאר , יחסי ציבור

חדשות אוכל? בואו גם לפייסבוק

"פלורה זה השם של סבתא שלי זיכרונה לברכה שנפטרה בשנה שעברה, והחלטנו לקרוא למקום על שמה", מסביר לנו בן לילמנסטונס, מבעלי המקום. "בנוסף, פלורה משמעו גם צמחייה באיטלקית, אז כל המקום למעשה מלא בצמחי תבלין וצמחים נוספים על הקירות. זה אחד הדברים הבולטים כאן".

שותפו של לילמנסטונס הוא לירם אמיר, הבעלים של בר הטיפה המוכר בעיר. כשהנכס בסמיכות לבר התפנה, השניים החליטו לקחת את המקום. "שנינו חברים מגיל 12", מספר לנו לילמנסטונס, "לפני פלורה בישלתי שלוש שנים במסעדת מונא בירושלים וללירם היה את הבר. הרבה זמן הוא ניסה לגרום לי לעבור לעבוד אתו, ועם הפיצרייה הזאת הוא הצליח. החלטנו ללכת דווקא על מסעדה שמתמקדת בפיצה פשוט כי שנינו אוהבים מאוד פיצה".

פלורה פיצה ירושלים (צילום: יונתן סטריאר,  יחסי ציבור )
מקום צעיר ומתומחר בהגינות | צילום: יונתן סטריאר, יחסי ציבור

על המתכון של הפיצה עבד לילמנסטונס חודשים ארוכים ופיתח את הבצק דרך למידה מהאינטרנט והתייעצות עם אופים בירושלים, עד שהגיע לרמה שהיה מרוצה ממנה. ומה מעל הבצק? מעבר לפיצת הבית - פיצה מרגריטה עם סלט רוקט רענן ופרמזן, אפשר להזמין כאן תוספות כמו כרובית, ארטישוק, זוקיני, פטריות, זיתי קלמטה, אנשובי, בצל, עגבניות ובעונה גם ברוקולי ושומר.

עוד באוכל טוב:

פלורה היא מסעדה כשרה (ללא תעודה) ולכן רוב התוספות של הפיצות כאן הן על טהרת הירקות. מלבד פיצות מכינים במקום גם פסטה טליאטלה בעבודת יד עם רוטב עגבניות שבושל 4 שעות, עם זיתי קלמטה, צלפים ופרמזן; פסטה עם שמן זית ושום בתוספת תרד ופטה; סלט עגבניות עם זיתי קלמטה, צנונית, רוקט, בלסמי מצומצם, בולגרית ובצל סגול; וסלט חסה בוויניגרט חרדל. המחיר למגש פיצה מרגריטה בקוטר 35 סנטימטרים הוא 42 שקלים, ועוד 6-8 שקלים לתוספות. מחיר הפסטות 36 שקלים והסלטים 30 שקלים. בשעות הצהריים פלורה היא בית אוכל קליל, ובערב משנה המקום את פניו והופך לבר-מסעדה עם מוסיקה מתאימה ומבחר קוקטיילים איטלקיים שהולכים טוב עם פיצה כמו אפרול שפריץ ונגרוני.

פלורה שף פיצה ירושלים  (צילום: יונתן סטריאר,  יחסי ציבור )
תוספות על טהרת הירקות | צילום: יונתן סטריאר, יחסי ציבור

"ממש נלחמנו כדי לשמור על המחירים הכי זולים שאנחנו יכולים ביחס לאיכות הגבוהה של חומרי הגלם", אומר לילמנסטונס. "בהתחשב באיכות של מה שקיים בירושלים המחירים שלנו יחסית זולים ואנחנו מנסים לפנות כאן לקהל צעיר של סטודנטים ותושבי שכונת נחלאות שבסביבה שלנו. הכוונה היא שתהיה כאן אווירה נעימה ומשוחררת ויוכלו להגיע לכאן לפיצה וכוס יין ב-60 שקלים לאדם במקום לשלם מעל מאה שקלים במסעדות מפונפנות".

פלורה. הדקל 2, ירושלים. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-כניסת השבת, שבת - מוצאי שבת-23:00. כשר ללא תעודה. 

>> לכל חדשות האוכל