חובבי האוכל בוודאי מכירים את השף קונדיטור טל שפיגל, שכבש את הרשתות החברתיות בזכות אסתטיקה מרהיבה שמשלבת בין נעליים צבעוניות יפהפיות לקינוחים שומטי לסתות מרחבי פריז, בירת הקינוחים העולמית. בדרך כלל אנחנו זוכים רק להתקנא מרחוק בקינוחים של שפיגל בניכר, אבל השבוע הוא נחת בארץ ולראשונה כולנו יכולים לטעום מהקינוחים שלו, שיימכרו במסגרת שבוע הקינוחים בהוטל מונטיפיורי בתל אביב. אנחנו, איך לא, הגענו למקום כדי לפגוש את הקונדיטור עם מאות אלפי העוקבים, וגם לבדוק האם הקינוחים המדוברים טעימים כמו הצילומים שלהם.

קינוחים בברצלונה (צילום: טל שפיגל, mako אוכל)
מקפיד לצלם באסתטיקה מרשימה | צילום: טל שפיגל, mako אוכל
קינוחים - בובו ברצלונה (צילום: טל שפיגל, mako אוכל)
אבל האם הקינוחים שלו טעימים כמו שהתמונות יפות? | צילום: טל שפיגל, mako אוכל

שפיגל החליט להציע בארץ את ההיי טי, אותו מגש כיפי שמוגש בדרך כלל באנגליה ויש בו מכל וכל, שבארץ לא זכה לעדנה קולינרית משום מה. בין הקינוחים שהוא יצר לאירוע אפשר למצוא טארט אשכוליות ופיסטוק שמשלב באופן מיטבי בין החמצמצות העדינה של האשכולית הוורודה לפריכות הכיפית והירוק היפה של הפיסטוק; אנטרמה שוקולד, כוסמת וטונקה עם כוסמת שנקלתה והפכה לקראנצ'ית במיוחד וטונקה שמשרה על כל הקינוח אווירה חורפית ומתובלת מאוד; ושו (בצק רבוך) צבוע שחור על ידי פחם, עם קרם שומשום שחור וקרם ורדים ופטל - בעינינו הקינוח הטוב ביותר (וגם הכי פחות מתוק), שהוא לא רק יפהפה אלא גם מעודן בטעמיו ומשלב בין חמיצות טובה של פטל לטאץ' אסייתי של שומשום שחור. הקינוחים יוגשו לצד סקונס, קוקטיילים מבוססי בייליס ושתייה חמה.

אם אתם סקרנים ורוצים לנסות גם, ההיי טי של שפיגל יוגש בהוטל מונטיפיורי עד 13 בחודש מ-16:00 ועד 19:00. מחיר ארוחת היי טי זוגית - 250 שקלים.