בית תאילנדי, נאם, תאילנדית בהר סיני, קאב קם, גברת קוטיאו וזה רק חלק מהרשימה. בתל אביב לא חסרות מסעדות תאילנדיות משגשגות ולא חסר קהל שבוי של האוכל התאילנדי. עכשיו נכנסת למקבץ המכובד הזה מסעדה תאילנדית ביתית חדשה וצנועה, שאומנם נפתחה רק בשבוע שעבר, אבל כבר הספיקה לגרור אליה לא מעט פודיז ואנשים מתחום האוכל.

המקום, שנקרא אהן תאי, נפתח על ידי השף מידד סטבינסקי, שעבד שנים ארוכות בתאילנד והפעיל במדינה מסעדות הן בבנגקוק והן באיים, ולאחרונה החליט להגשים חלום ולפתוח מקום קטן משלו בתל אביב (בשנים האחרונות מאז שב ארצה בעקבות הקורונה, הוביל סטובינסקי את מסעדת דלי אסיאתי בהוד השרון).

אהן תאי מסעדה תאילנדית קארי צהוב  (צילום: יעל יצחקי,  יח"צ)
לא לוותר על מנות הקארי | צילום: יעל יצחקי, יח"צ
אהן תאי מידד סטבינססקי  (צילום: יעל יצחקי,  יח"צ)
סטבינסקי באהן תאי | צילום: יעל יצחקי, יח"צ

את המסעדה שלו מגדיר סטבינסקי כגריל איסאני והוא משתדל להתמקד באוכל שלא רואים בכל מסעדה תאילנדית בארץ. זה כולל סלטי סום טאם שחורגים מגבולות הפפאיה הירוקה כמו סום טאם על בסיס מלפפונים עם עגבניות, בוטנים, שעועית ופאלה או סום טאם על בסיס תירס שלידו עור פריך של עוף. עוד בין המנות הלא שגרתיות כאן תמצאו טרטר בקר מאיסאן; נתחי בקר מומלחים ומיובשים שמומלץ לנשנש ליד בירה; ומרק טום סאם עם בקר בבישול ארוך ושלל עשבי תבלין.

אהן תאי מסעדה תאילנדית  (צילום: יעל יצחקי,  יח"צ)
יותר מסוג אחד של סלט פפאיה | צילום: יעל יצחקי, יח"צ

בהתאם להגדרת המקום כמסעדת גריל, חלק ניכר מהתפריט כולל מנות בשר, דגים ופירות ים היישר מהגריל, שמוגשות בנדיבות וללא התחכמויות לצד רטבים חריפים ועזי טעמים לטבילה. בין האופציות מגריל הפחמים יש בין היתר כנף דג נהדרת ופריכה, קלמרי ושרימפס, נקניקייה בסגנון צפון תאילנד עם עשבי תבלין וזרועות תמנון צלויות בגריל.

מנות הקארי במסעדה מוכנות במקום והן מושקעות מאוד. לטעמנו הן חלק מהותי מתפריט המסעדה ומומלץ שלא לפספס אותן אם מגיעים. אהבנו במיוחד את הקארי הצהוב עם שפע כורכום ועשבים, שמוגש עם נתחי דג או קציצות עוף ומגוון ירקות שזוכים לטיפול מיטבי, לצד אטריות קאנום ג'ין דקות. עוד יש כאן קארי דגים בשם אד צ'ה פלה עם ירקות ועשבים, אורז מאודה ובזיליקום תאילנדי; או קארי ירוק עם עשבים, לוק צ'ין עוף וירקות.

המחירים במקום נעים סביב 40-68 שקלים למנות ראשונות וסלטים, בין 64-78 שקלים למנות מהגריל, ובין 72-88 שקלים למנות קארי גדולות. בינתיים המקום פתוח בשעות הערב בלבד ובהמשך יפתחו כאן גם לארוחות צהריים בדגש על מנות קארי. הקינוחים כאן כוללים בינתיים סטיקי רייס עם אננס בחלב קוקוס ובננות מטוגנות עם מטבל קוקוס ובהמשך יורחב התפריט עם קינוחים תאילנדיים כמו בננה לוטי ועוד.

אהן תאי. לילנבלום 21, תל אביב. 0585521215. לא כשר