קרואסונים, מאפיית לחמים (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
קרואסונים, מאפיית לחמים | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

פופ אפ קרואסונים במאפיית לחמים, תל אביב

סניף החשמונאים של מאפיית לחמים יארח למשך עשרה ימים פופ אפ של קרואסונים מושחתים. בדוכן, שיפעל בסניף מ-31.1 עד 9.2, יימכרו קרואסונים מתוקים ומלוחים וביניהם כריך קרואסון פתוח במילוי תותים בשמנת (28 שקלים); קרואסון מלבי במילוי פטיסייר ורדים ובציפוי נפאז' אדום, קוקוס, פיסטוק ופטל טרי (28 שקלים); קרואסון מרנג לימון במילוי קרם לימון ובציפוי מרנג איטלקי (28 שקלים); כריך קרואסון פתוח אבוקדו עם פרוסות אבוקדו, גבינת פטה מגורדת, ירוקים וצ'ילי (32 שקלים); וכריך קרואסון חם עם גבינה ועלי תרד (32 שקלים).

לחמים. החשמונאים 103, תל אביב

שבוע הקולינריה הצרפתי ה-6 בישראל

בתאריכים 5-8 בפברואר ייערך שבוע הקולנריה הצרפתי בשבע ערים בישראל: תל אביב, ירושלים, חיפה, טבריה, באר שבע, זיכרון יעקב ונצרת. 17 שפים מובילים מצרפת יגיעו ל-13 מסעדות ישראליות וקונדיטוריה אחת ויגישו תפריטים צרפתיים מיוחדים. במהלך אותו השבוע יוגשו במסעדות שונות קוקטיילים בסגנון צרפתי. ביפו תל אביב, למשל, יוגש קיוקמבר פיז - קוקטייל מרענן על בסיס וודקה גרייגוס, מלפפון ולימון; ובפופינה - קרנברי ספרקלר, קוקטייל מתקתק על בסיס וודקה גרייגוס אגס, עם מיץ אוכמניות וסגירה של סודה.

כל הפרטים באתר

מנות פסטה חורפיות בקפה גן סיפור, חולון, ראשון לציון והרצליה

לכבוד החורף מתווספות לתפריטים של קפה גן סיפור שלוש מנות פסטה חדשות: טורטליני גבינות - עם חמאת עגבניות צלויות, פרוסות שום, קוביות עגבנייה, בזיליקום, פרמזן וגרעיני חמנייה קלויים (65 שקלים); היער השחורפסטה רדיאטורי שחורה ברוטב חמאת שמנת וטריאקי, עם עגבניות שרי צלויות, פטריות שמפניון ובצל סגול (65 שקלים); ופסטה ברוטב של נועם - שמנת פסטו עם מיקס שרי, שום פרוס, בצל ופטריות טריות (59 שקלים).

קפה גן סיפור חולון, מוטה גור 15, חולון, 03-5011596; קפה גן סיפור, פארק הרצליה (דרום הפארק, מול קניון שבעת הכוכבים) טלפון: 09-8850900; קפה גן סיפור, גן בעברית, רחוב חנה ומיכאל לוין, מזרח ראשון לציון, צמוד לבסיס צריפין. 03-9661172

טורטליני גבינות, קפה גן סיפור (צילום: גל קולוג, יחסי ציבור)
טורטליני גבינות, קפה גן סיפור | צילום: גל קולוג, יחסי ציבור

ערב ליקוט בר במסעדת קזינו סן רמו, תל אביב

מסעדת קזינו סן רמו תחבור ללקטים יתיר שדה והילה הראל לערב שיכלול הרצאה של יתיר, קוקטיילים על בסיס ליקוטים של הילה ותפריט על בסיס חומרים שלוקטו, עם מנות כמו רביולי חומעה, בצל לבן, גבינת ברינזה ממזרח ירושלים וקצח ברוטב חמאה חומה ומרווה, מוגש על קרם חומעה ושורשים; לבנייה סרפדים עם פטאשו צרוב במחבת, סירופ רימונים ופרחי מצליב; וקרפצ'יו בקר עם ריבת חמציץ, כובע נזיר וצמחי מין (כרפס הביצות, גרגר נחלים).

קזינו סן רמו. נחמה 2, מתחם נגה, יפו. 03-5042003

עסקיות חדשות במסעדת פלורנטין האוס, תל אביב

מסעדת פלורנטין האוס האסייתית של השף שרון כהן תתחיל לפעול גם בשעות הצהריים, עם תפריט עסקיות שכולל עיקרית ומנה ראשונה לבחירה במחיר העיקרית (39-59 שקלים). בין המנות: מרק שונצאי - ציר ירקות עם אטריות אודון, טופו ,הויסין וירקות; שני באנים לבחירה - אונטריב/קריספי צ'יקן/טופו/בטן חזיר; מרק אודון - אטריות, ירקות ובטן חזיר/עוף; ונתחי סלמון בקארי ירוק עם עשבים וצ'ילי חריף.

פלורנטין האוס. פלורנטין 6, תל אביב. 03-6164449

תפריט חדש למסעדת אלגריה הטבעונית, תל אביב

מסעדת אלגריה מתחדשת במנות שמצטרפות לתפריט הקיים: הכל זורם לים - נתח טופו קדיתא במרינדת תבלינים ואצות על בצל מקורמל ופטריות שיטאקה, על בסיס תפודים חרוכים. מוגשת עם גבינת קשיו מעושנת ופלפלים מותססים (46 שקלים); פטה שעועית שחורה ביין ואגסים (38 שקלים); והקיסרית - עלי לבבות חסה פריכים עטופים ברוטב קיסר סודי של מסעדת אלגריה, עם טבעות בצל סגול, צלפים, קרוטונים ורצועות טופו צרוב (49 שקלים).

אלגריה. אבן גבירול 165 תל אביב יפו, 03-6136964

פסטיבל הטבעונות בקניון עזריאלי הוד השרון

פסטיבל הטבעונות הראשון של קניון עזריאלי הוד השרון יתקיים היום, ב-25.01.18 בין השעות 12:00-21:00 עם דוכנים שונים של אוכל טבעוני כמו  קרפרי ברטון – קרפ טבעוני מכוסמת, פחמימה מלאה, הנטחנת מידי יום. שוקולד Vegantino - שוקולד בוטיק טבעוני המיוצר בעבודת יד. אוכל הורי - מיזוג בין ירקות, תבלינים וקטניות כמו מנת טאלי שמורכבת מתבשילים כמו אלו פאלאק, צאנה מסאלה ודאל.  סופר פוד מרקט – דוכן מזונות על  ובעלי ערך תזונתי גבוה במיוחד, הכוללים חומרים מזינים.

 פסטיבל סיפורי מרק באשדוד

בתאריכים 8-14 בפברואר יוסיפו 30 מסעדות אשדודיות לתפריט שלהן מנות מרק שהשפים אוהבים, במחיר של 10 שקלים כל אחת. אפרת אספה ממסעדת אדיס עלם האתיופית תכין מרק עדשים על פי מתכון מהכפר שבו נולדה, במסעדת ראיחונה הבוכרית יגישו שורפה (מרק כבש בוכרי), מסעדת רונג'אן התאילנדית תציע מרק עוף בקארי, בפריקסה המיתולוגי של מוריס יגישו מרק שעועית, במסעדת עלמא יהיה ניתן להזמין מרק חצילים בקרם קוקוס, במסעדת ברבריני מרק עגבניות איטלקי, במסעדת אלאדין מרק חרירה - וכמובן שיהיו גם המון מרקי דגים, כיאה לעיר נמל.

לפרטים נוספים: פייסבוק תיירות אשדוד - Visit Ashdod

פסטיבל סיפורי מרק, אשדוד (צילום: Funia - social groove, יחסי ציבור)
פסטיבל סיפורי מרק, אשדוד | צילום: Funia - social groove, יחסי ציבור

מנות חדשות במסעדות דולפין ים, ירושלים

ארבע מנות חדשות מצטרפות לתפריט הדגים ופירות הים של מסעדות דולפין ים הוותיקה: צדפות טריות מסוג ג'ארלדו עם לימון ונגיעות טבסקו, סביצ'ה טונה ומנגו על מצע טוסטונים עם מיונז ווסאבי ואפונת ווסאבי, שיפודי שרימפס עטופים בחזה אווז מעושן וביסק סרטנים.

דולפין ים. שמעון בן שטח 9, ירושלים. 02-6232272

ערב ספיישל קארי במסעדת וונג, תל אביב

לכבוד החורף ייערך ביום ראשון, 28.1, במסעדת וונג הווייטנאמית ערב מיוחד של תבשילי קארי. בין המנות בתפריט: קדירת מולים בקארי ירוק (76 שקלים), באן מטוגן פתוח עם שרימפס בקארי צהוב ויוזו (52 שקלים) וברבוניות מטוגנות מלוות בכוסות חסה בייבי-ג'ם ומטבל קארי ארומטי לימוני (48 שקלים).

וונג. שדרות רוטשילד 15, תל אביב. 03-6337171

קארי, מסעדת וונג (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
קארי, מסעדת וונג | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש במסעדת אנג'ליקה, ירושלים

מסעדת אנג'ליקה משיקה תפריט צהריים חדש עם מנות בהנחה של 30 אחוז מהמחיר הרגיל. בין המנות: פטה כבד (38 שקלים), סלט שוק אווז (עם אופציה טבעונית, 48 שקלים), פאני פורי (36 שקלים), טורטליני במילוי דוקסל פטריות (34 שקלים), המבורגר אנג'ליקה 250 גרם (68 שקלים), פילה בקר צרוב על הגריל (124 שקלים), פילה סלמון סו-ויד (102 שקלים) וחזה אווז צרוב (102 שקלים).

אנג'ליקה. וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056

YOGO'S, יוגורטייה חדשה באשקלון

היוגורט הקפוא מגיע גם לאשקלון עם יוגורטייה-גלידרייה חדשה. ביוגו'ס תמצאו לא רק יוגורט קפוא עם המון תוספות אלא גם גלידות שונות ושייקים, וגם קינוחים כמו ופל בלגי בננה ספליט (45 שקלים), פנקייקס חמאת בוטנים ונוטלה (45 שקלים) וקרפ בננה נוגט (29 שקלים). כמעט את כל הקינוחים והמתוקים שנמכרים במקום אפשר גם להזמין במשלוח שמגיע במארזים מיוחדים.

יוגו'ס. מלכי ישראלי 35, אשקלון. 050-3332338

תפריט בשרים חדש במסעדת זיגל, כפר האומנים אניעם

מסעדת זיגל משיקה תפריט בשרים מעושנים ונתחים מיוחדים חדש. בין המנות: סלט נילס - עגבניות, חזה אווז מעושן, עשבי תיבול ובצל (55 שקלים); שרקוטרייה - מחבת נקניקיות הבית בעישון קל עם כרוב כבוש (55 שקלים); כריך בריסקט - חזה בקר בעישון ארוך, מוגש בלחם הבית עם חרדל דיז'ון איכותי, איולי שום וירקות טריים (55 שקלים); אסאדו מהמעשנה - נתח אסאדו עסיסי, שומני ומעושן בשבבי עץ אלון (94 שקלים); ופלטת זיגל מיקס - נקניקיות צ'וריסוס, פרגית, אנטרקוט ואסאדו (229 שקלים).

זיגל. כפר האמנים אניעם, רמת הגולן. 04-8335533