קשה למצוא מקומות לסעוד בהם בלב הערבה הדרומית, אבל מתברר שבין הישובים הקטנים שמפריחים את שממת המדבר מסתתרים כמה יצרנים מעניינים במיוחד (לא נשכח את בית התה בקיבוץ לוטן, וגם לא את המעדנייה על כביש 90). אחד מהם שוכן בקיבוץ נאות סמדר, שם פועל סוג של משק אוטרקי שאת תוצרתו מוכרים בפונדק הקיבוץ. יינות, מיצי פירות טבעיים, עוגות, ממרחים ואפילו גבינות וגלידות אורגניות - את כל אלה תמצאו כאן, ויש עוד.

אחרי שעצרנו לביקור במחלבה וביקב וקינחנו בארוחה בפונדק, אנחנו יכולים להכריז שגילינו נקודת עצירה נהדרת בדרך לאילת. בפונדק תמצאו מאכלים פשוטים כמו טוסטים או כריכים (שגם ילדים יאהבו) ופלטת גבינות טובות מתוצרת המקום המוגשת עם ריבה, סלט ירקות וזיתים. אם אתם לא אלו שנוהגים, מומלץ לשלב את הפלטה עם כוס יין קליל בתוצרת מקומית. 

גלידת עזים פונדק נאות סמדר  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
גלידת יוגורט עזים פונדק נאות סמדר | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

לצד הגבינות טעמנו גם גלידת יוגורט עיזים אורגנית, שמכינים במקום מחלב העיזים שמיוצר בקיבוץ ומגיעה עם או בלי תוספת של גרנולה וסילאן (18-22 שקלים). מדובר בגלידה נהדרת, קלה ואוורירית - מושלמת להתרעננות נחוצה מהחום היוקד שבחוץ.

בנוסף תמצאו כאן מבחר רחב של קינוחים המוכנים בבית המאפה הצמוד, כמו עוגת גבינה פופולרית במיוחד, עוגת תפוחים אפויה, ריבועי קשיו ותפוזים, בראוניז, אלפחורס ורולדת תמרים. המחירים במקום נעים בין 15 שקלים (לקינוח) ל-54 שקלים (לארוחת בוקר מלאה).

פלטת גבינות פונדק נאות סמדר  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ויטרינת קינוחים שעושים במקום | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פונדק נאות סמדר. צומת שיזפון (על כביש 40 ממצפה רמון). 054-9798908