לפני כשנה וחצי גילינו את הסנדוויצ'ים שסוף סוף יכולנו להכריז עליהם כסנדוויצ'ים הכי טובים בארץ. זה קרה במעדניית יום טוב בלוינסקי, ומדובר ברגע שלא יישכח. כששמענו שביום טוב החליטו לפתוח סנדוויצ'ייה שתפעל במקביל למעדנייה, כמה חנויות ליד, לא חשבנו לכתוב על זה שוב - עד שהגענו למקום החדש וגילינו שוואללה, הם הצליחו לשפר את הכריכים שלהם אפילו יותר. גם כאן הכריכים מחולקים לשלוש קטגוריות - בשר, דגים וגבינות - וכל כריך עולה 36 שקלים. בנוסף אפשר לרכוש במקום פלטת גבינות, בשרים או דגים במחירים שנעים בין 60 ל-200 שקלים. 

הסנדוויצ'ייה של יום טוב - כריך מטיאס (צילום: יעל קישיק, mako אוכל)
סנדוויץ' מטיאס ביום טוב. הלחמנייה הרגה אותנו סופית | צילום: יעל קישיק, mako אוכל

אנחנו טעמנו שלושה סנדוויצ'ים: סנדוויץ' רוסטביף עם חרדל, פסטו, פטריות וארטישוק; סנדוויץ' מטיאס עם שמנת, פסטו, בצל ירוק, פטריות וארטישוק; וגולת הכותרת של המקום – קרואסון עם גבינת סנט מור, פסטו, חמאה, בלסמי, עגבנייה, פטריות וזיתים. סנדוויץ' המטיאס והקרואסון הפילו אותנו, לא פחות. מה שהפך אותם לטובים אפילו יותר מהקודמים של המעדנייה היה הלחמים, שמגיעים ממאפיית המוציא לחם במקווה ישראל. לעומת הלחמים הקצת קשים מדי של המעדנייה, כאן הסנדוויצ'ים מוגשים בלחמניות רכות ועשירות - במיוחד זו שבה הוגש המטיאס, ששילבה עם הדג המלוח המצוין גם צימוקים ואגוזי לוז שהפכו כל ביס באמת, ואנחנו לא מגזימים, לעונג. סנדוויץ' הקרואסון עם גבינת הסנט מור הנהדרת היה כל כך רך וטעים שהיינו אוכלים עוד שלושה כמוהו באותה שנייה.


התפריט של הסנדוויצ'ייה מציע עוד מיני כריכים עם קורנביף, סלמי, כתף עגל, סלמון, הרינג, לקרדה, טונה, גאודה, קשקבל, צ'דר או פקורינו, וגם סנדוויץ' ישראלי בבורקס עם בולגרית, חסה, זיתים וארטישוק ירושלמי (אנחנו מבטיחים שנחזור לטעום את כולם). כל הסנדוויצ'ים מוצעים עם הרכב קבוע של מרכיבים, אבל תוכלו לערוך בהם שינויים בהתאם להעדפותיכם האישיות.

בואו נתעכב שנייה על המחיר. כאמור, כל הסנדוויצ'ים עולים 36 שקלים. אז כן, לקרואסון זה הרגיש קצת יקר, אבל בינינו, בכל בית קפה המשתייך לרשת פופולרית אנחנו נשלם היום בין 35 ל-45 שקלים לכריך סתמי של חביתה או מקסימום רוסטביף שסביר להניח שלא הוכן במקום. הכריכים ביום טוב מיוצרים מחומרי גלם משובחים שמגיעים עם היסטוריה של עשרות שנות ניסיון מהמעדנייה, מרמת הזית והפלפל הקלוי ועד נתח הבשר והדג הכבוש. 

ולא רק כריכים משתלמים יש שם. לצדם מוגש היצע מרשים ביותר של אלכוהול, כולל שלושה סוגי בירה מהחבית (טובורג, ווינשטפן ושפירא - 29 שקלים לחצי ליטר), בירות בבקבוק ויינות טובים שמגיעים מהמעדנייה - מה שהופך את הסנדוויצ'ייה הזאת לאופציית בילוי נהדרת, שמשתלבת פיקס בשוק לוינסקי שרק הולך ומתפתח ללא הרף.

סנדוויצ'יית יום טוב. לוינסקי 30, תל אביב. ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00 עד כניסת השבת

>> לכל חדשות האוכל