נזיד בטטה סטו-ארט (צילום: דפנה בן נון,  יחסי ציבור )
יש גם צמחוני. קדרת בטטות | צילום: דפנה בן נון, יחסי ציבור

עם יריית הפתיחה של העונה הקרה נפתחה בתל אביב, בעיתוי מושלם, מסעדת שף קטנה ואינטימית המתמחה בקדרות. StewArt & wine ממוקמת ברחוב לילנבלום ומנוהלת על ידי בני הזוג איילה ויוסי בן נון.

בפייסבוק שלנו העונה עדיין חמה. בואו

יוסי למד בישול בבתי ספר קולינריים באיטליה ובקורדון בלו הקנדי. בארץ הוא עבד בכמה מסעדות איטלקיות ובישל באירועים פרטיים, עד שהחליט לפתוח עם אשתו את המסעדה החדשה. "סטיוארט היא מסעדת שף אירופית שמתמקדת בקדרות אירופיות לפי סגנונות", מסבירה איילה, שאחראית על האירוח ותחום היין במסעדה. "יש כאן, למשל, קדרה גרמנית עם נקניקיות עגל או חזיר ובייקון, קדרה צרפתית עם חזה בקר שבושל בציר יין אדום וחזה אווז וקדרה איטלקית של כתף בקר ברוטב עגבניות".

עוד באוכל טוב:


למה להתמקד דווקא בקדרות?
"בכל הנושא של קדרות יש שיטות בישול שמתאימות מאוד לאופי של יוסי ולמה שהוא אוהב לבשל. אלה בדיוק הדברים שהוא אהב בבתי הספר שבהם למד - אלמנטים אותנטיים מאוד וקלאסיים. חוץ מזה, מלבד קדרות אנחנו מגישים גם מנות איטלקיות, כמו פסטות טריות שאנחנו מכינים כאן ואוכל צרפתי שלוקח חלק גדול בתפריט שלנו".

סטו-ארט תל אביב (צילום: דפנה בן נון,  יחסי ציבור )
קטן ואינטימי. סטיוארט אנד וויין | צילום: דפנה בן נון, יחסי ציבור



מלבד קדרות ניתן למצוא במקום קנלוני ממולא בגבינת עזים ורטטוי (35 שקלים); קפרזה אינבולטיני - כדור מוצרלה עם בזיליקום עטוף בפילו, על עגבניות טריות (48 שקלים); טליאטלה עוף בלימון עם פקורינו (52 שקלים); פפרדלה ארטישוק עם יין לבן, תימין ומוצרלה טרייה (54 שקלים); ניוקי כבדים בציר בקר וירקות שורש (58 שקלים) ופטוצ'יני אלפרדו עם חמאה ופרמזן (42 שקלים). למי שיותר בכיוון של יין ונשנוש, בני הזוג מציעים מבחר גבינות איטלקיות או צרפתיות ומנות מוקטנות. 

הקדרות נעות בטווח מחירים של 90-62 שקלים למנה, ומוגשות כל אחת עם סוג הלחם המתאים לה: הצרפתית עם בריוש, האיטלקית עם פוקצ'ה והגרמנית עם לחם שיפון. מלבד קדרות בשריות יש כאן גם אופציות צמחוניות כמו קדרת בטטה או קדרת פטריות עם גבינת בושה. "טווח המחירים שלנו נוח מאוד והמנות משביעות וגדולות", מצהירה איילה. "אנחנו מתעקשים לתת תמורה טובה למחיר".

פטוצ'יני אלפרדו סטיוארט (צילום: דפנה בן נון,  יחסי ציבור )
יש גם אוכל איטלקי רגיל. פטוצ'יני אלפרדו | צילום: דפנה בן נון, יחסי ציבור



סטיוארט אנד וויין נמצאים כרגע בתקופת הרצה, כך שייתכן כי שעות הפעילות של המקום עוד ישתנו, כמו גם התפריט. כרגע המקום פועל בכל ימות השבוע מלבד שישי. בהמשך ייתכן כי ייסגר גם בימי ראשון (מומלץ לבדוק בפייסבוק).

StewArt & wine. לילנבלום 20, תל אביב. 03-5753247. ראשון-חמישי 00:00-17:00, מוצאי שבת-00:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל