בכל העולם מלונות בוטיק מעוצבים הולכים יד ביד עם ברים טרנדיים ומסעדות טובות, שפועלים בתוכם. אצלנו בארץ התחזקה אומנם בשנים האחרונות המגמה של מסעדות ראויות בבתי מלון, אך היא נותרה מוגבלת למלונות ענק יוקרתיים כמו הרברט סמואל בריץ קרלטון הרצליה או מסעדת רופטופ על גג מלון ממילא הירושלמי.

בימים אלה אנחנו עדים להתרחבות מבורכת של המגמה הזו, שבמסגרתה צצות גם במלונות בוטיק קטנים מסעדות מוקפדות ומושקעות, שמצליחות לייצר אווירה אינטימית מלאת סטייל וגם לספק את התחושה הקוסמופוליטית שנלווית תמיד למלונות הענק גדושי התיירים. אחרי מקומות כמו לה אוטרה במלון אימפריאל וקפה נורדוי החדש, שייפתח אוטוטו במלון נורדוי, המצטרפת החדשה והמבטיחה לחבורה היא קפה פופולר, שהתמקמה במלון ג'ייקוב סמואל בפינת הרחובות דיזנגוף-ארלוזורוב העמוסה בתל אביב.

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

לקפה פופולר שני חלקים: אחד עליון שנפרש אל הרחוב, שבו ייפתח בעוד שבועיים-שלושה ביסטרו קליל וקז'ואלי עם מנות קלאסיות שפונות לקהל מה שיותר רחב, וחלק תחתון של בר מסעדה באווירה צעירה, שמתכתב עם מקומות דומים בניו יורק ולונדון. החלק התחתון כבר פתוח ופעיל בשעות הערב בלבד, ומגיש מנות בר מגניבות.

קפה פופולר מנות ראשונות  (צילום: מתן כץ, יחסי ציבור)
קוקטיילים מהטובים בעיר. קפה פופולאר | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

על האוכל בקפה פופולר אחראי השף אבי ביטון, שעושה כאן קאמבק אחרי שב-2015 נטש את מסעדת אדורה ואיתה את סצנת המסעדות התל אביבית. יחד עם השף בפועל תומס זוהר (אקס תאילנדית בסמטת סיני) הוא יצר כאן תפריט לא שגרתי של מנות קטנות-בינוניות במחירים משתלמים, שמלוות בקוקטיילים מהטובים שטעמנו זה זמן מה.

בינתיים מסתובב ביטון במסעדה החדשה כשהוא דרוך, כנראה בגלל הבאזז שנוצר סביב המקום עוד לפני פתיחתו הרשמית (שקשור גם לעובדה שמאחוריו עומדת קבוצה של מקצוענים: היזמים עומר כצמן ותומר שפלר, ומתחום המסעדנות נדב לאור, שהיה אחראי על פתיחת מסעדות כמו טאיזו התל אביבית). עם זאת, כבר ממבט ראשון בתפריט אפשר לראות שביטון התבגר מאז נפרד מאדורה. בקפה פופולר הוא לא מחפש לעשות רוח אלא להגיש אוכל פחות שגרתי ויותר עז טעמים, שכיף לאכול בליווי אלכוהול.

טעמנו כאן, למשל, סלט מאשוויה נהדר של עגבנייה, פלפל חריף, שום ובצל שנשרפו באש, נקצצו ממש לקראת ההגשה והשתדכו לגבינת פנחס מלוחה ושמנמנה (38 שקלים); מנת פלמידה מעושנת לחובבי הדגים המלוחים, שמוגשת עם חמאה וחלה קלויה (58 שקלים); ומנה לא פחות ממעולה של כרוב צלוי בחמאה עם תימין וגבינת פקורינו (44 שקלים), מהמנות הצמחוניות הטובות ביותר שמסתובבות היום בארץ.

קפה פופולר אבי ביטון (צילום: מתן כץ, יחסי ציבור)
ביטון ושף זוהר. דרוכים למשימה | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

עוד בתפריט תוכלו למצוא שפע שיפודים - משיפודי כבד עוף, פלדה טלה או פילה בקר, דרך שיפודי תמנון או דג מקומי ועד שיפודי ירקות של אספרגוס או פורטבלו (16-44 שקלים לשיפוד); ומנות מסקרנות נוספות כמו פרעצל ברווז – פרעצל של ערן שרויטמן במילוי של רייט ברווז, חרדל וקורנישונים (68 שקלים); סיגר במילוי חלקי פנים מהגריל עם טחינה, פלפל חריף ורסק עגבניות (56 שקלים); ותבשיל סופריטו של תמנון עם תפוחי אדמה ועגבניות (62 שקלים).

ביטון אינו מתבייש להודות שגם הוא לפעמים מסתכל אחורה בערגה, ולראיה שזר בתפריט נגיעות ממסעדת אדורה הפופולרית ז"ל, כמו מנת פלאפל החצילים השרופים הזכורה שלו, שמוגשת עם שמנת חמוצה ועלים ירוקים (46 שקלים), או מנת בקלאווה כבד אווז עם דבש מתובל, פיסטוקים וקוקוס (84 שקלים).

ההימור שלנו, לפחות לפי מה שקורה כאן כרגע, הוא שקפה פופולר תהפוך לאחד המוקדים השוקקים ביותר בתל אביב בקיץ הקרוב, ובחלק הבר כנראה יהיה קשה עד מאוד להשיג מקום (למעשה, כבר עכשיו לא פשוט למצוא שם כיסא פנוי).

סופריטו תמנון של @avibitton #octopus #telavivfood #israelifood @cafepopulartlv

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

החלל העליון של המסעדה עצמה, שטרם נפתח, יציע גם הוא אלטרנטיבה מעניינת, עם אוכל פשוט שעשוי היטב ומתומחר באופן סביר. בין המנות שיוגשו כאן יהיו קרפצ'יו תפוחי אדמה צלויים עם קרם פרש בזיליקום, שמן זית ופרמזן; סלט קיסר ישראלי עם לב חסה צלוי, רוטב קיסר, שיפוד עוף ועשבי תיבול; טוסט של סרטנים מחלה מתוקה עם שאלוט מקורמל וגבינת שברה; ופילה בקר קלאסי, למי שאוהבים את הסטייק שלהם פשוט וטוב (28-128 שקלים למנה).

CAFÉ POPULAR. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020. לא כשר