בן אנד ג'ריס מחזירים את גלידת "חצי אפוי"
אחרי שב-2003 עזב אותנו אחד הטעמים הכי מבוקשים של בן אנד ג'ריס לאנחות, בימים הקרובים הוא עתיד לחזור אל המדפים. אנחנו מדברים כמובן על ה"חצי אפוי" (half baked) - גלידת וניל ושוקולד עם בצק עוגיות שוקולד צ'יפס וחתיכות בראוניז. אנחנו עוד זוכרים את הטעם הזה בחיבה, בעיקר בזכות הפיזור הנדיב של בצק העוגיות, תוספת שהייתה (ועדיין) די נדירה בעולם הגלידות הישראלי. הכפיות שלנו כבר בהיכון.

 כהן מארח את רביבה אפל וארז קומרובסקי, תל אביב

השף חיים כהן יארח את השף ארז קומרובסקי ואת הקונדיטורית רביבה אפל לארוחה שתכלול מנות טאבון של ארז, לחמים, ארטישוקים, תרד טורקי ועוד. אפל תגיש מגש קינוחים למרכז השולחן שיכלול בין השאר טארט פירות אדומים ופלזייר סוכרה. הערב יתקיים ביום רביעי (17.1) מהשעה 19:00.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

גלידת חצי אפוי, בן אנד ג'ריס
גלידת חצי אפוי | צילום: יחסי ציבור

משתה החורף של מסעדת זכאים ויקב אמפורה, תל אביב
היקב הטבעוני אמפורה והמסעדה הטבעונית זכאים יקיימו במסעדה משתה חורף חגיגי. בתפריט: שש מנות בסגנון פרסי-מרוקאי, שלכל אחת מהן מתלווה כוס יין אמפורה שיותאם במיוחד. בין המנות: גונדי כרובית צלויה בתנור עטופה בציזיקי ופטה עדשים ושיפוד פטריות יער. הערב יתקיים ביום חמישי (18.1) בשעה 20:00. המחיר: 250 שקלים לסועד (כולל שש כוסות יין). ניתן להזמין כרטיסים באתר המסעדה.

זכאים. סמטת בית השואבה 20 (פינת אלנבי 98), תל אביב

תפריט חורף חדש ברשת BBB
רשת BBB השיקה השבוע תפריט חדש שכולל מנות כמו פלאוון בורגר - המבורגר בקר עם גבינת גאודה, אננס צלוי, פנצ'טה טלה ועוד (72 שקלים); המבורגר ליסבון עם צ'ילי קון קרנה (27 שקלים); צ'וריפאן - נקניקיית צ'וריסו צלויה מוגשת בלחמנייה (69 שקלים); המבורגר אסאדור - המבורגר מנתחי אסאדו ו"קאפ" אנטרקוט (59 שקלים); ובריסקט צלוי על הפלנצ'ה ברוטב ברביקיו, המוגש על מצע פירה ובצל מטוגן עם עגבניות צלויות (82 שקלים).

המבורגר פלואן, BBB
המבורגר פלואן, BBB | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

תפריט חדש לרשת אושי אושי
רשת אושי אושי משיקה תפריט חדש לשנת 2018, ובו בין השאר לחמניות באן עם סלמון מטוגן בציפוי פנקו או טופו (39-49 שקלים); גרין קארי - תבשיל של חלב קוקוס וקארי ירוק עם עוף, ברוקולי, אפונה, כוסברה ובצל סגול עם אורז יסמין; רד קארי - תבשיל של חלב קוקוס וקארי אדום עם עוף, עגבניות שרי, בצל סגול, שעועית ירוקה, שום וג'ינג'ר על בסיס רוטב פטריות עם אורז יסמין (52 שקלים); ורול קוקו טונה - אבוקדו, אספרגוס ושיטאקי במעטפת טונה עם צ'יפס קוקוס ורוטב כוסברה (45 שקלים).

סניף חדש לרשת SUI SUSHI, תל אביב
אל הסניפים הוותיקים של סואי ברמת אביב ובגבעתיים מצטרף עכשיו סניף שלישי במתחם לונדון מיניסטור, שיגיש גם הוא את כל תפריט הסושי של הרשת - וגם מנות נוספות כמו המרקים ומנות הנודלס. בסניף החדש גם יוגשו טעימות של סוגי סאקה שונים.

סואי סושי. שאול המלך 4, לונדון מיניסטור, תל אביב. 03-7417111

תפריט חדש לרשת קפה גרג

רשת קפה גרג משיקה תפריט חדש לשנת 2018 עם יותר מ-60 מנות חדשות או משודרגות כמו: פריקסה סלמון מעושן – לחמניית באן מטוגנת, גבינת שמנת, אריסה, סלמון מעושן, ביצת עין, לימון כבוש, עגבנייה ועירית. מוגש עם סלט אישי – 57 שקלים. זיוה של פעם – בצק עלים מחמאה במילוי גבינות, מוגש לצד רסק עגבניות, חמוצים, אריסה וביצה קשה. מוגש עם סלט אישי – 42 שקלים. ג'ונגל בול – מקפא פיטאיה עם טופינג של זרעי צ'יה, קוקוס קלוי, גרנולה כוסמת ופרי טרי – 39 שקלים. BURGER – פיש בורגר - רצועות דג פריך, איולי עשבים, חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ, מונחים בלחמניית באן בגריל. מוגש עם ערימה של צ'יפס בטטה דק – 53 שקלים. קציצות דג - קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי עם רצועות פלפל, שום וירק. מוגש עם קוסקוס ירקות – 68 שקלים ועוד. 

ערב יין וחברים במסעדת שלו ביער, קריית טבעון
ביום חמישי, 18.1, בשעה 20:00 תתקיים במסעדת שלו ביער ארוחת מנות צרפתיות חגיגית בליווי יינות יקב קסטל. בין המנות הראשונות: מרק של חצילים ולבנה שיוגש עם יין הרוזה של היקב (2016 Rosé du Castel); טרטר אלבקור מעושן עם נקטרינה וגוואקמולי יחד עם קרפצ'יו שייטל אננס מקורמל בפלפל שחור ובלסמי מיושן, שיוגשו עם יינות לבנים ואדומים מסדרת LaVie du Castel הצעירה. בין העיקריות: ניוקי פירות ים עם שום קונפי, סלרי, בזיליקום, שמנת ועגבניות טריות; ורביולי במילוי צוואר טלה דמי גלאס עם עגבניות שרי, חמאה ולבנה בקר בליווי של היינות Petit Castel 2015 ו-C' Blanc du Castel 2016 מסדרת הפרימיום של יקב קסטל. מחיר הארוחה: 240 שקלים לסועד (205 שקלים בהזמנה מוקדמת).

שלו ביער. קריית טבעון. 04-9831837

בראנץ' סופשבוע חדש באלבאבור, אום אל פאחם ויקנעם עילית
מסעדת אלבאבור מרחיבה את שעות הפעילות עם בראנץ' חדש. הארוחה תתחיל עם פתיחים ולחמים טריים מהטאבון למרכז שולחן, ותמשיך עם בחירה של שני סלטים לסועד (בין האפשרויות: כרובית צעירה מטוגנת עם טחינה, חציל טבעי עם שום ולימון, גבינת עיזים מטוגנת או צלויה על האש, פול מבושל כל הלילה בכלי מיוחד ומסבחה). בין המנות העיקריות: סמבוסק ממולא בתרד בר/גבינת עיזים/חוביזה; שקשוקה חצילים עם גרגירי חומוס; וספיחה בצק עם בשר וירקות מהטאבון. בנוסף יוגשו גם שתייה קלה ובסיום הארוחה תה צמחים או קפה שחור. הבראנץ' יוגש בימים שישי (9:00-14:00) ושבת (9:00-13:00) ויעלה 70 שקלים לאדם (מינימום הזמנה זוגית לשולחן).

בראנץ', אלבאבור
בראנץ', אלבאבור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

סניף חדש לרשת פאפא ג'ונס בנתניה
כמה שבועות אחרי פתיחת הסניף החיפאי, רשת הפיצריות האמריקאית פאפא ג'ונס פותחת את הסניף השלישי שלה, הפעם בנתניה. גם בסניף הנתנייתי ייפתח שירות משלוחים ויוגשו כל הפיצות של הרשת עם התוספות הלא שגרתיות כמו כדורי בשר, נתחי עוף בגריל, תערובת שלוש גבינות ועוד.

פאפא ג'ונס. מתחם סינמה סיטי, נתניה

ארוחת טעימות זוגית חדשה במסעדת אדלינה, קיבוץ כברי
מסעדת אדלינה משיקה תפריט טעימות זוגי הכולל 12 מנות: לחם הבית עם מטבלים; קרם חציל קלוי עם קצח; דג נא; קרפצ'יו בקר ופרמזן; ארטישוק איולי ושקדים; סלק סנט מור ותפוחים; מאפה בשר; קלמרי מטוגן; קוסה מחשי; סלט עלים; ושתי מנות עיקריות לבחירה. מחיר הארוחה הוא 320 שקלים לזוג, והיא תוגש לאורך כל שעות הערב, ובשבת לאורך כל שעות היום.

אדלינה. קיבוץ כברי. 04-9523707

עמנואל, בית קפה חברתי חדש ברמת גן
בתחילת השבוע יושק ברחוב ביאליק 40 ברמת גן בית הקפה "עמנואל – קפה שווה", בשיתוף פעולה של האגף לשירותים חברתיים בעיריית רמת גן ומחלקת הצעירים באגף החינוך, ותחת ניהול חברת מפעלי בית עמנואל. בית הקפה החדש, מיזם חברתי ראשון מסוגו בעיר, יהווה מסגרת תעסוקתית מסייעת עבור בני נוער ובעלי מוגבלויות. התפריט יכלול ארוחות בוקר, סלטים, סנדוויצ'ים, משקאות חמים ועוד.

עמנואל. ביאליק 40 (מול העירייה), רמת גן

תפריט חדש למסעדת קלמטה, תל אביב
מסעדת קלמטה חוגגת 7 שנות פעילות ומוסיפה לתפריט מנות חדשות כמו שרימפס חלוטים עם יוגורט וזרעי עגבנייה בוויניגרט הדרים (56 שקלים); ארטישוק בפלנצ'ה עם צזיקי זוקיני, סלסילת עגבניות ופיסטוק קלוי (42 שקלים); שיפודי סלמון עם עדשים וטחינה גולמית (66 שקלים); ניוקי פרימוורה עם אפונת שלג, בצלי שאלוט וקשקבל (66 שקלים); סופלקי עוף עם תפוחי אדמה וצזיקי (68 שקלים); ושרימפס בלימון ואורז לבן עם כוסברה ושקדים (74 שקלים);

קלמטה. כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998

תפריט חורף, קלמטה
תפריט חורף, קלמטה | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

ספיישל המבורגר בפיתה ברשת בורגרס בר
רשת בורגרס בר תגיש במשך כל חודש ינואר ספיישל שנקרא "חלום בפיתה" - המבורגר בפיתה עם ביצת עין רכה, בצל סגול מטוגן, סלסת עגבניות, טחינה ורוטב שיפקה חריף (29 שקלים).