בשר שהוברח מהרשות הפלסטינית נתפס במסעדות בישראל. בין המסעדות שבהן נתפס הבשר המוברח: צפרה, טופולומפופו, עד העצם בהרצליה ובכפר סבא, אוקטגון בנהלל, מוזס ברמת החייל, מעדני מניה בראשון לציון ובידע הבשרים ברמת אביב.

בנוסף הבשר המוברח נמצא במסעדות "הסינית האדומה" ת"א; "דיקסי" ת"א; סניפי "עד העצם" כפר סבא והרצליה; "ענק הבשר" בחולון, "בלאק אנגוס" נתניה, "אדום בר" ירושלים, "צפרה בע"מ" ת"א, "אצל דודי" ראשון לציון, "זוזברה" הרצליה, "הקצביה של שרון" שוק התקווה ת"א, "קימל" ת"א, "מעדני מניה" ראשל"צ, "טופולופומפו" ת"א, "מאסו מנוס" ת"א, "גוטיס פלאש" שכונת קראוויש באום אל פאחם, "קפה גלידה בע"מ" חיפה, "בייליס בע"מ" ראשל"צ, "צח ראכח" ת"א וב"קימל בגלבוע" באתר סקי בגלבוע. ייתכן כי יש עוד מסעדות בהן נמצא הבשר המוברח ששמן טרם נחשף.

לקראת חג הפסח, משרד החקלאות ומשטרת ישראל הגבירו את שיתוף הפעולה בנושא הברחות בשר לישראל. בחודשים האחרונים מנהלת היחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י עם היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות (יחידת הפיצו"ח), רשות המסים (יהלום וחקירות מע"מ ירושלים) ומשרד הבריאות, מעקב אחר יבוא בשר מדרום אמריקה, שנשחט על פי ההלכה המוסלמית ומיועד לרשות הפלסטינית.

אין תמונה
גם כאן תפסו הפקחים בשר מוברח. מסעדת טופולופומפו

על פי החשד, רשת מבריחים ישראלים ופלסטינים הכניסו במרמה את הבשר משטחי הרשות הפלסטינית לישראל במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות הסלקה נוספות. הבשר המוברח נמכר למסעדות שף מוכרות ולחנויות בשר, תוך זיוף מקור הבשר, אישור וטרינרי, תאריכי התפוגה של מוצרי הבשר, תאריכי השחיטה והכשרות.

על פי החשד, השיטה עבדה כך: יבואן פלסטיני רכש בשר המיועד לרשות הפלסטינית בדרום אמריקה וייבא אותו לנמל חיפה. מהנמל הועברה הסחורה למחסן בא-רם, ומשם הבשר הוברח בשיטות שונות לשטחי ישראל דרך מחסומים שונים בתת-תנאים המנוגדים להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ומשרד הבריאות - ותוך סיכון בריאות הציבור.

הסחורה המוברחת הגיעה למחסן באזור התעשייה עטרות, שם נארזה מחדש תוך זיוף חותמות הכשרות, תאריכי התוקף והאישורים הווטרינריים. לאחר אריזת מוצרי הבשר, שעל פי נהלי משרדי הבריאות והחקלאות אינו ראוי למאכל אדם, הם הופצו למסעדות ולחנויות בשר. בנוסף, יש חשד שעולה להעלמת עסקאות והשמטת הכנסות בשטחי ישראל.

עד העצם אקספרס (צילום: גליה דור,  יחסי ציבור )
בשר מוברח בסניפי הרצליה וכפר סבא. עד העצם | צילום: גליה דור, יחסי ציבור

חשיפה זו מתווספת לאיסור הכנסת מוצרים מן החי מהרשות הפלשתינית לישראל, בנימוק של שמירה על בריאות הציבור, לאור אי עמידת הרשות הפלסטינית בדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות. בנוסף, במספר אירועים שונים בחודשים האחרונים ברחבי הארץ צוותים של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות סיכלו ניסיונות הברחה לאורך מרחב התפר ובאזורים שונים בהם נתפסו אלפי ק"ג בשר. מתחילת שנת 2016 סוכלו ניסיונות הברחה של כ-39 אלף ק"ג בשר מוברח. בשלוש השנים האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר, המהווים כ-729 טון.

רואי קליגר, מנהל יחידת פיצו"ח, אמר כי "משרד החקלאות מבצע באופן מתמיד אכיפה לסיכול ניסיונות הברחה ומכירה של מוצרים מן החי ושל בשר לא מפוקח משטחי הרשות הפלסטינית למדינה".

לדבריו, "תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב, המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת. בזכות שיתוף הפעולה עם היחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י, התחקינו לאורך זמן אחר משלוחי הבשר שצריך להגיע לשטחי הרשות הפלסטינית ומנענו את הפצת בשר שנועד למכירה בכל הארץ והצלחנו לסכל ניסיון נוסף לפגיעה בבריאות הציבור".

>> לכל חדשות האוכל

הכתבה פורסמה במקור באתר The Marker

עוד ב-The Marker:

למה ישראלים מפסיקים לקנות חומוס?

רשת "אחד" נסגרת: 
"הצרכן הישראלי אוהב שמרביצים לו"