אם טיילתם בוורשה פולין בשנים האחרונות, בוודאי נתקלתם ברשת המסעדות סושי זושי, המונה 5 סניפים במוקדים מרכזיים בעיר (ועוד 2 בדרך), וכן סניף אחד שפועל בלונדון. עכשיו, בהשקעה של מיליונים, הרשת עושה עלייה גם לישראל עם מסעדה ראשונה ומרשימה במיוחד, שתיפתח רשמית בסוף החודש באחד המבנים היפים ביותר בתל אביב - בית עקיבא וייס.

ממש באותו מקום פעלו כבר אי אילו מסעדות ומיזמי אוכל, ועכשיו ינסו השותפים שמאחורי סושי זושי להביא את הקסם הבינלאומי שלהם למבנה. סושי זושי תהיה הנציגות הראשונה של הקבוצה בארץ, זאת למרות שמאחוריה עומדים מספר שותפים ישראלים בנוסף לשותף הפולני אנג'י קיסלינסקי. סושי זושי מצטרפת למסעדות בינלאומיות נוספות שנכנסות לשוק המקומי כמו רשת המסעדות האיטלקית שפעולת מסביב לעולם, סרפינה, או מסעדת דיינינגס הלונדונית היוקרתית שנפתחה לפני מספר שנים במלון נורמן בתל אביב.

סושי זושי רול טונה  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי רול טונה | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ


סושי זושי ביצי דגים  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי ביצי דגים | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ

הרשת מגדירה עצמה כמסעדת סושי פרימיום, הראשונה מסוגה שפועלת בפולין. היא הוקמה לפני 12 שנים בוורשה בבעלות שותפים ישראלים שחברו לשותף מקומי, וכעת הוחלט להביא את הרשת גם לישראל. המהלך מגיע בזכות החיבה לתל אביב והרצון להיכנס לישראל כמובן, אבל גם בגלל הטעם הדומה שהם מוצאים שיש בין הישראלים לפולנים: "קודם כל חיפשנו מקום מיוחד לפתוח בו והבניין הזה הוא בניין מ-1909, וחלק מהסיבה שאנחנו פותחים שם היא כי יש לו משמעות", מספר אורן אוחנה, אחד הבעלים של סושי זושי. "חוץ מזה אנחנו חושבים שחסר מאוד סושי ברמה גבוהה בארץ. ולישראלים והפולנים יש טעם דומה בסושי: פחות מתחברים בהכרח לסגנון היפני המסורתי. מרבית המנות שמוגשות בפולין יוגשו גם כאן".

סושי זושי פילה סלמון  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי פילה סלמון | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ
סושי זושי ניגירי צלופח  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי ניגירי צלופח | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ

סושי זושי החדשה מורכבת משני חללים מרכזיים: חלל גדול פנימי שכולל מטבח פתוח ואת מאסטרי הסושי שעובדים מול הקהל, חלל מרכזי נוסף קטן יותר, וגינה יפנית שתפעל בחלק האחורי של המבנה. בדומה למסעדות הפולניות בבעלות הקבוצה, מדובר במסעדה עם מספר לא קטן של מקומות ישיבה במצטבר (100-200).

בין המנות הרבות בתפריט של סושי זושי אפשר למצוא מגוון רחב של רולים, ניגירי, מנות טרטר על בסיס דגים וכמובן גם מבחר סלטים, מרקים ומנות עיקריות של בשרים למי שלא מעוניין רק באגף הדגה והסושי. כמו כן יש כאן מנות שחורגות מהגבולות של המטבח היפני הקלאסי והמסעדה עצמה מגדירה את עצמה כמסעדת פיוז'ן ולא כמסעדה יפנית אותנטית (כך שמי שמחפש אחר נאמנות מוחלטת למקור, קחו זאת בחשבון ואל תיבהלו כשאתם רואים רכיבים כמו גבינת שמנת בתוך הרולים).

סושי זושי מאקי סשימי  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי מאקי סשימי | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ
סושי זושי ניגירי קובה (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי ניגירי קובה | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ

בתפריט של סושי זושי תמצאו בין היתר סלט שרימפס ואבוקדו; ניגירי סושי זושי עם צלופח, סלמון, אבוקדו ורוטב מיונז; מאקי עם סלט רצועות סרטן ושרימפס בטמפורה עטופים בטמאגו; סביצ'ה פרואני עם פירות ים; סלט וואקמה קלאסי; סשימי טורו; ניגירי המאצ'י; ריינבו מאקי עם שלושה סוגי דגים, חסה, גבינת פילדלפיה ואבוקדו; מאקי עם סלמון אפוי, מיונז מתקתק ושומשום; פוטומאקי צמחוני עם מלפפון, לפת, קמפיו, אבוקדו ופטריות; שרימפס ברוטב ג'ינג'ר וצ'ילי; תמנון צלוי; מרק טום קאי עם קוקוס ולימון בתוספת עוף או שרימפס; ברווז צלוי ברוטב סויה ותפוזים; סלמון מושרה ברוטב טריאקי עם כרוב מאודה בשומר ובוקצ'וי; וסטייק סינטה בציפוי פנקו וסלט חסה ברוטב קוקוס.

סושי זושי מאקי טטאקי סינטה  (צילום: Agnieszka Wyszogrodzka,  יח"צ)
סושי זושי מאקי טטאקי סינטה | צילום: Agnieszka Wyszogrodzka, יח"צ

יש הרבה רשתות בינלאומיות מתחום המזון שהגיעו לישראל ונכשלו. אין חשש שלא תצליחו בארץ?

"אנחנו בלי חששות בכלל. אם אתה בא עם חששות לאיזשהו מקום אל תפתח אותו מהתחלה. צריך לבוא עם לב שלם. וכזכור, זאת לא מסעדה ראשונה שלנו".

סושי זושי. הרצל 2, תל אביב. שעות פעילות: א'-שבת בשעות 12:00-00:00. לא כשר