בשנים האחרונות ישראל הפכה למעצמת גלידריות: כמעט בכל פינת רחוב התייצב סניף נוצץ של רשת גלידות או גלידרייה ארטיזנלית מעניינת. שיא הקיץ הוא גם הזדמנות טובה לעשות כבוד למוסדות גלידה ותיקים ומשובחים, שהרבה פעמים אנחנו שוכחים לטובת המקומות הטרנדיים והאינסטגרמיים.

זה בדיוק הסיפור של מיכאל גלידה מסטיק - מוסד גלידה ותיק ברמת גן שבעליו מיכאל עלה מעיראק והחל להכין גלידה צוננת בארץ ישראל כבר בשנת 55, תחילה בשכונת התקווה בתל אביב ואז ברמת גן. היום בנו ממשיך אותו (גם הוא כבר נמצא בעסקי הגלידות קרוב לחמישים שנה!) והטכניקה של ייצור הגלידה במקום נותרה נאמנה לשיטות של פעם.

מיכאל גלידה מסטיק תות עץ  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
יש בטעם תות עץ. גלידה במיכאל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הגלידות במיכאל גלידה מסטיק גמישות במיוחד ולא מתוקות כפי שהתרגלנו ממרבית הגלידות. הן מתחלקות לטעמים הקלאסיים כמו וניל (הטעם הנמכר ביותר), פיסטוק, שוקולד, קרמל, וניל עוגיות או מסטיק ולטעמים שהם לטעמנו השוס האמיתי כאן, ומבוססים על פירות טבעיים שמורגשים בכל ביס וביס.

בין הטעמים המרשימים ביותר תמצאו גלידת גויאבה תותית שכל חובבי הגויאבות יתעלפו עליה, גלידת מנגו נהדרת, גלידת לדר עם חתיכות משמשים שהופכים את הטעם הזה למשב רוח מרענן וממכר וגלידת תותי עץ. יש כאן גם יציאות מקוריות כמו גלידת מלבי, אבל אנחנו נותרנו נאמנים לטעמי הפרי.

בשנים האחרונות, עם העלייה בתהודה של גלידריות חדשות ועם התחלת העבודות של הרכבת הקלה שנמצאות בקרבת הגלידרייה, מיכאל גלידה מסטיק היא שם דבר בקרב לקוחות ותיקים שהמשפחות שלהם מכורות לטעם של פעם, אבל קצת פחות מוכרת לקהל חדש. אבל זה הזמן להרים את הכפפה ולשנות את זה, כי מדובר באחד המקומות הראויים והמקסימים שיצא לנו להיתקל בהם זה זמן רב שעושה הרבה כבוד לתחום הגלידה ולאהבת אוכל בכלל.  

מיכאל גלידה מסטיק. ז'בוטינסקי 76, רמת גן. 03-6720630