שנתיים וחצי אחרי שנשרפה ונהרסה כליל, במהלך פסח תיפתח סוף סוף מסעדת המטבח של רמה בישוב נטף מחדש, אחרי סחבת בירוקרטית ארוכה במיוחד. המסעדה של רמה בן צבי פעלה למעלה מעשרים שנה אל מול נוף הררי יפהפה, ובשנותיה האחרונות הוביל אותה, לצד בן צבי, השף תומר ניב. בגרסה המחודשת השף יהיה טל ברדוגו, בשיתוף פעולה מלא עם בן צבי, שחזרה למטבח באופן יום יומי. גם בסיבוב הזה דוגלת המסעדה בתוצרת מקומית, שחלקה מלוקטת בסביבת המסעדה או גדלה בשטח היפה הסמוך לה, ובקונספט הפארם טו טייבל שליווה את המקום מיום פתיחתו.

>> מתכונים לפסח

המטבח של רמה רמה ואלה
רמה בן צבי והבת אלה, המנהלת החדשה של המסעדה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור
המטבח של רמה מאפה מהטאבון
מאפה מהטאבון. המטבח של רמה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

את חלל המסעדה החדשה בנו ועיצבו במו ידיהם בעלה של רמה עוזי ובן זוגה של בתה אלה, אדר, והתוצאה היא מבנה אפילו יותר יפה ומרשים מקודמו, עם חלונות ענקיים שהטבע נשקף מהם מכל צידי המסעדה. מהמסעדה היפה שפעלה כאן לפני השריפה נותרו עמוד מפוחם בלבד, ושולחן זוגי רומנטי שעומד מחוץ למקום החדש, שהאש משום מה דילגה עליו.

על ניהול המסעדה הופקדה עכשיו הבת אלה, ויחד הן שינו את מתכונת הפעילות של המקום: האוכל שמוצע כאן כעת הוא מבוסס תפריט קבוע בלבד, שבו ניתן לבחור רק את המנה העיקרית ויתר הארוחה מוגשת לשולחן לחלוקה.

המטבח של רמה נפתחת מחדש
המסעדה. יפה יותר אפילו משהייתה | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור
המטבח של רמה פסטה וברווז
פסטה וברווז. תפריט קבוע בלבד | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב
המטבח של רמה יין וקוקטייל
כמובן שיש גם אלכוהול | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

בשעות הצהריים, למשל, תוכלו למצוא בתפריט ההרצה מנות פתיחה כמו מאפה מהטאבון עם קרם זוקיני, בטטה, ארטישוק ירושלמי ועלי רוקט עם אבן יוגורט; לחם פוגאס מקמחים עתיקים עם ממרחים של קרם חצילים, חריף, סלט של חוביזה ויוגורט, ממרח תומא וסלט של שעועית שחורה; סלט של זוקיני צלוי ודלורית מעושנת עם צנונית, שומר, אפונת שלג ותפוחי עץ מיובשים על קרם לבנה וסומאק; וסשימי אינטיאס עם קולי עשבים ופרחי חמציץ.

בין המנות העיקריות בשעות הצהריים יהיו חזה ברווז צלוי על קרעי פסטת חלמונים מקמח קמוט; דג במעטפת מלח אפוי בטאבון עם איולי פלפלים ושמן עשבים; דלעת ערמונים בקראסט מרווה וזעתר על קרם שקדים; וקרעי שוק טלה עם פירה סלרי ופטריות פורטבלו.

המטבח של רמה נפתחה מחדש
הבעל עוזי והחתן אדר על הבנייה והעיצוב | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב
המטבח של רמה סלט
פארם טו טייבל. המטבח של רמה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

בנוסף יוצעו במקום ארוחות בראנץ', באותה מתכונת של מנות ראשונות שמוגשות לשולחן ומנות עיקריות לבחירה (ביצה רכה על פטריית פורטובלו, תרד וגבינת עזים טרייה; כנאפה חציל עם חלמון וריקוטה בקדאיף; ודלעת ערמונים בקראסט מרווה וזעתר על קרם שקדים).

בשעות הערב מציע כרגע התפריט טרטר בקר על קרוסטיני; כרוב צלוי בחמאה; מוסר ים במלח עם שעועית בציר תפוזים ודלעת צלויה; ושייטל לצלייה על אבן לוהטת עם קרם של סלרי ומח עצם. המחירים לארוחת טעימות כאן ינועו בין 128 שקלים לארוחת בראנץ', 176 שקלים לארוחת צהריים ו-288 שקלים לארוחת ערב. כל אחת מהן יכולה לעבור התאמה לפי רגישויות ספציפיות, עליהן יש להודיע מראש, וכן להיות מותאמת לצמחונים ולטבעונים.

בימי חול המועד המסעדה תהיה פתוחה בימים שלישי עד שישי בשעות 10:00-15:00. בהמשך יוגשו כאן ארוחות ערב בימים רביעי וחמישי, ובימי שישי ארוחות בוקר וצהריים. לאחר מכן ייתכן שיורחבו שעות הפעילות (בינתיים המסעדה פתוחה מדי יום לאירועים פרטיים וקבוצות גדולות בהזמנה מראש).

_OBJ

המטבח של רמה, נטף, 02-5700954