הערב זה קורה: אייל שני חונך את מסעדת מלכה, המסעדה הכשרה החדשה שלו ושל שחר סגל, ברחוב ויצמן בתל אביב.

אחרי מקומות הבילוי והאוכל המוצלחים כמו פורט סעיד, רומנו והפיצה של התדר בתל אביב; אחרי מסעדת השף היוקרתית הסלון ואחותה הקלילה יותר צפון אברקסס; ובעיקר אחרי אימפריית אוכל הרחוב המזנון שפועלת בתל אביב, פריז, וינה, מלבורן ולאחרונה גם בניו יורק - החליטו שני וסגל להפתיע שוב ולפתוח מסעדה כשרה בתל אביב, והיום נערכת הפתיחה הרשמית.

פרצתי חור בתוך קיר העץ האטום הזה, דרך החור הזה אפשר לראות מטבח, הוא עדיין לא פועם ואין בו דופק חיים, הלב שלו עדיין לא שם, והלב המופלא שיפעם בו יהיה צרוף מעשרות בחורים ובחורות צעירים שמכונים בארץ, נוער בסיכון, אנשים עם לב ענק כמו שלי, כמו שלכם שגורלם עד היום התפענח למצוקה, לזעם ולתסכול. אני שבחיי מאמין שהעולם כולו בנוי מאנרגיה וכוונה, יודע שכל אנרגיה, באשר היא, ניתנת להסבה, אני יודע שהחושך עשוי כולו מאור שנחבא והאור מחושך שגורש, אני יודע שאור ניתן ליצור ממים שזורמים בנהר ומלב שמביט עמוק בקיומו של האחר ומכיר בו, בקיומו החד פעמי, בכך שכולנו עשויים מטוב ורע, מתנדנדים ביניהם ורק אהבה ואמונה של האחר בנו מטים אותנו אל הצד הטוב. שלושים שנה אני חי את חיי בתוך המטבח, בין אנשים שכל פעולה שלהם היא בחירה מחדש בין טוב לרע, שלושים שנה, כל פעם מחדש ראיתי שהאוכל מלמד את האדם לבחור בתקווה, אני יודע שאוכל הוא הדבר המיידי ביותר בעולם המסב זעם לשמחה ונתינה, והופך חושך פנימי לאור גדול. בעוד שבועיים אני הולך לפתוח מסעדה חדשה, ליליות שמה, מסעדה כשרה, הראשונה שלי, משימת הלב החשובה אולי בחיי. יעבדו בה נערים בסיכון, טבחים וותיקים שלי ואנשים חדשים שיש בהם אהבת אדם ומוקדשות לעשייה. אם את, או אתה, אחד מן האנשים האלה, אם חלומך כחלומי, אנא צור איתי קשר בפרייבט.

A post shared by Eyal Shani (@eyaltomato) on

זו אינה ההרפתקה הכשרה הראשונה של שני - בשנת 2004 הוא שימש כשף של מסעדת ברונו שפעלה בקניון עזריאלי בתל אביב ונחשבה לאחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בישראל. הפעם בוחרים שני וסגל במתכונת מעט שונה של מסעדה - והם לוקחים חלק בגלגולה החדש של מסעדת ליליות (שאת שמה הם שינו למלכה, אחרי לא מעט גלגולי שמות), הפועלת בתל אביב מזה עשור. מעבר להיותה מסעדה כשרה, ליליות היא גם פרויקט חברתי מרשים שמסייע לנוער בסיכון ומעניק להם הכשרה בתחומי המטבח, האפייה והקונדיטוריה.

המזנון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פיתות לכל העולם. המזנון כובש | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

את ליליות הובילו במהלך השנים שפים רבים, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות, ועדיין - הכניסה של שני וסגל למיזם בהחלט מפנה אליו זרקור, וסביר להניח שהפרויקט יזכה לתשומת לב רבה באופן משמעותי מזו שהוא רגיל אליה. שני מעוניין לשלב את בני הנוער בכל התפקידים במסעדה, ולהפוך אותם לחלק בלתי נפרד מהפעלת המקום, הרבה יותר ממה שהם היו מעורבים בו עד כה. 

סושיפיש, תמונה ראשונה באוויר ממטבח ׳לילה׳ הכשרה

A post shared by Eyal Shani (@eyaltomato) on

בגזרת האוכל, התפריט במלכה כתוב בדיוק כמו יתר התפריטים במסעדותיו של שני ושם דגש רב על ירקות ודגה. תוכלו למצוא כאן את הגרסה של אייל שני למנה היהודית ביותר - הגפליטע פיש - אותה הוא מגיש כאן בחזות של סושי יפני, כשבמקום אצה תמצאו רצועת גזר ובמקום ווסאבי כמובן חזרת. בנוסף תוגש כאן מנה נהדרת של בליני עם מטיאס, איולי טרי וביצה, שתהווה לדעת שני את הפיתה החדשה. בניגוד למה שאנחנו מכירים, הבליני יוגש כאן כפנקייק גדול, ועליו כל התוספות הנהדרות. 

היום תיערך במסעדה הכשרה החדשה מסיבת פתיחה רשמית, וממחר כבר ניתן יהיה לבוא לסעוד במקום בשעות הערב. מלכה היא לא הפרויקט היחידי ששני עומד בראשו בימים אלה. ישנו כמובן המזנון בצ'לסי מרקט בניו יורק, ובנוסף, בימים אלה נמצאת קבוצת החבר'ה הטובים של שני וסגל במהלך לפתיחת סניף שני של המזנון בפריז, לאור ההצלחה של הסניף המקורי (שאגב מגיש גם הוא תפריט כשר, ללא תעודה). כרגע הקבוצה נמצאת בשלב גיוס העובדים, והסניף החדש צפוי להיפתח לפעילות ממש בקרוב.

מלכה. 03-6091331. ויצמן 4, תל אביב. כשר