אוכל, אמנות, סביבה

תערוכת אוכלים לאט, יפו
צלם האוכל חיים יוסף מציג מ-10 עד 20 ביוני תערוכת צילומי אוכל מיוחדת שבוחנת את היחסים בין אנשים לאוכל שהם אוכלים. התערוכה, שעליה עבד יוסף כשנתיים, תציג בסלון יפו לאמנות, הפתוח בכל יום משעות הבוקר ועד שמונה בערב. הפתיחה הרשמית: ב-11 ביוני בשעה 19:00. 

לפרטים

דיסקו מקרר, אירוע מודעות לבזבוז אוכל, תל אביב
הערב, מהשעה שבע בערב, ייערך אירוע דיסקו מקרר במסגרתו קבוצת הסלואו פוד הישראלית הצעירה תנסה לעורר מודעות לבזבוז מזון בעולם. האירוע יתקיים בבית הקירור שבו שכן בעבר השוק הסיטונאי בתל אביב, ויוכנו בו מנות מירקות ופירות טריים שהיו מיועדים לזריקה. המנות יחולקו לקהל ללא תשלום.

דיסקו מקרר. החשמונאים 88, תל אביב.

>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק

משקאות קיץ קפה ג'ו (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
משקאות קיץ בקפה ג'ו | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור



חגיגות ואירועים מיוחדים

מחניודה מגיעה לקפאסה בבאר שבע
המסעדה הירושלמית המוכרת עורכת ערב חד פעמי במסעדת קפאסה בבאר שבע ב-1 ביוני. השף אסף גרניט וצוותו יתארחו במטבח של קפאסה ויגישו מנות כמו חמשוקה של מחניודה, פולנטה, דגים נאים ועוד. 190 שקלים לסועד.

קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122

חגיגה יוונית בפיצרוי, תל אביב
המסעדה חוגגת שנתיים של פעילות ב-5 ביוני, עם ארוחה יוונית וקוקטיילים מיוחדים של מטקסה. בין המנות: ניוקי חריף עם שרימפס, אוזו מטקסה, שום, שמיר וגבינת המאירי (34 שקלים); מאפה שוק טלה עם לבנה, רוקט, ציר טלה מתובל בברנדי מטקסה (22 שקלים); רביולי ריקוטה עם עירית, שום קונפי, חמאת מרווה, ועגבניות שרי (25 שקלים); וטונה צרובה עם קרם דלורית, לבנה שומשום, זיתי טאסוס וטוגראשי (28 שקלים).

פיצרוי. הירקון 136, תל אביב. 03-5206100

חגיגת 5 שנים למינה טומיי, חיפה
המסעדה האסייתית חוגגת יום הולדת בשבוע שלם של אירועים: ביום שני יתארח במקום מומחה האוכל היפני מידן סיבוני, וביום שלישי תגיע למסעדה סוואלי אלדר, מומחית לאוכל תאילנדי. בין המנות שיוגשו במקום השבוע: אונגי אגרול - צלופח מתובל עם דג ים לבן במעטפת אבוקדו עם טריאגי אונגי ושומשום לבן קלוי; דייקון רול - רול פוטמאקי במילוי טונה, אבוקדו, סלמון, שומשום קלוי במעטפת דייקון; רול סגול - אינסייד אאוט במילוי סלמון, אבוקדו, מלפפון, קרם פרש וציפוי שבבי בטטה סגולה.

מינה טומיי. פלימן 8 חיפה, מרכז קסטרא. 04-6668080

עוד באוכל טוב:

 

 

אין תמונה
חוגגים חמש שנים - מינה טומיי



חגיגת יום העצמאות האיטלקי באונו, תל אביב
שף ניצן רז מציע ספיישלים לכבוד יום העצמאות האיטלקי שיתקיים ב-2 ביוני, וביניהם גספאצ'ו עגבניות תמר עם סביצ'ה דניס (48 שקלים), ניוקי עם קרם עגבניות צהובות, אספרגוס וביצה עלומה (67 שקלים), מוסר בקראסט עשבי תיבול ופרמזן על ריוזוטו עגבניות ופול ירוק (122 שקלים) ופיצה עם 4 סוגי עגבניות - עגבניות לחות, שרי, עגבניות מיובשות וקרם עגבניות, צלפים, אנשובי ומוצרלה טרייה (54 שקלים).

אונו. ויצמן 2, תל אביב. 03-6932005

יום המרק למען בעלי החיים באואזיס, תל אביב
השפית רימה אולברה עורכת ביום שני הקרוב יום מרק שהכנסותיו ייתרמו לעמותת חיים לבעלי חיים ולעמותת גרגורים. במסגרת האירוע תציע אולברה מרקי קיץ צוננים ב-30 שקלים, כמו גספאצ'ו קר עם שמן זית יווני ומרק טבעוני יפני עם יוזו, מחית בטטות ובצל ירוק.

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022.

עסקית צ'אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
עסקית בצ'אנגוס - חגיגה מקסיקנית מוזלת | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריטים חדשים וטעימים

ארוחות עסקיות חדשות בצ'אנגוס, תל אביב
המסעדה המקסיקנית מציעה ארוחות עסקיות חדשות וביניהן עסקית טאקו עם שלישיית טאקו לבחירה ו-2 תוספות, עסקית בוריטוס וסלט או עסקית הואבוס רנצ'רוס – טורטיות תירס עם שעועית שחורה, על כולן תשלמו 34-49 שקלים. בין האופציות לבחירה: טאקו או בוריטו פויו אסאדו – חזה עוף על הגריל עם פלחי אננס צלוי; טאקו שרימפס דיאבלו – מוקפצים עם עגבניות, צ'ילי, לימון, שום, אבוקדו טרי וכוסברה; וטאקו פטריות פורטובלו ושמפיניון, עגבנייה צלויה, פלפל טרי וסלסה אבוקדו. העסקיות מוצעות בין השעות 12:00-16:00 מדי יום.

צ'אנגוס. שדרות וושינגטון 25, תל אביב.

משקאות קיץ חדשים ברשת קפה ג'ו
הרשת מציעה מבחר משקאות קיץ מרעננים חדשים, ביניהם שייק פירות עם אסאי, מנגו, וזרעי צ'יה או תות, בננה וקוקוס; מילקשייק עם אינגליש טופי, שברי פקאן, סירופ שוקולד וקצפת; שייק קפה עם וניל, שוקולד קראנץ', קצפת ושברי מקופלת; ואייס קפה ג'ו עם שערות חלבה, פקאן מסוכר, קצפת וסילאן.

לכל הפרטים

תפריט צהריים חדש בטורי, רמת אביב
בר המסעדה האסייתי מציע תפריט צהריים של מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית. בתפריט מנות כמו גיוזה בעבודת יד במבחר מילויים (28 שקלים); טרטר קוביות סלמון עם אבוקדו ברוטב חרדל דיז'ון וואסבי מוקצף (38 שקלים); מרק טמפורה אודון עם פטריות שמפניון, בצל ירוק ועוף או טופו בטמפורה (32 שקלים); סלט אטריות זכוכית עם בייבי תרד מאודה ופטריות שיטאקה ברוטב ויניגרט-צ'ילי מתוק ובוטנים מרוסקים (36שקלים); אטריות אודון עם נתחי סלמון, ברוקולי, בצל ירוק, פטריות ונבטים ברוטב חלב קוקוס (49 שקלים); ולאי טאי - מנה אפגנית עם פרגית, שום, פטריות, פלפל אדום, בצל ירוק וכרשה ברוטב סויה וקרמל (43 שקלים).

טורי. אופנהיימר 13, נווה אביבים, תל אביב.

תפריט חדש בבר קיימא, תל אביב
בבר קיימא השיקו תפריט חדש ומגוון ובו מנות טבעוניות כמו כרובית אפויה בתנור מוקרמת בטחינה עם שמן זית ועשבי תיבול (34 שקלים); סלט בורגול דק עם חמוציות, סומק, עלים ירוקים, פטרוזיליה, שמן זית ולימון (41 שקלים); סלט אורז ועדשים עם בצל ירוק, עגבניות שרי, שמיר, שמן זית ולימון (42 שקלים); סלט ירקות חלוטים וטופו עם דלעת צלויה, ברוקולי, כרוב מאודה, פלפל אדום חריף ובצל ירוק ברוטב סויה (45 שקלים); ועוגת פאדג' שוקולד ללא גלוטן (27 שקלים).

בר קיימא. המשביר 22, תל אביב. 03-949-3322

ארוחת שרינג בטריולה, פתח תקווה
המסעדה האיטלקית מציעה ארוחת חלוקה במחיר 95 שקלים לסועד. בין המנות: גרבלקס סלמון על לבנה עם איולי ירוקים, צ'ילי, קדאיף ועלי מיזונה; סלט עגבניות מדורה עם בצל שרוף, פלפל חריף, כוסברה ובולגרית עזים; מיני כרובית טרטופו מהטאבון, ברוטב איולי כמהין ופרמזן עם שבבי עירית; שרימפס וזוקיני על הגריל עם יוגורט צאן ומיקרו אפונה על לזניה. הארוחה תוגש בימים שבת וראשון מהשעה 18:00.

טריולה. שחם 14, פתח-תקווה. 03-9198444

תפריט קיץ חדש בדלאל, תל אביב
במסעדה של השף גולן גורפינקל משיקים תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו טטאקי דג ים עם שלג כרובית, בייבי ארוגולה, בצל מוחמץ, צנונית וויניגרט חזרת לבנה; סביצ'ה דלאל עם דג ים נא, ירקות קיץ, חציל, בצל סגול, זיתי טאזוס, טוביקו שחור וחלה קרועה על יוגורט צאן; שרימפס, בורגול וגספצ‘ו עם סלט של בורגול, שקדים, חמוציות, עשבי תיבול וגבינת פטה מגוררת; וקרפצ'יו פילה בקר עם צנון לבן, בצל ירוק, צלפים, בצלצלי פנינה, קורנישון, פרמזן, בלסמי וחזרת לבנה.

דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-510-9292

פולנטה, מחניודה (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
פולנטה של מחניודה - גם בבאר שבע | צילום: עודד קרני, אוכל טוב



מה עוד קורה?

חנות שוקולד ופטיסרי חדשה, גבעתיים
רונן אפללו פתח חנות שוקולד ופטיסרי חדשה בגבעתיים תחת השם אמיליה שוקולד ופטיסרי. במקום יוצעו מבחר פרלינים בטעמים כמו קרמל, פטל, לוז ועוד, טראפלס, מארזי שוקולד וקינוחים אישיים כמו אקלרים, בומב שוקולד, מקרונים ועוד (24 שקלים לקינוח אישי). המקום פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00.

אמיליה שוקולד & פטיסרי. ויצמן 13, גבעתיים. 03-5733352

סדנאות בישול לילדים ונוער, דן גורמה
במרכז הקולינרי משיקים סדנאות ילדים ונוער לקראת הקיץ לגילאים 10-15. בין הנושאים שיילמדו: אוכל איטלקי, ממולאים, אוכל ים תיכוני, אוכל אסייתי, אוכל בריא, קינוחי קיץ, אפייה, קינוחים על מקלות, ארוחות בוקר ועוד. המחיר לשבוע סדנאות - 1,650 שקלים למשתתף, המחיר עבור כל המפגשים שיתקיימו - 2,850 שקלים.

דן גורמה – המרכז הקולינרי הגבוה. נס לגויים 53, תל אביב. 03-6338238

אירוע טועמים עתיד, יקב רקנאטי, עמק חפר
יקב רקנאטי מקיים ביום שישי הקרוב אירוע טעימות יין ללא הגבלה, שאיתו תוכלו לנשנש גבינות של משק יעקבס לצד לחמים של אגדת לחם. האירוע יתקיים מהשעה 9:30 בבוקר, והמחיר למשתתף הוא 25 שקלים.

חצר יקבי רקנאטי. אזור תעשיה עמק חפר.

גמר ליגת האלופות ברייצ'ל, עין הכרמל
ברייצ'ל תיערך הקרנה מיוחדת של גמר ליגת האלופות. בתפריט: כרובית מטוגנת בבצק בירה ושומשום, פלטות מטוגנים, שקשוקה חריפה ועוד. בנוסף, עם כל שער במשחק יוצעו לסועדים במקום צ'ייסרים חינם ומילוי לבירה במשך כל הערב יעלה רק 10 שקלים.

רייצ'ל. כביש 4 בצומת הכניסה לקיבוץ עין כרמל. 054-5917189

>> כל חדשות האוכל