וויסקי (צילום: Thinkstock)
בדרך למזקקה כחול לבן. הוויסקי תופס תאוצה | צילום: Thinkstock

אחרי היין הישראלי שזוכה למחמאות בעולם ואין ספור מבשלות בירה מקומיות, בשעה טובה הגיע הזמן גם למזקקת וויסקי כחול לבן. המשקה הולך וצובר פופולריות בארץ, ובקרוב מאוד יוכלו השתיינים שבינינו ליהנות ממותג ישראלי שלו, וגם לבקר בעצמם במזקקה וללמוד על תהליך הייצור.

מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה, מילק אנד האני (Milk & Honey), תפתח את שעריה לקהל בעוד כחודשיים. לאחר מכן, ייפתח במקום מרכז המבקרים ובעתיד גם מיזם קולינרי של בר אוכל שישלים את חווית השתייה. 

עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו

מאחורי מילק אנד האני עומדת קבוצה גדולה של שותפים: הבעלים והמייסד גל קלקשטיין, עמית דרור, סיימון פריד, רועי ליכט, נעמה אגמון ליכט וליטל עיני. אל הקבוצה חברו המנכ"ל ניר גילת והמזקק תומר גורן. הרעיון למזקקה מקומית נהגה על ידי השותפים כבר לפני כמה שנים טובות, ומאז ועד היום החבורה עובדת על יישומו.

לאחרונה הציגה הקבוצה בתערוכת הוויסקי זיקוק ראשוני של וויסקי לבן שגרר תגובות נלהבות מהקהל המקומי ומנציגים בינלאומיים מקצועיים שביקרו בתערוכה. בעתיד הם ייצרו גם ברבן, ליקרים וסינגל מאלט. הוויסקי הלבן של המזקקה יושק עם הפתיחה הרשמית של המקום, בסביבות חודש יוני.

עוד באוכל טוב:

"מלבד המזקקה יהיה כאן מרכז מבקרים, חנות ובר עם אוכל שהקונספט שלו לא ידוע עדיין אבל המטרה היא ליצור מקום בו אפשר לשבת, להרגע ולטעום מהמשקאות", אומר ניר גילת, "בסופו של דבר זה יהיה בר עם אוכל אבל במתכונת של מקום בילוי שהוא קצת יותר כבד מהבר התל אביבי הרגיל כי הוא בכל זאת נמצא במזקקה. בבר גם יעבדו אנשי מקצוע שמבינים מאוד בוויסקי וויידעו לענות על כל שאלה בתחום".

במרכז המבקרים, יוכל הקהל ללמוד על תהליכי ייצור וויסקי ולטעום מהסוגים השונים. כמו כן, במקום יתקיימו גם סדנאות. "הכוונה של מרכז המבקרים הוא להיות מקום עלייה לרגל של אלכוהול בארץ", אומר גילת, "הוא יציג מגוון גדול של תזקיקים שלנו וכן וויסקי איכותי מכל העולם, כמו מוזיאון של וויסקי ואלכוהול בכלל. יהיו כאן הסברים של אנשי מקצוע, סדנאות בנושאי וויסקי ויצירת וויסקי, וליווי של תומר המזקק שלנו בכל תהליך הזיקוק. בארץ, זאת האפשרות היחידה של חובבים לקחת באמת חלק בתהליך של זיקוק וויסקי אמיתי. המטרה של המזקקה שלנו היא לקחת את כל הידע שיש לנו בכל מה שקשור לוויסקי ולהציג אותו כאן".

מילק אנד האני, התחייה 16, תל אביב.

>> לכל חדשות האוכל
>> מתכונים לפסח