הרבה לפני שמסעדות שפועלות בבתי מלון היו עניין, במלון מצפה הימים שבצפון הארץ הבינו שאוכל הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר בחופשה ובכלל, והפעילו את מסעדת מוסקט שזכתה להערכה רבה ונחשבה לאחת הטובות בארץ. מצפה הימים הוא אחד המלונות הבודדים בישראל, אם לא היחידי, שגם אימץ את מוטיב הפארם טו טייבל. בתפריט (החלבי בלבד) של חדר האוכל שלו תמצאו גבינות שמייצרים במקום מחלב בקר, כבשים ועיזים החיים בדיר בשטח המלון, לצד ירקות, פירות ושלל עשבי תבלין שגדלים גם הם בשטח.

בשנת 2017 רכשה קבוצת ישרוטל את המלון מסמי חזן, שהפעיל אותו מתחילת דרכו, אבל חזן נותר אמון על שלל הגידולים הנהדרים שבשטח, והמשיך לספק אותם למלון. כעת, אחרי תקופת שיפוצים ארוכה של המלון וחללי ההסעדה בו, נפתחה במקום לפעילות מסעדת גריל עץ - בהובלתו של השף ארז קומרובסקי, הידוע בחיבור המובהק שלו אל תנובת הגליל ואל המטבח הגלילי. קומרובסקי בנה את התפריט של המסעדה וימשיך לייעץ לה גם בשנה הקרובה, והשף בפועל הוא רונן ולדמן. הרעיון של גריל עץ הוא לא של מסעדת שף אלא של מסעדת שיפודים משודרגת, שמבוססת בעיקרה על חומרי גלם ובשר מאזור הצפון ומשתמשת גם היא בחומרי הגלם שגדלים בחווה האורגנית שבשטחי המלון.

מסעדת גריל עץ פוקצ'ה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
הכל מוקפד. גריל עץ | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
מסעדת גריל עץ מצפה הימים בשר צלוי  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
כל שיפוד על ענף אחר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
מסעדת גריל עץ ארז קומרובסקי  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ממשיך ללוות. קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מעבר לנוף היפהפה שנשקף מהמלון מאז ומתמיד, העיצוב של גריל עץ החדשה הוא מזמין ומשוחרר, עם חלונות ענק שגורמים לחלל להרגיש רחב ידיים, ספות לישיבה נינוחה ליד חלק מהשולחנות, אינספור פירות וירקות מקומיים המשמשים כקישוטים בחלל המסעדה ומטבח חצי פתוח שאפשר להשקיף עליו בזמן שממתינים לאוכל.

חלק ניכר מהתפריט שבנה קומרובסקי מוקדש לשיפודים, וכל אחד מהם מגיע על ענף של עץ אחר - כמו אלון, הדר או עץ זית - שמעניק מעבר למראה גם ניחוח לבשר. בין השיפודים תמצאו שיפוד שקדים יוצא מגדר הרגיל שמגיע על חציל עדין בטחינה; קבב מתובל עתיר צנוברים על פיתה עם טחינה ועמבה; שיפוד פילה עגל בתבלין דואה מצרית עם שיפוד של בצלצלים וטבולה; ושיפוד אנטרקוט עשוי נהדר עם סלסה ותפוח אדמה.

עבור מי שלא מוצא את עצמו בגזרת השיפודים הוסיף קומרובסקי לתפריט גם מנות כמו פילה עוף באריסה עם תירס צרוב, עגבניות מדורה, בצל ירוק וכוסברה; פורל צלוי עם סלנובה; ירקות צלויים בטאבון עם נענע וטחינה; וזוקיני וקישואים עם שמיר, טחינה, סילאן ושקדים.

ארז קומרובסקי מצפה הימים  (צילום: ארז חרודי, יחסי ציבור)
יש גם מנות למי שלא אוכל בשר | צילום: ארז חרודי, יחסי ציבור
מסעדת גריל עץ מצפה הימים שיפודים  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
התוצרת מקומית | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד בתפריט: מנות ראשונות כמו ספיחה טלה ברכז רימונים עם טחינה ופיסטוקים על פיתה; כבד צלוי בגריל שנקצץ גס ומוגש עם חזרת, בצל מטוגן וברוסקטה מלחם תפוחי אדמה; מסבחה חמה עם פלאפל על מנקיש מהטאבון עם שמן זית וזעתר; סלט חווה שמבוסס על ירקות מהערוגה עם זיתים, סומאק, לימון כבוש ושמן זית; וסיגר במילוי כתף טלה עם פלפלצ'ומה וטחינה. טווח המחירים נע בין 42 ל-54 שקלים למנה ראשונה ובין 52 ל-128 שקלים לעיקרית.

המסעדה שומרת על חוקי הכשרות, וגם הבשר שמוגש בה הוא כשר (אבל היא פתוחה בימים שישי ושבת), ולאור זאת הקינוחים שהיא מגישה אינם חלביים. בין הקינוחים תמצאו למשל כנאפה קרם פיסטוק עם סירופ הל וגלידת פיסטוק (הקינוח הטוב ביותר פה לטעמנו, שגרם לנו לפקפק בצורך בגבינה בכנאפה באופן כללי); בסבוסה מלבי עם סירופ תפוזים וגלידת רוזטה; סורבה פטל בקומפוט עם גויאבה תותית; ומוס שוקולד עם אמרטו ומרציפן. מחירו של קינוח הוא כ-48 שקלים.

מסעדת גריל עץ מצפה הימים  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מסעדה שעושה חשק לחופשה. גריל עץ | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בסמוך למסעדה פועלת גם חנות מוצרי משק מקסימה שפתוחה לא רק לאורחי המלון, במחירים הוגנים. רוב התוצרת של החנות מבוססת על הגידולים במצפה הימים, ותמצאו בה ויטרינת גבינות מרשימה (אנחנו ממליצים על גבינת הבקר הלקטית הרכה והנהדרת), חליטות שונות כמו 3 סוגי מנטה, לבנדר וקמומיל, ריבות, מגוון לחמים יפהפיים שנאפים במקום על ידי סיון צפריר וירקות ופירות מיוחדים.  

גריל.עץ. מלון מצפה הימים. 053-9347043. ראשון-שבת, 18:00-22:00