תפריט בראנץ' חדש במסעדת OPA, תל אביב
שיראל ברגר פותחת את OPA לבראנץ' בימי שישי בין שעות 12:00-16:00. בין המנות שיוגשו בתפריט: תפוח אדמה מעושן עם פטריות מותססות, מחמצת ודבש חרובים; לחמניית באן במילוי נקניקיית גזר עם כרוב כבוש וריבת בצלי שאלוט; פנקייק עם אוכמניות מעושנות וליקר אוכמניות עם גלידת קפה; וכרוב סגול עם פיסטוק, חרדל ולימון. המחיר לארוחת בראנץ' קבועה: 320 שקלים לזוג. בנוסף לבראנץ', בשעות הערב מציעים באופא תפריט טעימות עם מנות חדשות כמו שורש סלרי מעושן עם חלב שקדים וחומץ סלרי; תירס בצ'יפוטלה עם קפה וקוג'י; וסלק בחמאת חזרת עם ליקר תות וזרעי חרדל.

OPA. החלוצים 8, תל אביב

תפריט חדש בפיפיז, שוק לוינסקי, תל אביב
המסעדונת בשוק לוינסקי נפתחה שוב לפעילות עם תפריט חדש. בין המנות בתפריט: שלוק ראמן פטריות וסצ'ואן עם דים סאם וביצה (42 שקלים), מוקפץ עם בקר/טופו וסויה מעושנת (48 שקלים), חצי באו ממולא ערמונים ומיסו (34 שקלים), סלט אטריות שעועית, שזיפים ואפרסקים מוחמצים עם ליים ובוטנים ברוטב חמוץ מתוק ( 4 שקלים); ועלי גפן וייטנאמיים ממולאים באורז שבושל בחלב קוקוס, ג'ינג'ר שום ובצל ירוק צרובים במחבת ולצדם מטבל קארי קשיו (42 שקלים).

פיפיז. ימים שני-חמישי 18:00-23:00. זבולון 5, תל אביב. 03-6476363

פיפיז - תפריט חדש (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
פיפיז - תפריט חדש | צילום: דן פרץ, יח"צ

בצלאל, מסעדת גריל חדשה בתל אביב
מסעדת גריל חדשה נפתחה בתל אביב. בתפריט מגוון שיפודים, מאזטים ואלכוהול במחירים נוחים. בין המנות כאן למשל: קלמרי מטוגן עם איולי צ׳יפוטלה (34 שקלים), פטאייר תרד, אורגנו וסומק (26 שקלים), שיפוד חזה ברווז (44 שקלים), שיפוד שייטל (47 שקלים) ושיפוד לייה עם פלפל חריף (48 שקלים). המקום פתוח בימות השבוע בשעות 17:00-23:00 ובימים שישי ושבת בשעות 12:00-23:00.

בצלאל. המכבי 2, תל אביב (הכניסה מרחבת מתחם הבניינים). 03-7566165

פיצה 85 מארוחת את יונתן בורוביץ' וענב אזגורי, תל אביב
הפיצרייה עורכת ערב משותף עם השפים יונתן בורוביץ' וענב אזגורי ביום ראשון הקרוב מהשעה שש בערב. באירוע יוגשו מבחר פיצות ספיישל כמו פיצת שייטל עם שפיץ שייטל מעושן פרוס, רומסקו ועגבניות חריפות; פיצה מזרח אירופאית עם דג מלוח בכבישה ביתית, בצל כבוש ואיולי דאשי וצנונית; ופיצה טלה עם בצק אפוי וטרטר בשר טלה עם צזיקי.

פיצה 85. מוהליבר 43, תל אביב

בצלאל החדשה בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
בצלאל החדשה בתל אביב | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

אל באבור נפתחה מחדש, אום אל פאחם
לאחר שעדכנו אתכם כי צו סגירה הוצא למסעדת אל באבור הוותיקה באום אל פאחם, נכון לעת עתה אושרה הפתיחה המחודשת של המסעדה ששבה לפעילות מלאה.

אל באבור. אום אל פאחם.  04-6110691

מנות חדשות ב-GDB, תל אביב
מסעדת ההמבורגרים מציעה מנות חדשות לצד הקציצות ביניהן סטייק סינטה מיושן וצ’יפס (79 שקלים), וכן סטייקים בגדלים שונים שמוגשים מדי יום כמנות ספיישל לצד נתחים מתחלפים.

GDB, אבן גבירול 22, תל אביב

גלידות מועשרות בחלבון של אניטה, תל אביב
הגלידרייה מציעה קולקציית קיץ של גלידות בריאות מועשרות בפרוטאין. בין הטעמים: תות שדה, פסיפלורה מנגו, ספירולינה ירוקה וקפה לאטה. הגלידה דלה בשומן ועשירה בחלבון ומחירה 17 שקלים למנה.

אניטה. פלורנטין 3, שבזי 40, מתחם שרונה, ושבזי 44, תל אביב. 03-6838730

אניטה - קולקציית קיץ (צילום: דרור עינב my social)
אניטה - קולקציית קיץ | צילום: דרור עינב my social

מנות חדשות בדומינוס
הרשת מציעה מנות חדשות לקיץ כמו כנפיים ברוטב וויאטנמי, לחמניות צ'יזי רולס עם זיתים או חמאה ועשבי תיבול ונגיסי קינמון עם אייסינג וניל. לכבוד השקת המנות החדשות מציעה הרשת הטבה של משלוח פיצה משפחתית עם שתי מנות נלוות לבחירה במחיר 85 שקלים וכן מבצעים נוספים.

דומינוס - מנות חדשות (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
דומינוס - מנות חדשות | צילום: דן פרץ, יח"צ

תפריט קיץ בקלאטה 15, הרצליה
המסעדה האיטלקית פותחת טראסה חדשה ומציעה מנות קיץ חדשות כמו ספגטי קלאטה - ספגטי עם ריקוטה, פרמזן ופיסטוקים (87 שקלים), טרטר טונה (78 שקלים), ניוקי ממולא בגורגונזולה ברוטב פסטו (84 שקלים) ורביולי סלמון (84 שקלים).

מסעדת Calata 15 . מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434

קלאטה 15 - תפריט קיץ (צילום: רונן מלחן,  יח"צ)
קלאטה 15 - תפריט קיץ | צילום: רונן מלחן, יח"צ

אירוע יווני ביקב בהט, עין זיוון
ביום חמישי ב-21:00 יבשל קובי מזרחי ביקב בהט ארוחה יוונית בליווי מוסיקה חיה. באירוע יוגשו לקהל יינות היקב. מחיר הכניסה לארוחה ולהופעה: 125 שקלים לסועד.

יקב בהט, קיבוץ עין זיוון. 050-8771770

יריד סירים בשוק צפון, תל אביב
בימי שישי בשעות 08:00-12:00 מציעים בשוק צפון בתל אביב שוק סירים עם מבחר מנות ממסעדות השוק כמו נזיד קארי צהוב צמחוני עם ירקות, טופו בטטה, כרובית, זוקיני ומנגולד של המעדנייה; צ'יקן טיקה מאסלה - פרגיות במסאלה של עגבניות, חלב קוקוס ושעועית ירוקה של דוכן האוכל ההודי אינדי; ותבשיל קציצות עוף וכרישה של דוכן האוכל הטריפוליטאי גואטה. 

שוק צפון. ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב. 03-6432000

סדרת ארוחות מיוחדות בבר אונסיס, תל אביב
הבר יארח מדי שבוע שפים מתחלפים כשהפעם בימים רביעי, חמישי ושבת יתארחו עומר פלאט ואורי ישורון. בין המנות שיכינו השניים: לברק עם קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות עם תימין לימוני; סשימי טונה עם סלסת מנגו, ג'ינג'ר ואניס; בייבי זוקיני צלויים עם פאקוס וסלסת פיסטוק עם פטה מגורדת; ובייגלה ירושלמי עם צזיקי וזיתים סורים.

אונסיס. המשביר 2, תל אביב

ארוחת טעימות ים תיכונית בשיתוף יקב רמת הגולן, תל אביב
ב-30.6 תבשל עדן דוד ארוחת טעימות ים תיכונית בליווי יינות יקב רמת הגולן. בין המנות שיוגשו באירוע: טארטלט בצק פריך עם קרם כרובית, שברי מקדמיה, פרמזן וטרגון; קרוקט כרישה עם איולי עשבים לימוני ופפריקה מעושנת; טאקו תירס לבן עם בשר אונטריב מפורק בתבשיל עגבניות, גוואקמולי, חלפניו כבוש ופיקו דה גיו; ונוזל משמש עם תמרינדי, קוביות דג, גבינת שמנת ורוזמרין מטוגן. מחיר הארוחה לסועד: 390 שקלים.

הארוחה תתקיים במנור 9, תל אביב

עדן דוד ויקב רמת הגולן (צילום: אביב שקורי,  יח"צ)
עדן דוד ויקב רמת הגולן | צילום: אביב שקורי, יח"צ

תפריט קיץ בהארוויס, ירושלים
המעשנה מציעה מנות קיץ חדשות כמו קצוות שרופים -קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס עם צ'יפס בטטה (58 שקלים), פופקורן צ'יקן מוקפץ ברוטב באפלו חריף (51 שקלים), מגדל חציל בלאדי עם פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה (42 שקלים), 240 גרם מדליוני פילה בקר (158 שקלים) וההמבורגר של ג'וג'ו מנתחי בקר עם רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה, חמוצים, בצל ומיונז חרדל (58 שקלים).  

הארוויס. בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444 

קטיף עצמי של פירות יער,עין זיוון
בבוסתן בראשית בעין זיון מציעים במהלך החודש קטיף עצמי של אוסנה, פטל אדום, אוכמניות ועוד פירות יער. מחיר הכניסה לקטיף: 32 שקלים למבוגר וילד, כשניתן להגיע בימות השבוע בשעות 10:00-16:00, ובימי שישי בשעות 09:00-16:00.

קטיף בעין זיוון (צילום: עדי פרץ,  יח"צ)
קטיף בעין זיוון | צילום: עדי פרץ, יח"צ

תפריט חדש בפרליטה, גדרה
המסעדה מציעה בימי שישי בצהריים תפריט חדש שבין המנות בו עלי גפן, שפרוטים, מטיאס, איקרה, ציזיקי, טבולה, קולסלאו, ירקות שרופים, חריימה, כנאפה על סלסלת עגבניות ועוד.

פרליטה. הבילויים 12, גדרה. 08-8696414

סדנאות בישול הודיות ומקסיקניות עם שף נועם כרמון
השף מציע סדנאות בישול מקסיקניות והודיות חדשות כשבין המנות שיילמדו: פריחולס - תבשיל שעועית שחורה מעושנת; ג'קפרוט ברבקואה בבישול איטי עם מיץ אננס ופלפלים חריפים מיובשים; סמוסות מטוגנות במילוי תפוחי אדמה עם זרעי כמון, עלי קארי ובצל מטוגן; טופו ברוטב באטר מסאלה עם קשיו, עגבניות, זרעי חילבה, כוסברה טחונה ואבקת צ'ילי קשמירי חריף. המחיר לסדנה: 350 שקלים לאדם.

לפרטים: 054-7588160

ספיישל יום האננס ברשת BBB
רשת ההמבורגרים מציעה מנת המבורגר פלאוון ליום האננס הבינלאומי. לצד ההמבורגר כוללת המנה רצועות פנצ'טה טלה, אננס צלוי, ארוגולה, פרוסות מלפפון בכבישה ביתית ואיולי סרירצ'ה (74 שקלים בתוספת צ'יפס).

אלפורנו, מסעדה חדשה בנוף הגליל
בקומה התחתונה של עופר סנטר בנוף הגליל נפתחה מסעדה איטלקית חדשה בשם אלפורנו. התפריט במקום כולל פיצות מהטאבון, פסטות ומגוון עיקריות וראשונות בסגנון איטלקי. בין המנות למשל: פיצה ירוקה, כריך מק אנד צ'יז, רביולי במילוי גבינות, פוקצ'ה קפרזה, טורטליני פטריות עם ריקוטה ועוד.

אלפורנו. עופר סנטר, נוף הגליל

אלפורנו נוף הגליל (צילום: לואי בולוס,  יח"צ)
אלפורנו נוף הגליל | צילום: לואי בולוס, יח"צ

ארוחה מיוחד בטרקלין, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחה חדשה שתוגש עד תאריך 16.7 ובה 6 מנות קבועות כמו קרפצ'יו סינטה עם שמן זית גלילי, פטה כבדי עוף לצד ריבת בצל ביין אדום, ארטישוק אפוי על מיקס עגבניות שרי ומנת ווגיו אוסטרלי מרמת הגולן. מחיר הארוחה: 400 שקלים לזוג.

הטרקלין. היכל התלמוד 4, תל אביב. 03-5660013