השפים אסף גרניט ואורי נבון ממחניודה מציגים ליין פיצות שף חדש מבית רשת דומינו'ס פיצה
פיצות פרימיום הן לא משהו שישראל לוקה בו בחסר, אבל פיצה שחתומה על ידי אחד השפים המוכרים והנחשבים ביותר בארץ, היא בהחלט חידוש מרענן. את קו הפיצות החדש מבית מחניודה פיתחו השפים אסף גרניט ואורי נבון במשך למעלה משנה וחצי, מה שאומר עשרות אלפי קלוריות שמגולמות בטונות של בצק, רוטב עגבניות ומאות תוספות ששיחקו בהן - מחוט שידרה, ועד לפיצה בתוספת מוח (ולא, הן לא היו טעימות במיוחד).

את המבחנים הסופיים (קבוצות מיקוד, משלוחים ובחינות קפדניות של השפים) עברו בתור התחלה שלישיית פיצות השף שתוכלו להזמין אליכם הביתה בקרוב: פיצת 4 מחבתות עם ארטישוק, בצל קונפי, עגבניות שרי ושום, עם צנוברים ועלי בזיליקום; פיצת בצלאל, עם שלל בצלים בגרסאות שונות, כמו בצל סגול בסילאן, בצל שטוגן בכורכום ובצל לבן אפוי עם בייבי מוצרלה ומוצרלה מגוררת; ופיצת קרנה - פיצה בשרית ועליה פרוסות חזה בקר, בייבי מוצרלה, מוצרלה מגורדת ופרמזן גרנה פדאנה עם עלי אורוגולה. בהמשך, צפויות להיכנס לתמונה עוד שתי פיצות: פיצת פולנטה מגניבה במיוחד, עם פולנטה קשיחה שמגררים מעל הפיצה, אספרגוס ושמן כמהין, שמוסיפים עצמאית בבית אחרי קבלת המשלוח; ופיצת שיקשוקית, שמבוססת על מנת השיקשוקית המפורסמת ממסעדת מחניודה, עם בצק שכולל בתוכו עמבה. כן, קראתם נכון - עמבה בפיצה. המחיר? 69 שקלים למגש, או שני מגשים ב-120.

אסף גרניט דומינוס פיצה פיצה בשר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
לא מה שחשבתם על הפיצות של דומינוס | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

עוד עדכונים מחכים לכם בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב

גרניט ונבון לא עבדו רק על חידושים בגזרת התוספות, והפיצה שהם פיתחו שונה בתכלית מזו שאתם מכירים מבית דומינוס בדרך כלל - שיטת ההכנה של הבצק שונה, הפיצה מגיעה בצורה מלבנית ולא עגולה (היא נאפית על מחבת ייחודית בסניף) ואפילו רוטב העגבניות נעשה ממתכון שונה, שנוצר במיוחד על ידי הירושלמים. חוץ מזה, כדי להבטיח שגם כשהפיצות לא מוכנות על ידם התוצאה תהיה הטובה ביותר, צמד השפים הכשירו את מנהלי הסניפים של רשת דומינו'ס ברחבי הארץ. 

לפרטים נוספים 

מקומות חדשים

היידה, בר חדש בצמוד לצוענייה, יפו
המסעדה היפואית פותחת בר אוכל חדש, בו תוכלו למצוא מנות כמו לוטי פיפרקי - פלפל חריף ממולא בדג ברמונדי על מצע של קרם לוטניצה (קרם פלפלים) בליווי יוגורט עיזים (36 שקלים), קרטופנה סלטה - סלט תפוחי אדמה בוינגרט עם מטיאס כבוש (34 שקלים), אנקינרה טיגניטו - ארטישוק מטוגן בבלילת בירה בליווי איולי לימון (40 שקלים) וטריו מאזדס - צזיקי, סקורדליה וגבינת אש, מוגש עם לחם הבית (38 שקלים). המקום פתוח החל מהשעה 19:00 ועד אחרון הלקוחות, בכל ימות השבוע.

היידה בר. שמעון הצדיק 18, השוק היווני, יפו . 03-5521333.

לוטי פיפרקי היידה בר יפו (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
הלכה הצוענייה, הגיע ההיידה בר | צילום: דן לב, יחסי ציבור


פי פי, מסעדה אסייתית חדשה בשוק לוינסקי, תל אביב
במקומו של ביסטרו יהלומה בשוק לוינסקי בתל אביב נפתחה לאחרונה לפעילות מסעדת פי פי (Fifi's Asian Food). המסעדה האסייתית הקטנה והנעימה מציעה תפריט עם מחירים זולים במיוחד, ובו מנות כמו מרק טום יאם חריף עם אורז (35 שקלים), סלט אבטיח כבוש במרינדה אסייתית עם נייר אורז מפורק, עלים טריים, בצל מטוגן ובוטנים (32 שקלים), מנת פועלים סינית - עוף, בקר או טופו על אורז עם ביצת עין, ירוקים וקשיו (43 שקלים) ומנה קטנה של וונטון בקר במילוי אסאדו צלוי, עם רוטב דגים, למון גראס, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי (24 שקלים).

פי פי. זבולון 5, תל אביב. 03-7513047. לא כשר.

פי פי אוכל אסיאתי (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
מקום אסייתי חדש ונעים. פי פי בשוק לוינסקי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

סניף חדש לקפה ג'ו, תל אביב
רשת בתי הקפה פותחת סניף חדש וכשר בדרום תל אביב. הסניף מעוצב סביב קונספט שמוקדש כולו לטוסקנה, והוא יפעל בימים ראשון עד חמישי בין השעות 07:00 ל-23:00, וביום שישי בין השעות 07:00 ל-16:00.

קפה ג'ו. קיבוץ גלויות 106, תל אביב. 03-9016444.

רשת ג'אפן ג'אפן פותחת סניף חדש ביקנעם
רשת המסעדות האסייתיות פותחת סניף חדש ביקנעם. בסניף תמצאו 80 מקומות ישיבה ויוגשו בו מנות כמו אטריות אודון עם נתחי אנטרקוט, פטריות שמפינון, פטריות פורטובלו, כרוב ופטריות שיטאקה ברוטב שימאג'י; ופילה סלמון בגריל בטריאקי עם שעועית ירוקה, בצל ירוק, אספרגוס ונבטים מוקפצים ברוטב טריאקי על אורז לבן מאודה.

ג'אפן ג'אפן. מתחם ביג, שדרות רבין 9, יקנעם. 04-7794444.

הגארדן עוברת מקום
מסעדת גארדן של השף ניר צוק תעבור בקרוב מדיזנגוף סנטר בתל אביב בו פעלה בשנה האחרונה. המסעדה תיפתח מחדש במיקום שונה אמנם, אבל תמשיך באותו הקו של רוטיסרי וצ'יפס.

עוף גארדן (צילום: יניב שדה,  יחסי ציבור )
עוברים מקום. גארדן | צילום: יניב שדה, יחסי ציבור

עוד חדשות טעימות

פסטיבל טעימה מהגליל
במהלך כל חודש יוני יתקיים פסטיבל טעימה מהגליל של משק צוריאל. במסגרת האירועים יציעו 120 מסעדות ובתי קפה מנות המשלבות את גבינות המשק. בנוסף, השנה יתארחו בפסטיבל מתמודדי "משחקי השף": סלאח כורדי, ערן כהן, לירון אבולניק ויעל ביגנסקי, שיבשלו במסעדות המשתתפות בפסטיבל מנות כמו מסאח'ן ג'יבנה - מאפה ערבי גלילי שטוח, מרוח בשמן זית ומעליו גבינות מלוחות, תערובת בצל סגול עם סומק, פרמזן וצנוברים; ומנת שניצל חלומי מגבינת חלומי גלילית, מצופה בציפוי פריך עם תוספת פלחי תפוחי אדמה וסלט ירוקים.

לפרטים

פסטיבל טעימה מהגליל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
פסטיבל טעם מהגליל. במהלך כל חודש יוני, בכל רחבי הארץ | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
 

ערב בירות וארוחה מיוחדת באפנדי, עכו
מלון האפנדי בעכו יארח ביום חמישי, ה-26 במאי, את מבשלת הבוטיק הישראלית אלכסנדר. באותו ערב יבשלו בצוותא אורי בורי (שף אורי ירמיאס), שף עלי מרעי ומחמוד עיסא, ויחד הם יגישו מנות שונות כמו אבטיח מיובש עם לבנה, בזיליקום וזיתים; קובה ופאטייר - מרקינו פטריות, טרטר בקר ושיפוד סלמון במרינדה; טונה אדומה ביוגורט; שרימפס ברוטב ים תיכוני; ומדליוני פילה מעושן עם רוטב אויסטרים. מחיר לסועד: 300 שקלים.

אפנדי. לואי התשיעי, עכו. 074-7299799.

יום הולדת לפיאנו פיאנו, יקנעם
המסעדה חוגגת את יום הולדתה הרביעי בסוף השבוע הקרוב, ותציע תפריט מיוחד עם מנות כמו סלט קפאלטצ'ו - עגבניות שרי, בצל סגול צלוי, חציל חרוך, פרוסות אנשובי ונענע עם קפאלטצ'ו פריך במילוי גבינות; פניני סטייק - פוקאצ'ה טרייה עם נתחי אנטרקוט, עגבנייה, חסה, בצל פריך, איולי כמהין וביצת עין; ופפרדלה שמנת בייקון עם ארטישוקים, מיקרו אפונה, ביצה עלומה, עירית ופרמזן מגורר.

פיאנו פיאנו. קניון G-6. יקנעם. 04-9121912.

ספיישל דרום ארה"ב בדיקסי, תל אביב
המסעדה הוותיקה חוגגת במהלך חודש יוני עם ספיישל חגיגי שיכלול מנות מקרוליינה ועד טקסס. בתפריט: נתחי פריים ריב, סטייק טי-בון ופורטר האוס, לצד מנות כמו לחם תירס, מק & צ'יז, קולסלאו ותרד בשמנת. מנת הדגל של האירועים היא פאזל סטייק מיושן עשוי אנטרקוט, פילה בקר וסינטה, צלויים על הגריל ועטופים בבייקון. לקינוח יגישו החברים מדיקסי מילקשייק אמריקאי מגלידה שמכינים במקום בטעמי וניל, שוקולד ועוגיות אוראו.

לפרטים

מאיר אדוני מארח את מרקו סטבילה בבלו סקיי, תל אביב
מסעדת בלו סקיי תגיש ארוחה מיוחדת ב-1.6, כשתארח את השף האיטלקי מרקו סטבילה, בעל כוכב מישלן, לארוחה טוסקנית. הארוחה תעלה 475 שקלים, ותכלול חמש מנות שיכינו יחד השף מאיר אדוני וסטבילה.

בלו סקיי. מלון קרלטון תל אביב. 03-5201830.

חגיגות עשור לברולו, פתח תקווה
מסעדת ברולו חוגגת עשור לקיומה עם הופעות, מחירי אלכוהול זולים במיוחד וארוחות עסקיות ב-55 שקלים. בין המנות: מיני קרפצ'יו, כרובית בטחינה, צ'וריסוס, סלט סינטה וכבדי עוף.

ברולו. y center פתח תקווה. 03-9222499.

עוד באוכל טוב:

משלוחים חדשים בפרונטו קיוסקו, תל אביב
מסעדת פרונטו קיוסקו בשוק צפון ברמת החייל בתל אביב מציעה שירות משלוחים חדש. המשלוחים מגיעים לשכונות צפון תל אביב (ובהמשך יתרחבו לכל אזור גוש דן), בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 15:00 ל-22:00. את המשלוחים ניתן להזמין במנות בודדות, או כחלק מארוחות עסקיות שכוללות מנה ראשונה או קינוח, לצד מנה עיקרית וכוס תה קר. בין המנות: פיצה מרגריטה עם רוטב נפוליטנה, מוצרלה, שמן שום ובזיליקום (29 שקלים), פיצה בייקון עם רוטב בשמל, גבינת מסקרפונה, פרמזן, בייקון וחלמון (49 שקלים) ופסטה מפלדינו עם עוף אלי אוליו, בשמן זית צלוי בטאבון, עגבניות, שום, צ'ילי ופטרוזיליה (44 שקלים).

Pronto Kiosko. שוק צפון, תל אביב. 03-7739900.

קטיף דובדבנים משפחתי, יתיר
בין ה-26 ל-27 במאי יתקיים יריד ריבות בחבל יתיר. באירוע ניתן יהיה ליהנות מקטיף עצמי של דובדבנים, ומיד אחריו תוכלו להשלים את החוויה עם סדנאות של הכנת ריבות פרי. יתקיים גם שוק איכרים מקומי בו יימכרו יינות, גבינות, ליקרים, שוקולד ופרחים. מחיר הכניסה לאירוע: 30 שקלים לאדם.

יער יתיר (ב-waze: הר עמשא), 1599-575758.

גלידה קוקוס בגלידה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
קיץ טוב: גלידות חדשות בגולדה | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

גלידות חדשות ברשת גלידה גולדה
רשת הגלידריות גולדה, מבית אניטה, מציעה קולקציית גלידות חדשה לקיץ. בין הטעמים: שוקולד לבן וקרם פיסטוק עם שברי פיסטוק; סניקרס אין סייד אאוט מקרמל שוקולד בוטנים עם קרמל מלוח, פצפוצי שוקולד ובוטנים עם קרם בוטנים; ופנה קוטה קרם פקאן סיני - גלידת פנה קוטה עם קרם פקאן סיני ושברי פקאן סיני. הטעמים החדשים מוצעים לצד הטעמים הקלאסיים של הרשת, כמו קוקוס ושוקולד לבן, קוקימן והיער השחור.

לפרטים

פיקניק חדש בגוצ'ה, תל אביב
סניף גוצ'ה נחמני מציע לכבוד הקיץ תפריט פיקניק אותו ניתן לקחת בטייק אווי, או לשבת ולאכול בשולחנות שמחוץ למסעדה. בין המנות: קונוס נייר עם צ'יפס (17 שקלים); פיש&ציפס (32 שקלים); לחמניית בריוש במילוי קראב קייק - קציצות סרטנים עם סלסה חריפה ובצל (49 שקלים); והמבורגר גוצ'ה, עם גבינת גאודה, חסה, עגבנייה, בצל וחמוצים (49 שקלים).

גוצ'ה. נחמני 26 פינת אחד העם, תל אביב. 03-5597933.

פיקניק ים גוצ'ה (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
פיקניק ים בגוצ'ה | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

תפריט חדש בדלאל, תל אביב
השף גולן גורפינקל יצר תפריט חדש במסעדת דלאל, ובו מנות כמו לב חציל תאילנדי עם חציל בחלב קוקוס וקארי צהוב, עדשים שחורות שלמות, קרם עדשים כתומות ויוגורט עיזים; סשימי טונה אדומה עם סלט של קינואה, כרוב סיני, פטריות שיטאקי, נבטי צנונית וויניגרט חזרת לבנה; וקריספי סביצ'ה של דג ים עם סלט גוואקמולה על נאצ'וס תירס מקסיקני.

דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-5109292.

סשימי טונה אדומה דלאל (צילום: מאיר כהן,  יחסי ציבור )
תפריט חדש בדלאל | צילום: מאיר כהן, יחסי ציבור

טעמי גלידות חדשות ברשת ג'לה
רשת ג'לה מציעה גלידות קיץ חדשות בטעמים כמו לימונענע, אשכולית אדומה, מנגו ופירות יער.

לפרטים

תפריט חדש ברוסטיקו, תל אביב
רשת המסעדות האיטלקיות, רוסטיקו, מציעה תפריט חדש עם מנות כמו אינבולטיני - גלילות חצילים ממולאות פסטה ופרמזן, רוטב עגבניות ובזיליקום (42 שקלים); פיצה פיורנטינה - פיצה עם קרם תרד וחזה אווז מעושן וביצת עין (64 שקלים); ניוקי חזה אווז וירוקים (71 שקלים); ספצטינו - תבשיל בקר, ירקות שורש ויין לבן עם קרם תפוחי אדמה (82 שקלים); ופילה דניס אפוי במעטפה, עם ניוקי, ירקות עונתיים וחמאת עשבי תיבול (108 שקלים).

רוסטיקו רוטשילד. שדרות רוטשילד 15, תל אביב. 03-5100039. רוסטיקו בזל. בזל 42, תל אביב. 03-6026969.

ניוקי חזה אווז וירוקים רוסטיקו  (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
תפריט חדש ברוסטיקו | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בעל המים, הרצליה
המסעדה מציעה תפריט קיץ ובו מנות כמו סלט אבוקדו ואצות ים עם אספרגוס, שיטאקי, מלפפון וגזר ברוטב מיסו; טטאקי בר-ים ברוטב צ'ילי קוריאני וירקות שורש; ניוקי עם אגסים ביין וזעפרן, גבינת מורבייה, קוויאר בלסמי ואורוגולה; קרפצ'יו בקר, קרם ווסאבי ואבוקדו, סויה מחוזקת, צ'ילי אדום ופרמזן; ופילה מוסר ים, קראסט קריספי קינואה, קרם ארטישוק ושום קונפי וסלסת צימוקי שרי ופלפל חריף.

על המים. חוף השרון 4, הרצליה. 09-9511812.

מסיבת יום הולדת בליזלוטה, תל אביב
בית הקפה התל אביבי חוגג ארבעה אביבים ביום שבת הקרוב מהשעה 16:00. בתפריט: מאפים מתוקים ומלוחים, לצד משקאות אלכוהוליים במחיר חמישה שקלים. בין המאפים: בויוס, גריסיני, שושני פוקאצ'ה, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות פקאן ושוקולד לבן ומיני מאפינס פטל, לימון ואבטיח.

קפה ליזלוטה. ריינס 20 (פינת פרישמן), תל אביב. 03-6039138.

חדשות האלכוהול

יריד היקבים הביתי של יקב שורק
בין ה-27 ל-28 במאי (בין השעות 10:00-15:00 בשישי, ובין 10:00-17:00 בשבת) יחגגו ביקב שורק את יריד היקבים הביתיים, בו יציגו עשרות יקבים את תוצריהם. בין היקבים שישתתפו באירוע: יקב בקוש, יקב ארגוב, יקב קדמא, יקב שאטו שני, יקב מבצר עתלית, יקב חיטים ויקב ZAZA. מחיר הכניסה לאירוע: 70 שקלים לאדם.

לפרטים

חגיגת ל"ג בעומר בננוצ'קה, תל אביב
המסעדה תחגוג היום, ה-25 במאי, את  ל"ג בעומר, באירוע שיחל בשעה 21:00 ויימשך אל תוך הלילה, עם שפע של משקאות אלכוהולים שונים וקוקטיילים מיוחדים בוערים באש.

ננוצ'קה. לילינבלום 30 תל אביב. 03-5162254.

פיליפ דאף מתארח בפרנץ' 57, תל אביב
הערב יתארח בבר הפרנץ' 57 איש האלכוהול פיליפ דאף. דאף יערוך החל מהשעה 21:30 הרצאה בנושא קוקטיילים, חומרי גלם וגישות חדשות.

פרנץ' 57. ברנר 2, תל אביב. 050-7347452._OBJ

חביות יין ביקב הרי גליל
יקב הרי גליל מציע חביות יין במחיר משתלם. את היין תוכלו לטעום במסעדות כמו דיקסי ופלימרקט בתל אביב, דולפין ים בירושלים, קפאסה בבאר שבע, לויתן באילת ועוד.

חושבים ירוק

התו הירוק החדש, תל אביב
עיריית תל אביב-יפו השיקה לאחרונה את פרויקט התו הירוק שניתן למסעדות אשר תורמות לאיכות הסביבה בעיר, ועונות על כל הפרמטרים, כמו חיסכון אנרגטי והתייעלות פסולת. בין המסעדות: מיס קפלן, משק ברזילי, זכאים, נולה, קפה לואיז ועוד.

אומרים יפה שלום

כנאפה נוגה נסגרים, יפו
בית הכנאפה החביב ממתחם נוגה ביפו נסגר מחר. בינתיים, עורכים במקום חיסול מלאי ומסיבת פרידה גדולה (שתתקיים מחר, ה-26.5, בשעות הערב) עם אלכוהול, כנאפה ומוסיקה שאומרת יפה שלום לכל מי שחיבב את המקום. ייתכן שבהמשך תיפתח המסעדה במיקום חדש או במתכונת ייצור שאינה מתוך מסעדה.

>> לכל חדשות האוכל