כשחושבים על אמריקה בורגר, ההמבורגר הוותיק והאהוד ברחוב אלנבי בתל אביב, לא ממש חושבים על מילים כמו בריאות. עם זאת, הבעלים שמאחורי המקום, טלי פל, תמיר לוי ורועי הנדלס החליטו שדווקא נושא התזונה הבריאה הוא זה שיוליך אותם במקום החדש שלהם, שמהווה מבחינתם סוג של השלמה הוליסטית לימים שבהם לא מתחשק לכם המבורגר. 

המקום החדש נקרא פלנטי, הוא מעוצב כסוג של מזללה מהירה, אך כזאת שמשדרת רוגע. הוא אמור להיות תחנה מבטיחה לארוחת צהריים מבוססת קערות בריאות (לא בהכרח מה שאנחנו מגדירים כקערת סלט), כשהתפריט כאן מלווה על ידי תזונאית להבטחת ההרכב התזונתי של כל מנה.

 

פלנטי  (צילום:  יונתן בן חיים)
שלל קערות | צילום: יונתן בן חיים

"כל הרעיון הוא לעשות מזון מהיר מאוד אך איכותי ומאוד טעים", מסביר תמיר לוי, "אוכל שירגיש ביתי, ושתרגיש שאתה מכניס משהו טוב לגוף שלך. זה לא דיאטטי אבל זה כן לאכול מאוזן ונכון מבחינת ירקות, חלבון ופחמימות. אנחנו תמיד מחפשים לעשות דברים חדשים ומחפשים דברים שעדיין לא עשו, כל הרעיון הוא לאכול ברמה של מסעדה ולא ברמה של מזנון. הכל מוכן במקום".

בין האפשרויות כאן: בול מוצרלה עם כדור מוצרלה, עגבניות, קינואה לבנה חמה, שקדים קלויים, שום קונפי, עגבניות צלויות, דלעת וגזר צלויים, פלפל קלוי, פלפל אדום וצהוב, בזיליקום, רוקט, מיקס עלים, ורוטב בזיליקום בלסמי מצומצם; בול פטה ועדשים; בול עוף בסגנון קיסר ובו עוף מפורק ואורז אדום חם; בול צ'יקן תמרהינדי עם קינואה אדומה חמה, קשיו קלוי, כרוב צלוי, כרוב לבן חי, סלרי טרי, מלפפון, צנונית, בזיליקום, חסה, ורוטב קשיו תמרהינדי; בול קינואה עם טופו בסגנון תאילנדי; בול אורז מיסו וטופו צלוי עם פטריות צלויות בשמן זית, אורז אדום חם, גרעיני חמנייה פיקנטיים, פולי סויה מונבטים, גילופי גזר, כרוב לבן חי, מלפפון, בזיליקום, מיקס עלים, ורוטב מיסו שומשום; ובול טאקו דג, עם סלמון צלוי, קראנץ' טורטייה ואבוקדו.

 טווח המחירים של המנות נע בין 56-58 שקלים, כשלכל מנה מגיע רוטב אחר ומותאם לה, בנפרד. המקום פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות 11:00-16:00.

פלנטי. אחד העם 38, תל אביב. 03-728-3832