אם פעם החלום של שפים צעירים היה מסעדה קטנה שמתמקדת באוכל עילי, היום יותר ויותר שפים מבינים שמשתלם ושפוי יותר להימנע מהגדרות וללכת לכיוונים קלילים בהרבה, מחייבים פחות, וזמינים לכמויות יותר גדולות של סועדים ובליינים, עושים את זה בצורה של בר אוכל.

זה בדיוק מה שקרה לאמרי בריל וזיו מנשה, שפים שבעברם עבודה במסעדות כמו קיטשן מרקט ומשייה, לצד מסעדת שף במתכונת ייחודית שהפעילו תחת השם חמש ברמות השבים. כעת השניים חברו לקבוצת המסעדנות פו סושי - מהמסעדות האסייתיות המוכרות פו סושי, ני שי וקיסו - ויחד פתחה הקבוצה גסטרו בר אוכל חדש במיקום בו פעל הפו סושי ברחוב ירמיהו בצפון תל אביב.

כמו לא מעט מקומות בתקופה הנוכחית,  גם המקום החדש, שנקרא בזאר 32, מוגדר כמקום בילוי עם אוכל מוקפד ומגוון משקאות, ולא ממש כמסעדה. "מה שאנחנו משדרים פה זה ערכים די דומים למסעדת חמש מבחינת הטעמים, אבל זה יותר פשוט וקליל", מסביר בריל, "אנחנו מחפשים שזה יהיה מקום פתוח ונגיש לכולם".

בזאר 32  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
בזאר 32 | צילום: שני בריל, יחסי ציבור
בזאר 32 סלט  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
בזאר 32 סלט | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

המקום החדש מונה כ-120 מקומות ישיבה והוא כרגע בתקופת הרצה. התפריט מחולק לקטגוריות כמו חיטה, דגים, בשרים וירקות, כשכל אחד מהם מתפתח מהקל אל הכבד. המנות בתפריט ברובן מנות חלוקה קטנות יחסית, והמחירים נעים בין 30-90 שקלים לצלחת.

התפריט בבזאר 32 עוד עתיד להשתנות בהמשך, אבל בינתיים כולל מנות מסקרנות עם שילובים מעניינים כמו "פולנטה" מסולת עם ביצה רכה, מנגולד, זעתר וסומק; לינגוויני חלמונים עם קינג קראב, חמאת שרימפס וצלפים; בטטה צלויה עם חמאת לימון וגרניום וזרעי עגבנייה; פטריות מלך היער עם תירס גילי, קרם ארטישוק, קייל חרוך ואגוזי לוז; קלמרי ושרימפס קריסטל עם קרם דלעת ואריסה, טבולה על בסיס בורגול מלא וטחינה קצח; ובר ים וכרוב בגריל עם ווסאבי ובויאבז.

בזאר 32 פסטה  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
בזאר 32 פסטה | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

בזאר 32 תל אביב  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
בזאר 32 תל אביב | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

בסקציית הבשרים מציעים פה למשל שקדי עגל עם עדשים שחורות, ארטישוק ירושלמי, שזיפים ובהרט; לחוח מקמח כוסמין עם שוק טלה, טחינה אל-יסמין וירקות כבושים; ודנבר קאט עם "חרוסת" פיסטוקים, תפוחי אדמה מעושנים וברביקיו רימונים.

את המקום מנהל שלומי בונפיל, אחד השותפים בקבוצת הבעלים, שמגיע מתחום ברי הקוקטיילים (בבעלותו גם מקומות כמו הספייס האוס, הונולולו ובאנה). בונפיל יצר פה תפריט קוקטיילים מקורי בשימוש בטכניקות שונות כמו הזרקת חנקן ועד קוקטיילים עם רמות אלכוהול נמוכות מאוד. בין הקוקטיילים פה למשל, קוקטייל מילקי ווי מבוסס מיץ אבטיח עם ג'ין בומביי, שרי, אמארו מונטנגרו, קרם קוקוס ליים ותבלינים חמים; וקוקטייל בורבן ותה עם חליטת תה שחור, ברנד ברבנים בייתי מבוסס ג'ק דניאלס שיפון, סוכר קנים אורגני ואנגסטורה ביטרס.

>> כתבו לביצה עלומה

>> בשבוע שעבר אכלנו ב-85/15

בזאר 32. ירמיהו 32, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-24:00. לא כשר