על פיפי'ז סיפרנו לכם לראשונה כאן לפני בדיוק שלוש שנים. אז זאת הייתה מסעדונת קטנטנה בשוק לוינסקי שהגישה אוכל אסייתי מעניין ועוררה עניין רב בקרב הפודיז, בעיקר בזכות האוכל הייחודי והמנות המשתלמות.

מאז עבר המקום אי אלו תהפוכות: אחרי שביסס את עצמו כמקום עם תור תמידי החליטה בעלת המקום, השפית יפעת תבואה (המכונה פיפי), בניגוד לכל מסעדן שמחפש למקסם רווחים, דווקא לצמצם את שעות הפעילות ולשנות את התפריט ואת הקונספט שלו מדי פרק זמן.

כרגע, בגלגולו הנוכחי, המקום מוגדר כבית קפה וייטנאמי, אבל למען האמת האוכל כאן הוא מסעדתי לגמרי וההשפעות שלו נעוצות בכל רחבי אסיה. יש כאן ראמן שנעשה בהקפדה ומתבשל 18 שעות, שכבר זכה לקהל מעריצים, תבשילים שונים וקינוחים מקוריים שמפגישים בין מזרח למערב.

View this post on Instagram

#bubbletea#chai#vanilla

A post shared by Fifis Asian Food (@fifisasianfood) on

View this post on Instagram

#remen#lovers#jaoanese#happyfoos#israeli_food#yum#nom#foodforthesould#davidchang#streetfood#tlvfood#tlvoftheday#israel#chefstalk#chefsofinstagram#ilovewhatido#love#food

A post shared by Fifis Asian Food (@fifisasianfood) on

התפריט כאמור משתנה כל הזמן וכולל אפשרויות כמו ראמן שמוגש עם ספייריבס, אטריות שחורות בעבודת יד, ביצה חצי קשה בסויה, בצל ירוק, פירה צנון ושומשום קלוי (78 שקלים); בורקס כבש אסייתי מוסלמי עם יוגורט מתובל, ירוקים, חריף וליים (68 שקלים); אורז עם תבשיל טופו, קרם קוקוס וסויה מעושנת (66 שקלים); ואורז עם מסאלה עגבניות מעושנות, בצל, זרעי חרדל שחור ופרגיות או טופו (72 שקלים).

פיפיז בורקס מוסלמי  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיפיז בורקס מוסלמי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בין המתוקים אפשר למצוא למשל מרציפן קפה וייטנאמי במילוי של גנאש שוקולד לבן וקפה (12 שקלים); עוגיות שוקולד לבן ומיסו (16 שקלים); מעמול תמרים, שוקולד ותמרינדי (8 שקלים); קראק פאי מיסו ושמנת חמוצה (48 שקלים); ובאבל טי - תה בועות אסייתי עם כדורי טפיוקה, וניל, קרמל מלוח וצ'אי על בסיס שקדים (33 שקלים).

אנחנו הגענו לכאן בעקבות קינוח הקראק פאי, שמוגש כאן עם מיסו, ואם כבר הגענו - לא יכולנו שלא לטעום את הבורקס המוסלמי שעשוי מבצק עלים במילוי של בשר כבש עסיסי. הבורקס מוגש רותח אחרי טיגון וכולל כל מה שאפשר לאהוב בעולם הזה. הוא שונה לחלוטין מכל בורקס שאתם מכירים, ומדובר בתענוג נדיר (למי שלא מפחד מפחמימות).

פיפיז קראק פאי  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קראק פאי מיסו. למתקדמים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

גם הקראק פאי, שלכבודו הגענו, היה מצוין ועתיר בחמאה. טעמי המיסו מלאי האוממי העניקו לקינוח עוצמת שילוב של מתוק ומלוח גדולה אפילו מזו של הגרסה הקלאסית, עם עקצוץ של טעמים מותססים. קינוח לאנשים שמגיעים עם ראש פתוח. לצד הקראק פאי לגמנו תה בועות שהיה יוצא מגדר הרגיל, שבתוכו כדורי טפיוקה שמוכנים במקום ומגוונים מאוד את המרקם של המשקה.

כרגע פיפי'ז פתוחה בימים שלישי עד חמישי בשעות 10:00-21:00, וייתכן שבקרוב ימי הפעילות יתרחבו גם לשני. בנוסף היא פתוחה לסירוגין בימי שישי (אפשר להתעדכן על מועדי הפתיחה בעמוד הפייסבוק של המסעדה).