השנים האחרונות היו שנים מצוינות למטבח הישראלי בניכר, אך עם זאת, בדירוגים בינלאומיים רשמיים כמו דירוג מישלן שלא פועל בארץ או המסעדות הטובות בעולם מבית סן פלגרינו, למסעדות הישראליות אין נוכחות. אז עד שלא נכבוש עוד כמה פסגות, נסתפק בדירוגים שמתפרסמים ברחבי העולם ומפנים את הזרקור הראוי לזירת המסעדנות המקומית שלנו, ויש לא מעט כאלה.

השבוע למשל, נתבשרנו כי מסעדת אורי בורי המוכרת בעכו, שפועלת בעיר לשנים רבות, זכתה בתואר אחת המסעדות הטובות ביותר בעולם לשנת 2019 והמסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון ובישראל לפי אתר דירוג המטיילים הבינלאומי טריפ אדוויזר.

אורי ירמיאס, מסעדת אורי בורי (צילום:  יחסי ציבור )
אורי ירמיאס. עקבי ומצליח למעלה מעשרים שנות פעילות | צילום: יחסי ציבור

מדי שנה מעלים באתר סקירה נרחבת של 25 המסעדות הטובות בעולם לפי דירוג המבקרים בקטגוריות של פיין דיינינג - מסעדות עילית, מסעדות יומיומיות, ומסעדות קז'ואל שכוללות גם אוכל מהיר. הקטגוריה של פיין דיינינג, אולי הקטוגוריה הנחשבת ביותר, היא זאת שמככבת בה מסעדת הדגים ופירות הים העכואית, במקום העשרים וחמש המכובד.

במקום הראשון בדירוג הפיין דיינינג של טריפ אדוויזר לשנת 2019 זכתה מסעדה שפועלת בבייג'ינג ונקראת TRB HUTONG. המסעדה יפהפייה וממוקמת במקדש לא פעיל והיא מתמחה דווקא בבישול אירופאי עדכני ופחות במטבח הסיני, אבל זה לא הפריע לגולשים להעניק לה את הדירוג הגבוה ביותר; במקום השני, זכתה מסעדת EPICURE הצרפתית הנחשבת.

עוד בדירוג 25 המסעדות הטובות בעולם מבית טריפ אדוויזר תמצאו מסעדות מוכרות כמו El salar de can roca שזכתה בעבר בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם ופועלת בחירונה שבספרד, LE COLOMBE מדרום אפריקה, או מסעדת דניאל של השף דניאל בולו בניו יורק. מסעדות אלה, שחלקן מעוטרות בכוכבי מישלן, חולקות את הרשימה עם מסעדת מוכרות פחות בזירה הבינלאומית כמו דייוידס קיטשן בצ'אנג מאי שבתאילנד שקיבלה את הדירוג הגבוה לאור האווירה הטובה בה.

View this post on Instagram

A post shared by אורי בורי (@buri_uri) on

View this post on Instagram

@ Carlos Cezanne

A post shared by אורי בורי (@buri_uri) on

אורי בורי היא המסעדה הישראלית היחידה שמככבת ברשימה, כשבין התשבחות שקיבל המקום מהמבקרים באתר ניתן למצוא סופרלטיבים כמו "פירות ים נהדרים ושילובים חכמים", "טעים בטירוף", ו"ארוחת טעימות עשירה בסגנונות והגשה אסתטית".

ראוי לציין שבמהלך השנים קיבל דירוג המסעדות השונות באתר טריפאדוויזר ביקורות לא מעטות, בייחוד לאחר שעיתונאי לונדוני הצליח להציב לפני שנתיים בפסגת דירוג המסעדות בלונדון מסעדה פיקטיבית שכלל לא הייתה קיימת. גם בישראל קיבל דירוג המסעדות של טריפ אדוויזר ביקורת רבה, ומועלות טענות כי הוא לא מייצג את התמונה נאמנה.

תגובתו של המסעדן אורי ירמיאס לדירוג: ״ההכרה והענין העולמי במסעדת אורי בורי היא תוצאה של 31 שנים של התמסרות לעבודה ודאגה לאורחים של כל עובדי המסעדה. זה משמח ומפתיע במיוחד כי זאת פעם רביעית שאנחנו המסעדה מספר אחת במזרח התיכון והפעם אנחנו גם ברשימת עשרים וחמש המסעדות הכי טובות בעולם וזה משמח. אנחנו זוכים באופן בולט להערכה בעולם ובארץ קצת פחות. כל העיתונים הטובים בעולם -  בגרמניה, צרפת, דנמרק וארה״ב אנחנו זוכים לסיקור מדהים, יש לנו אזכורים וכתבות בנטפליקס ובסי אן אן אבל בארץ אנחנו לא זוכים לזה ואני לא יודע למה. אבל המסעדה עובדת יפה מאוד, אנחנו מלאים והלקוחות חוזרים אז ברוך השם״

ירמיאס, הלא הוא אורי בורי, מגיש כאן מנות דגים ופירות ים נהדרות ביציבות ובהצלחה שלא מאפיינת את זירת המסעדנות חסרת העקביות הישראלית. הוא זוכה מזה שנים להוקרה בינלאומית וגם מקומית רחבת היקף, ולפחות לטעמנו, המקום הזה ראוי לכל מחמאה שהוא מקבל.