בימים שבהם לא פשוט לפתוח מסעדה בארץ בכלל ובתל אביב בפרט, די נדיר ששף, ובייחוד שף צעיר, יפתח מקום משלו ברחוב מרכזי בעיר ללא גב כלכלי איתן. אבל זה בדיוק מה שהחליטו לעשות יחד בני הזוג נטלי גבאי והשף אסף גבאי, שפתחו השבוע מסעדת דגים במיקום בו פעלה עד לא מזמן הכריכייה ומסעדת המרקים זופה, ברחוב נחלת בנימין בתל אביב.

המקום נקרא שיינע (יפה ביידיש), והאוכל כאן מורכב מהרזומה של גבאי במטבחים: בעבר עבד גבאי עם השף אייל לביא במסעדת רוקח 73, וכן חי תקופה באירופה, שם גם עבד כטבח בעיקר בפרנקפורט. מלבד המטבחים האירופאים, תתבסס שיינע גם על המטבח המרוקאי ותשים דגש כאמור על דגים במגוון שיטות הכנה וכן על פירות ים.

 

שיינע פסטיה דג  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
שיינע פסטיה דג | צילום: אפיק גבאי, יח"צ
שיינע סרטנים  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
שיינע סרטנים | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

בין המנות כאן יציעו בני הזוג למשל מנות דגים נאים כמו טרטר של פלמידה לבנה עם אספרגוס, אננס, כוסברה וצנון שחור; סשימי טונה אדומה עם קרם פרש, שמן עירית וטוביקו שחור; סביצ'ה מוסר ים עם קרפצ'יו מלפפון וכוסברה; ראשונות כדוגמת פסטייה דגים ורוקט בלאדי; אסקבצ'ה דג לבן עם אבוקדו, דייקון, וצ'ילי אדום; קלמרי על הגריל עם תפוזים, קלמטה וויניגרט כמון; קרפצ'יו דלעת עם נבטי חמנייה, שאלוט ורימונים; ופולנטה עם פטריות שימג'י כבושות, איולי שקדים וסויה. מחיר המנות הראשונות: 48-62 שקלים למנה.

העיקריות כוללות אופציות כמו קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם טחינה וחלה; פילה מוסר ים עם ראשי קלמרי, אורז אסור וביסק סרטנים; מול מרינייר עם צ'יפס; פיש בורגר עם צ'יפס ואיולי שום; מחבת שרימפס בשמן זית עם שום ופלפלים סודנים; ספגטי וונגולי ביין לבן וציר דגים; ודובר סול מטוגן עם רוטב טרטר ותפוחי אדמה מדורה. מחירי המנות העיקריות: 88-128 שקלים למנה.

 

שיינע פסטה וונגולי  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
שיינע פסטה וונגולי | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

כרגע פועלת המסעדה שבעה ימים בשבוע בשעות הערב בלבד מהשעה שש ואילך, כשבהמשך יפתח המקום גם בשעות הצהריים.

שיינע. נחלת בנימין 59, תל אביב. 03-5627143. לא כשר