המטבח התאי הוא ככל הנראה האהוב והנפוץ ביותר מבין מטבחי המזרח הרחוק, ותעיד על כך כמות לא קטנה של מסעדות תאילנדיות בארץ שסיקרנו בעבר (למי שפספס, אלה המסעדות התאילנדיות הכי טובות בארץ). עכשיו אנחנו כאן כדי לספר לכם על מסעדה תאילנדית חדשה שנפתחה ממש לפני שבועיים בנתניה - מסעדה יפה ומיוחדת, שונה מכל מה שאנחנו מכירים כאן, גם ברמת האוכל.

מסעדת צ'אטוצ'אק (Chatuchak), הקרויה על שם השוק הכי גדול בתאילנד, ממוקמת באזור התעשייה של נתניה, בבניין הייטק חדש במעלה גרם מדרגות עצום. כשנכנסים פנימה מגלים חלל ענק שמעוצב בהידור, עם גופי תאורה שעשויים מכלובי דגים, ריהוט במבוק מיובא מתאילנד, ציור גרפיטי על הקיר ובר גדול. יש כאן 160 מקומות ישיבה ועוד מרפסת חיצונית שתיפתח בקרוב. המראה מרהיב ומפתיע בהתחשב במיקום, וגם בלי קשר אליו, כי מתי בפעם אחרונה נפתחה כאן מסעדה כל כך גדולה מושקעת ויפה שכולה מוקדשת למטבח אחד?

מאחורי צ'אטוצ'אק עומד יניר גרין, מי שפתח לפני 11 שנים את מסעדת טייגר לילי, ואליו הצטרפו למיזם הנוכחי גם אחיו עופר גילור ואשתו התאית אנו תאי. לשם הקמת המסעדה הם ייבאו 5 קונטיינרים של ציוד מתאילנד, כולל עגלת מרקים, ספות מבמבוק ופסלי בודהה ענקיים. יש כאן גם פרגולה מאיקליפטוסים תאילנדיים והמון אלמנטים של עיצוב מודרני שמשדר אווירה של רזורט תאי יוקרתי.  

יאם קאו טוד. צ'טוצ'ק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יאם קאו טוד. צ'טוצ'ק | צילום: לין לוי, mako אוכל
צ'טוצ'ק. לא התפריט התאי הקבוע (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צ'טוצ'ק. לא התפריט התאי הקבוע | צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט מציע את כל הקלאסיקות התאיות, כמה מנות בסגנון ג'ירף - כלומר אסייתיות מתקתקות ומותאמות לחך הישראלי - וגם כמה מנות שלא תמצאו באף מסעדה תאית אחרת בארץ, שאותן תרמה למיזם אנו, שגם מגדלת בביתה חלקת תבלינים וירקות תאיים במיוחד בשביל המסעדה.

אחת המנות האלה היא יאם קאו טוד – קוביות של סלמון עם רצועות ג'ינג'ר, בוטנים, בצל סגול, קפיר ליים וקרוטוני אורז קריספיים מתובלים במשחת פאננג ומוגשים מעל עלי שאפו (61 שקלים). את מנת הסום טאם האהובה (כי אי אפשר לסיים ארוחה תאילנדית בלי סלט פפאיה) חותכים כאן בסכין כדי לקבל את התוצאה הנאמנה ביותר לגרסה התאילנדית המקורית (54 שקלים), ויש בתפריט גם לביבות שרימפס מסורתיות שמוגשות עם רוטב חריף בתבלינים (59 שקלים) ומנות כמו טום יאם (76 שקלים), מרק ג'אנגל קארי (76 שקלים), מנות קארי (פאננג, מאסאמן וגאנקי וואן, 89 שקלים) ומנות "מהעגלה" – כלומר מנות מרק שמגיעות מעגלת המרקים המיוחדת מתאילנד: קוטיאו וקאו סו (83-89 שקלים).

מבחר המנות העיקריות כולל פאד קפאו, פאד קונג ומנות נודלס, ויש גם מנות תאיות של דניס שלם (125 שקלים) ושיפודי גריל גאי יאנג על שיפודי במבוק מתאילנד. מנה מעניינת נוספת בתפריט היא מנת סטריט פוד תאילנדית קלאסית: כנפי עוף בציפוי פריך שמוגשות עם צ'יפס גלנגל ולמון גראס שנכתשו במכתש ועלי ולצד רוטב חריף על בסיס למון גראס ותמרינדי (59 שקלים, בתמונה הגדולה).

בגזרת הקינוחים, מלבד הקלאסיקות כמו בננה לוטי, טפיוקה וסטיקי רייס (48 שקלים) יש פה גם קינוח רחוב תאילנדי טיפוסי שאין במסעדות אחרות. קוראים לו באר בין והוא סוג של פנקייק שעשוי מאורז שחור, קוקוס ושוקולד (48 שקלים).

בסך הכל יש בתפריט 34 מנות, בקרוב המספר יגדל ל-45, ובהמשך מתכננים להתחיל להגיש בצ'אטוצ'אק גם ארוחות צהריים וגם להפעיל מערך משלוחים.

צ'אטוצ'אק. המלאכה 4, נתניה. ראשון-שישי, 17:00-23:00. לא כשר