אומרים שעם האוכל בא התיאבון, וזה בדיוק מה שקרה לשני השותפים אורי ענבר ותומר קיסר, הבעלים של מסעדת מנזה הירושלמית. אחרי ההצלחה של מסעדת האם החליטו השניים לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל ואת שאר העסקים שלהם, שעוסקים באלכוהול. "חיפשנו מקום שיהיה מספיק קרוב למנזה, גם כדי שיהיו לנו ולקהל קרוב וגם כי אנחנו מאוד אוהבים את האזור הזה של העיר", מספר ענבר, "ואחרי הרבה חיפושים מצאנו את החלל הזה, שנמצא במרחק של 150-200 מטר מהמסעדה שלנו".

"פרימיטיבו היא האחות הקטנה והשובבה יותר של המנזה", הוא ממשיך. "אם למנזה באים בעיקר כדי לשבת לשולחנות ולאכול ארוחה מסודרת, ואפילו אין בה ממש ישיבה על הבר, בפרימיטיבו הבר הוא מרכז העניינים והוא סוג של מוצר משלים עבורנו לחוויה במנזה".

ואכן, במרכז החלל של פרימיטיבו החדשה בר גדול עם 24 מקומות ישיבה, ומסביבו כמה שולחנות נוספים, כולל שולחן גדול במיוחד לקבוצות או לסדנאות וטעימות יין שייערכו בעתיד במקום. אם במנזה הלכו השותפים על תחושה עיצובית של בראסרי צרפתי קלאסי, בפרימיטיבו הם מכוונים לעיצוב יותר ניו יורקי ועדכני.

פרימיטבו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
עם האוכל בא התיאבון. פרימיטבו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט היין של הפרימיטיבו נרחב למדי, וחוץ מהחלוקה הקלאסית של יינות לבנים ואדומים הוא מחולק בעוד חלוקות פנימיות. "בגלל שהתפריט כזה גדול וכולל ייצוג לכמעט כל מדינה גדולה שמייצרת יין, לא רצינו שיקרה מה שקורה לכל מי שפותח תפריט יין גדול עם למעלה מ-100 יינות והולך מיד לאיבוד", אומר ענבר. "אחרי לא מעט חשיבה, החלטנו לחלק את תפריט היין על פי האופי והטעמים של היין, וככה כל אחד יוכל לצמצם את התפריט מיד, על פי היינות והטעמים שהוא אוהב". 

בין קטגוריות היין אפשר למצוא למשל "ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה". בכל קטגוריה אפשר למצוא בין 5 ל-15 בקבוקים שונים, ולפחות אופציה אחת או שתיים בכוסות. מחירי היין בכוסות נעים בין 32 ל-54 שקלים. חוץ מהיינות הקבועים שבמקום מתכננים בפרימיטיבו לקיים טעימות יין מודרכות אחת לשבוע, אירוח של יקבים, כולל טעימות, בשעות אחר הצהריים, ואפילו ארוחות טעימות מיוחדות שייסובו כולן סביב יינות של יקב מסוים.

אם אתם פחות חובבי יין, בפרימיטיבו בנו תפריט קוקטיילים שמשלב בין קוקטיילים קלאסיים לקוקטיילים מקוריים קצת יותר - כמו בלאדי מריה, שהוא בלאדי מרי עם מזקל במקום וודקה, וקוקטיילים בשילוב יין.

קוקטייל, פרימיטבו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
יש גם תפריט קוקטיילים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט האוכל של פרימיטיבו גדול יחסית לאלה של ברי יין אחרים, ומחולק לשלוש קטגוריות: מנות קטנות, בינונית וגדולות. "רצינו שאפשר יהיה להרכיב מהתפריט ארוחה מלאה, אבל גם שאפשר יהיה לבוא ולהזמין רק נשנוש אחד או שניים לצד האלכוהול".

בין המנות הקטנות אפשר למצוא פרשוטו עם מלון, צ'ילי גרוס וויניגרט טרגון (42 שקלים), גראבלקס סלמון ביתי עם פפריקה מעושנת, בצלים מוחמצים וצלפים על ברוסקטה (52 שקלים) וקרפצ'יו שרימפס עם רוזמרין, תמרים וחמאת צ'ילי (62 שקלים); במנות הבינוניות: קלמרי ממולא בלבנה עם קולי פלפלים וטוסטונים (56 שקלים), גבינת בורטה קרועה עם סלקים בשלושה צבעים, אגוזי לוז, בזיליקום ובלסמי (54 שקלים) ו"חדודים" - לחי לוקוס עם מנגולד, שום וציר ים (66 שקלים); ובמנות הגדולות: טוסט גרילד צ'יז מלחם קסטן, גבינת גורגונזלה, גרוייר וחמון ספרדי (62 שקלים), קרמלה - עלי פסטה ממולאים בערמונים ברוטב יין מרסלה (68 שקלים), זנב שור על בריוש עם ריבת בצל ושמן פטרוזליה (72 שקלים) ולברק שלם צלוי ברגיל עם הולנדייז לימון כבוש, פטרוזיליה ושמן זית (109 שקלים).

פסטה קרמלה, פרימיטבו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
פסטה קרמלה. מהמנות הגדולות | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בינתיים הפרימיטיבו פתוח להרצה בכל ימות השבוע מ-17:00, ובעוד כמה שבועות יתווסף גם בראנץ' שבת שמבטיח להיות מושחת ורווי אלכוהול.

פרימיטיבו. קינג ג'ורג' 37, ירושלים. 02-9419190. לא כשר