שוקשוקה - יריד שקשוקה בשוק הנמל, תל אביב

בימי שישי 23.2 ו-1.3 יתקיים בשוק האיכרים בנמל תל אביב יריד של דוכני שקשוקה שיחברו בין מיטב השפים והבשלנים לתוצרת החקלאית המקומית. בין המשתתפים: בינו גבסו, שיכין את השקשוקה הטריפוליטאית הקלאסית של ד"ר שקשוקה, השף ענר בן רפאל עם עגבנייה ממולאת בשקשוקה עם רוטב עלי כוסברה טריים, עזרא קדם שיכין שקשוקה ירושלמית חורפית וירוקה, אביבית פריאל שתכין שקשוקה גלילית לבנה עם גבינה צ'רקסית בייצור עצמי וזעתרפרח רסלאן שתכין שקשוקה כעכ - בייגלה ביירותי עם כיס שממולא בשקשוקה מיוחדת עם תערובת תבלינים דרום לבנונית המבוססת על עשבי תבלין מיובשים, עלי ורדים וכמון - ונציגות של מסעדת אל מרסא, עם שקשוקת דייגים עכואית עמוסה בנתחי לוקוס. שעות פעילות היריד: 9:00-14:00.

היריד יתקיים בשיתוף אפליקציית משלוחה, וממש בזמן שהוא מתרחש יוכלו תושבי רמת גן, גבעתיים ותל אביב להזמין הביתה את האוכל שנמכר בו. 

שוקשוקה. האנגר 12, שוק הנמל, נמל תל אביב

המבורגר רוסו החדש (צילום: דוד שטיינברג, יחסי ציבור)
המבורגר רוסו החדש | צילום: דוד שטיינברג, יחסי ציבור

המבורגר חדש של ארז קומרובסקי, אגאדיר

אגאדיר משיקים את ספיישל השף החדש שלהם, והפעם זה Rosso - ההמבורגר הפראי האדום של ארז קומרובסקי, שהצליח להכניס לתוך המנה את כל מה שמזוהה איתו כשף חובב בצק וכאדם חובב חקלאות מקומית. אז את הקציצה עצמה השאירו באגאדיר נאמנה למקור, והיא עשויה מבשר בתיבול בפלפל ומלח בלבד. הלחמנייה שיצר קומרובסקי, לעומת זאת, מכילה קינואה אדומה שמוסיפה טוויסט קראנצ'י בכל ביס, ובמקום מים הבצק מכיל מיץ של עגבנייה. התוצאה היא פחמימה כמו שרק קומרובסקי יכול להמציא. בין הלחמנייה לקציצה ישנם כל העלים האדומים שעכשיו בשיא העונה: אלון אדום, חרדל אדום, אנדיב אדום, מיזונה, כרוב אדום וגם בצלים סגולים בסומאק ואיולי פלפלים מותססים. מחיר המנה,כולל צ'יפס ובירה אדמונית או קוקטייל - 89 שקלים.

לפרטים

קרבונרה קרם תירס מק אנד צ'יז. חגיגות בדיקסי (צילום: סוכנות אסף קרלה, יחסי ציבור)
קרבונרה קרם תירס מק אנד צ'יז. חגיגות בדיקסי | צילום: סוכנות אסף קרלה, יחסי ציבור

המשך חגיגות 30 שנה לדיקסי, תל אביב

חגיגות ה-30 למוסד התל אביבי ממשיכות עם אירוח של השפים מושיקו גמליאלי, תומר טל וארז קומרובסקי, שייתנו את הפרשנות שלהם למסעדה. בשביל השף מושיקו גמליאלי, שמתארח השבוע (עד 18.2), "דיקסי זה סופרנוס", ולכן הוא ייקח את המסעדה לעולמות המטבח האמריקאי-איטלקי עם מנות כמו קרבונרה קרם תירס מק אנד צ'יז; השף תומר טל, שיתארח ב-19.2-26.2, יציע פרשנות מקסיקנית עם מנות כמו ריפ אסאדו בתערובת קייג'ין ושום שחור מעושן, גוואקמולי, טאקו ושעועית ירוקה בטמפורה; וארז קומרובסקי, שיתארח בין 4.3 ל-10.3, יחתום את החגיגות באווירת סן פרנסיסקו, עם מנות כמו הכנפיים המפורסמות של דיקסי ברוטב היביסקוס.

דיקסי. יגאל אלון 120, תל אביב

חיים כהן. פסטיבל ב-DNA (צילום: דור שרון, יחסי ציבור)
חיים כהן. פסטיבל ב-DNA | צילום: דור שרון, יחסי ציבור

פסטיבל קולינרי ב-DNA בעזריאלי, תל אביב

ועוד קצת חיים כהן ודיקסי: מתחם ה-DNA בקניון עזריאלי תל אביב מארח עד 21.2 פסטיבל קולינרי ששם דגש על סיוע למפונים ומילואימניקים שעסקיהם נפגעו במהלך המלחמה. את הפסטיבל יובילו השפים חיים כהן, שיגיע עם פודטראק של הדיקסי, וגיא גמזו עם פודטראק של נונונו. כל אחד מהם יגיש מנות נבחרות מהמטבח של המסעדות - בגרסאות כשרות. בנוסף יהיו בפסטיבל פופ-אפים של קונדיטורים מהעוטף ומצפון הארץ ודוכנים של גבינות מהעוטף, שמן זית מהצפון, דבש מהעוטף, נקניקיות ביירן (עסק של חייל שנמצא בחאן יונס), דוכן דרוזי שמאכיל מאות מילואימניקים ביום, דים סאם שבעליו משרת בעזה ובנו מאז תחילת הלחימה עוזר בניהול העסק ועוד.

מתחם DNA. קניון עזריאלי, תל אביב

טעימה היסטורית - סיור בעקבות החמין, ירושלים

מגדל דוד מוזיאון ירושלים מציע סיורים בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות בזמן ההכנות לקראת השבת. הסיורים יתקיימו בחמישי, 22.2, ובחמישי, 7.3, בשש בערב. המשתתפים יתוודעו לאורח החיים וההשקפה החרדית על גווניה וכמובן להתרחשות השבועית סביב החמין. עוד יעסוק הסיור בתולדות החמין לאורך ההיסטוריה ובהכנתו בעדות השונות, ויהיו כמובן גם טעימות.

משך הסיור, מטעם מוזיאון מגדל דוד בירושלים, כשעתיים וחצי ומחירו 110 שקלים לאדם (כולל טעימות).

לפרטים

שצ'ופק חוגגת 29 (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
שצ'ופק חוגגת 29 | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חגיגות 29 למסעדת שצ'ופק, תל אביב

מסעדת הדגים הוותיקה שצ'ופק חוגגת 29 שנה בתפריט ובו שלל מנות (ראשונות, קינוחים ואלכוהול) ב-29 שקלים. בין הראשונות שיוגשו במחיר המיוחד: מרק אפונה ופורל מעושן, ארטישוק בגריל, קלמרי מטוגן וסלט ראשי קלמרי; בין הקינוחים: הבוואריה המיתולוגית של המסעדה, מלבי טבעוני וקרם ברולה קלאסי. בין היינות הישראליים שיוגשו גם הם במחיר של 29 שקלים לכוס: אביב רוזה של הרי גליל, גמלא גוורצטרמינר או גמלא בלאנקו של רמת הגולן ויונתן אדום של יקבי רקנאטי.

התפריט יוצע במסעדה עד סוף פברואר.

שצ'ופק. בן יהודה 256, תל אביב. טלפון 03-5441973

יריד יין. חינאווי Wine & More (צילום: עדי גונן, יחסי ציבור)
יריד יין. חינאווי Wine & More | צילום: עדי גונן, יחסי ציבור

יריד יין כחול לבן לתמיכה ביצרני יין מקומיים ולסיוע בשיקום יישובי העוטף, חינאווי Wine & More, נוף הגליל

ב-22-23.2 יתקיים במתחם הקולינרי של רשת חינאווי Wine & More בנוף הגליל יריד טעימות בהשתתפות עשרות מציגים מיקבים ישראליים, כולל יקבי בוטיק פחות מוכרים וכמובן יקבים מהשורה הראשונה. בין היקבים: סוסון ים, פלדשטיין, אוריאל, אדיר, לוריא, ג'וליה, הרי גליל, שאטו גולן, רמת הגולן, ברקן ביטא וקסטל.

מחיר הכניסה ליריד הוא 29 שקלים (כולל גביע יין במתנה), והטעימות הן ללא הגבלה. שעות הפעילות: חמישי (22.2) 17:00-22:00, שישי (23.2) 10:00-17:00.

חינאווי Wine & More. שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל