ה-גלידה, גלידה משפחתית (צילום: אגמדיה, יחסי ציבור)
מספיק גלידה בשבילכם? ה-גלידה ברמת ישי | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

סקאלה, מסעדה חדשה במלון מצודת דוד בירושלים

מלון מצודת דוד הירושלמי פותח בימים אלה את מסעדת סקאלה החדשה, ברשותו של השף אבי תורג'מן. תפריט המסעדה משלב אוכל ירושלמי מסורתי עם טכניקות מודרניות וכולל מנות כמו גרגירי תורמוס חם מתובלים בכמון שחור וקולי עגבניות חריף עם טחינה, סחוג ועמבינה או "מעורב ירושלמי" של פרגיות, לבבות, טחול, כבד עוף, בשר אדום וטחינה ומנת ממולאים של עלי גפן באורז ועגבניות, כרוב, ומפרום חציל בלאדי.

סקאלה. מלון מצודת דוד, דוד המלך 7, ירושלים. 02-6212030

קרנבל מרדי גרא באסיה מוניקה, הוד השרון

ב-20 בחודש יחגגו במסעדת אסיה מוניקה זו השנה השלישית ברציפות את פסטיבל המרדי גרא המסורתי מניו אורלינס, בערב שיכלול הופעה של להקת ביג בנד ומנות מיוחדות. בין המנות: ג'מבליה - מחבת רוחשת עם רוטב עגבניות, בצל, סלרי ופלפלים, ציר ירקות חם מתובל בתערובת קריאולית ביתית ופיקנטית, יחד עם אורז, נקניק מעושן, נתחי בשר בקר ושרימפס (98 שקלים); וגמבו - ציר סרטנים עמוק עם עגבניות, ירקות שורש, במיה, שרימפס, מולים, סרטנים ונתחי דג טריים, מוגש עם מחית קמח תירס מועשרת בחמאה וחלב (98 שקלים).

אסיה מוניקה. מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון. 09-7465353

השף אביב משה משיק קייטרינג טבעוני

Berry Fields, הקייטרינג החדש של השף אביב משה (מסה, קוואטרו), מבוסס כולו על מנות טבעוניות, מבלי להתפשר על הרמה הקולינרית. התפריט כולל מנות כמו ריזוטו ראגו פטריות, קרם תירס, צימוקי עגבניות, תימין ושברי קרוטונים; קפרזה חצילים, קונפי עגבניות, קציפת לימון, קרם שקדים, ריחן וגריסני; רביולי תפוחי אדמה שרופים; ראגו בולונז, שמן זית, קונפי שום וזיתי טאסוס.

Berry Fields. 09-9559544

מבצע ליום המשפחה במסעדת בליני, תל אביב

ביום המשפחה, 15 בחודש, יחגגו בבליני האיטלקית עם מנת ילדים חינם על כל הזמנת שתי מנות עיקריות, מהשעה 17:00 ועד הסגירה.

בליני. יחיאלי 6, רחבת סוזן דלל, תל אביב. 03-5178486

פיצה, בליני (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פיצה, בליני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ארוחות בוקר חדשות במסעדות אלגריה הטבעונית, תל אביב

מסעדת אלגריה מוסיפה לתפריט ארוחות בוקר חדשות, ביניהן: שקשוקת אלגריה - שקשוקה מפלפלים שרופים ועגבניות חרוכות עם "ביצים" מטופו קדיתא מפולי סויה אורגנית ותבלינים מיוחדים, מוגשת בליווי לאבנה הבית, טחינה וירקות טריים וחתוכים וג'בטה חמה (56 שקלים); בוקר גלילית - קרעי עיג'ה על מצע של לאבנה קשיו פרוביוטית מוכנה במקום, בליווי עגבניות מגי, צנונית ומלפפון משק בשמן זית קורטינה של פתורה, זעתר מקומי וג'בטה חמה (54 שקלים).

אלגריה. אבן גבירול 165, תל אביב. 03-6136964

גביע גלידה ענק ב-Aglida לכבוד יום המשפחה, רמת ישי

בגלידריית ה-גלידה הצפונית יחגגו את יום המשפחה עם גביעי גלידה משפחתיים ענקיים מיובאים מספרד שכוללים עד 5 כדורי גלידה. המחיר: 45 שקלים.

Aglida. אזור התעשייה רמת ישי. 04-8717179

מנות חורפיות חדשות במסעדת מריפוסה, קיסריה

מסעדת מריפוסה מוסיפה לתפריט מנות חורפיות וביניהן: מרק תירס על בסיס חלב קוקוס עם ג'ינג'ר טרי וצ'ילי (42 שקלים); קדירת פירות ים ופפרדלה ברוטב תירס, סויה, חלב קוקוס, כוסברה וצ'ילי (142 שקלים); סלמון במרינדה אסייתית עם קרם גזר וחלב קוקוס, מרמלדת פלפלים קלויים וניוקי בחמאה שרופה (84 שקלים); וריזוטו גבינות עם חמאה, סוביניון בלאן, גבינת דניש כחולה, פטה ושבבי בצל קריספי (89 שקלים). 

מריפוסה. מגרש הגולף, קיסריה. 04-6265000

פסטיבל מתוקים במתחם שרונים, הוד השרון

ב-14-16 בחודש ייערך במתחם שרונים פסטיבל sweeties שכולו דוכנים של מתוקים. בין השאר תמצאו שם דוכנים של פושון, שוקולד איקה, שי גולן מ"בייק אוף", קרמרי דה ל'אקלר, סוכריות papabubble וארטיקים מצופים.

הקרולדינים של רולדין נכנסים לתפריט באופן קבוע

אחרי שהיו אורחים רק לכבוד חנוכה, נכנסים מאפי הקרולדין לתפריט באופן קבוע עם טעמים כמו קרולדין במלית קפה אמרטו; קרולדין במלית פיסטוק; קרולדין במלית שוקולד וקרולדין במלית קרם פטיסייר שוקולד לבן.

קרולדין, רולדין (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
קרולדין, רולדין | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

תפריט חדש בהירו ראמן בר של אהרוני, תל אביב

אהרוני מוסיף מנות חדשות לתפריט של שני סניפי הירו ראמן שלו: סלט אבוקדו ופומלה - עם קריספי שאלוט, בצל ירוק, אבקת ווסאבי, נורי קריספי ורוטב איולי הדרים (28 שקלים); סלט כבדי עוף - קולורבי פריך עם כבדים חלוטים, נבטי אפונה וטוגראשי (28 שקלים); גיוזה חזיר עם ג'ינג'ר, שום, שאלוט ושיטאקה (35 שקלים); פורק בלי - קוביות בטן חזיר בבישול ארוך, צרובות ומקורמלות במרינדה של סויה, מירין, ג'ינג'ר, שום וסויה מתוקה, עם קריספי שאלוט, בצל ירוק, טוגראשי מעל ואטריות אורז פריכות (44 שקלים); ובאן דלורית (טבעוני) - סטייק דלורית עם איולי פלפלים, מיסו אדום וקריספי שאלוט (23 שקלים).

הירו ראמן בר. לבונטין 19; קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב

פורק בלי, הירו ראמן בר (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
פורק בלי, הירו ראמן בר | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

תפריט טבעוני חדש בדוסה בר, תל אביב

מסעדת דוסה בר ההודית מחדשת את התפריט עם מנות טבעוניות כמו צלחת לאקשמי, הכוללת לביבות אפויות מזוקיני וטופו קדיתא על צזיקי קשיו ומסאלה בטטה, מוגש עם מיני אוטפאם (54 שקלים); מנת טאלי מהרג'ה עם שמונה תבשילים עם אורז, מיני אוטפאמים וצ'אטנים (58 שקלים); וצלחת גנאש, עם לביבות אפויות מאזוקי ופורטובלו על קארי פטריות ודלעת יפנית, מוגש עם אוטפאם בצל ופורטובלו ואורז בסמטי (54 שקלים).

דוסה בר. בן יהודה 188, תל אביב. 03-6591961

תחרות כריכי השף ב-120 מסעדות ברחבי הארץ

מיום ראשון הקרוב, 11 בחודש, ועד 11 במרץ יוגשו במסעדות ורשתות בתי קפה בכל רחבי הארץ כריכים מיוחדים עם גבינות מסדרת נעם של מחלבת טרה. בין המקומות המשתתפים: בליקר בייקרי, קפה לואיז ולחם ארז, וממש בקרוב אפשר יהיה גם להצביע לכריך המנצח בתחרות נושאת פרסים אצלנו ב-mako.

תפריט עסקיות חדש במסעדת לאנטרקוט, תל אביב

מסעדת לאנטרקוט הכשרה משיקה תפריט עסקיות שכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחירים של מ-58 שקלים. בין המנות העיקריות אפשר למצוא נתחי אנטרקוט (250 גרם/330 גרם) ברוטב פירות יער ויין אדום; נתח פילה בקר (250 גרם) על מצע של ניוקי קריספי ברוטב יין; ועצם אנטרקוט (400-600 גרם) ברוטב חרדל ועשבי תיבול. בין המנות הראשונות: פטה כבד, קרפצ'יו בקר, לקט פטריות יער וגרבלקס סלמון.

לאנטרקוט. אחד העם 28, תל אביב. 03-6337733

סטייק, לאנטריקוט (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
סטייק, לאנטרקוט | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

תפריט חדש ברשת ביגה

רשת בתי הקפה ביגה משיקה תפריט חדש עם מנות משודרגות כמו סביח ביגה - לאפה תוצרת הבית עם ביצים חומות, פרוסות חציל, סלט עגבניות וסלרי, בצל, מלפפון חמוץ, בצל ירוק, אריסה, עלי פטרוזיליה וטחינה (55 שקלים); בוקר דייגים - ארוחת בוקר כפרית עם הרינג וסלט תפוחי אדמה (59 שקלים); כריך קציצות דגים בפוקצ'ה, עם רוטב פלפלים, אריסה, פלפל חריף, לימון כבוש, כוסברה וטחינה (56 שקלים); ושווארמה סלמון - נתחי סלמון בתיבול מזרחי בתוך לאפה מתנור האבן, עם איולי כורכום (59 שקלים).

השף אביב משה משיק קייטרינג טבעוני חדש

 

Berry Fields, הקייטרינג החדש של השף אביב משה (מסה, קוואטרו) מבוסס כולו על מנות טבעוניות, מבלי להתפשר על הרמה הקולינרית. התפריט כולל מנות כמו ריזוטו ראגו פיטריות, קרם תירס, צימוקי עגבניות, תימין ושברי קרוטונים, קפרזה חצילים, קונפי עגבניות, קציפת לימון, קרם שקדים, ריחן וגריסני, רביולי תפוחי אדמה שרופים, ראגו בולונוז, שמן זית, קונפי שום וזיתי טאסוס.

 

Berry Fields. 09-9559544