הלם בענף הקולינריה הישראלי. השף מאיר אדוני הכריז בדקות האחרונות על סגירת מסעדותיו כתית והמזללה בתל אביב. הסגירה תהפוך לרשמית בעוד חודש, כשבמקביל ימשיכו לפעול ללא שינוי המסעדות הכשרות של אדוני בבית המלון קרלטון בתל אביב: בלו סקיי ולומינה. כמו כן, פועל אדוני במלוא המרץ גם על הפרויקט שלו בניו יורק: הקמת מסעדת נור החדשה, שפתיחתה נדחתה במספר שבועות לאור עניינים בירוקרטים.

ההחלטה לסגור לצמיתות את כתית והמזללה על ידי אדוני ושותפיו לקבוצת כתית באה לאור הרצון להתמקד בקולינריה איכותית בבתי מלון. לפי הקבוצה, מתקבלות בשנים האחרונות שלל הצעות לפעילות קולינרית במלונות, שהיא כידוע רווחית בהרבה מהפעלת מסעדות יוקרה עצמאיות. בגישה זאת נקטה לאחרונה גם קבוצת המסעדות עדיס לייף סטייל, שהודיעה על סגירת הרברט סמואל בתל אביב והתמקדות בפעילות קולינרית והפעלת מסעדות בבתי מלון בלבד. 

כתית הייתה המסעדה הראשונה שהקים אדוני, כבר לפני כ-15 שנה, והיא נחשבת לאחת ממסעדות השף העיליות הבודדות שפועלות היום בישראל ואחת היוקרתיות שבהן. אדוני עבר עם כתית אינספור גלגולים ומיקומים, עד שלפני כחמש שנים העביר את המסעדה לפעול בסמיכות לאחותה הקלילה יותר של כתית, המזללה.

תפריט אביב כתית (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
פרידה מכתית. רק עוד חודש | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

אדוני נפרד מזוג המסעדות שלו בפוסט אמוציונלי במיוחד באינסטגרם. שם, גם הודיע כי סגירתן היא ממש לא הסוף, אלא התחלה של מסע חדש אליו יוצאת הקבוצה אותה הוא מוביל. כתית והמזללה ימשיכו לפעול עד ל-3 לדצמבר, ועד אז יוגשו בשתי המסעדות תפריטי פרידה מיוחדים. במקביל, עתיד אדוני לפתוח בחודש הקרוב את מסעדת נור הים תיכונית שלו בניו יורק. בישראל, בינתיים, בוחנת הקבוצה הצעות מרשתות בתי מלון למסעדות כשרות שיפעלו במוקדי מפתח.   

כתית שלי...ילדתי האהובה. נולדת ב 30 למאי 2002 בשדות כפר רות. צנועה קטנה מלאה באהבה. באת לעולם מתוך תשוקה אינסופית והאמת גם עם טונות של תמימות..נאיביות אהבת אמת. ילדתי שלי, שנים צעדנו יד ביד. יצרנו קולינריה מורכבת, אחרת יצרית כזאת שקוראת תיגר על הכל ועם כל זאת מכבדת ומוקירה את האמת. האמת שלנו. איזה אושר וכבוד להביט לאחור ולהבין שהשארנו מורשת. מורשת בדמות שפה קולינרית. מורשת של מאות עובדים שחלקם יוצרים היום בזכות עצמם. מורשת של שפה, איכות, אהבה, תשוקה ויצירה. מורשת שנתנה לנו את הזכות לקחת חלק ביצירת השפה הקולינרית הישראלית. היום ילדתי היקרה אני ניצב אל מול עשרות עובדים ואל מול אלפי לקוחות ומודיע כי בעוד חודש בדיוק אוריד את המסך על כתית ומזללה. שנים של עשייה. יצירה טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם.חיי היו כתית וכתית היא חיי!!! מעטים האנשים שיכולים להבין מה המשמעות של 15 שנות מסעדה. כמה כוחות ואהבה אינסופית יש בלקום בוקר בוקר לחיים שלמים של עשייה יצירה טירוף אהבה אושר שמחה אכזבה ואינסוף תחושות ויצרים.מה המשמעות של אחריות ניהולית, יצירה קולינרית שופעת ובלתי פוסקת, עבודה סביב השעון כולל חגים שבתות ימים ולילוץ, תחושת קיימות אתגרים הכלה ועוד ועוד.. כתית שלי, מאות עובדים זכו לעבוד עבורך, מאות אלפי לקוחות זכו לחוות ולהתענג ממך. יצרת ויצרת בשפע אין סופי והיום רגע לפני לכתך אני מביט בך בגאווה גדולה וסיפוק ומשחרר אותך באהבה גדולה ילדתי שלי. לעולם תיהי חלק ענק מנשמתי ואני מאושר על הזכות הגדולה שניתנה לי. מודה להורי ומשפחתי שנתנו לי את הדחיפה והאמון לעשות את זה. לאחי עומר שניהל את כתית מיום פתיחתה למשך 3 שנים ונתן לי את החוסן והתבונה בקדמת המסעדה. מודה לשותפי בתחילת הדרך אלי מזרחי שעבד לצידי ונתן לכתית את הכוח שהיה דרוש לה בהקמתה. אני מודה לכל השותפים שהיו לאורך הדרך ובמיוחד לשותף שתמך החזיק דחף וניהל את כתית עד יומה האחרון קובי אבן עזרא. רוצה להודות לילך מנכלית הקבוצה שידעה להוביל ולהנהיג בתבונה, בשכל רב ובהקרבה אישית גדולה. תודה לכל הצוותים המנהלים השפים הטבחים הספקים ולכם לקוחות יקרים שלי תודה על האמון התמיכה, ושותפות הרוח והדרך בכתית. כל סוף הוא גם התחלה חדשה. אני יוצא לדרך חדשה מסע אל עבר מסעדה חדשה מרתקת ומאתגרת מעבר לים, נור שמה. אני אמשיך להוביל ולקדם יחד עם גימי זוהר מנכל קרלטון את מסעדת בלו סקיי ומסעדת לומינה שתי המסעדות הכשרות אשר אני גאה בהן מאוד. אני בראשיתם של מספר פרוייקטים נוספים בארץ ובעולם ואני יודע שאת כולם תלווה הרוח של כתית ומזללה תודה

A photo posted by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


>> לכל חדשות האוכל