עם כל הכבוד להתקדמות המבורכת במעמד האישה, נסו להיזכר מתי בפעם האחרונה פגשתם בחורה שהמומחיות שלה היא לעשות על האש. מעולם לא? ככה חשבנו. לכן אנחנו כל כך שמחים לפרגן לאישה שלקחה על עצמה את אחד התחומים הגבריים ביותר של הקולינריה, ואם זה לא מספיק, היא עושה זאת כדי להגיש לכם קבב רומני.

האישה שאנחנו מדברים עליה היא אורית מושקוביץ, שפית במקצועה זה 24 שנים, שהחליטה להחזיר עטרה ליושנה ולחזק את מעמדו של הקבב הרומני בקרב הדור הצעיר שפוקד את שוק הכרמל. בניגוד לקבב המזרחי, שזוכה לטענתה לייצוג לא מועט במזללות על הדרך, הקבב הרומני עדיין מצריך ביקור מיוחד במסעדה רומנית קלאסית, ז'אנר שלצערנו הולך ונעלם מהנוף.

לצורך הפצת המסר הרומני פתחה אתמול מושקוביץ בפאתי שוק הכרמל את דוכן הקבבים מיטש (כינוי לקבב בסלנג רומני), שמגיש תפריט שכולו על טהרת הקבב. תמצאו פה מנת מיטש בפיתה שמכינים במקום, הכוללת קבבים, חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן וכרוב מאודה (35-45 שקלים לפיתה עם שניים או שלושה קבבים, שקית צ'יפס, חמוצים רומניים ולימונדה); מגש הכולל את כל הסלטים שהוזכרו מעלה, חמוצים של כרוב ומלפפון שמוכנים במקום עם המון שום וצ'יפס (35 שקלים לשני קבבים עם לחם או פיתה בצד); וגם מנה של קבבונים עגולים קטנים שמוגשים עם סלטים בכלי שאפשר לקחת ולהסתובב איתו בשוק (35-45 שקלים, תלוי במספר הקבבים).

מיטש קבב בפיתה שוק הכרמל (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
יש גם בפיתה. מיטש | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מיטש קבב שוק הכרמל (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
וגם לקחת בכלי ולהסתובב בשוק | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אז איך הקבב? ניכר שמושקוביץ עמלה רבות על יצירת מסה שתהיה בד בבד קלילה ואוורירית ועשירה בטעם. אנחנו טעמנו את הקבבונים הקטנים והעגולים, שכל אחד מהם הוא ביס עסיסי וצלוי בדיוק. מי שמחפש את הנוכחות הדומיננטית של שום (כמיטב המסורת של הקבב הרומני) ימצא פה גרסה מעודנת יותר, שיצרה יד נשית שמבינה שאחרי הקבבים צריך גם להמשיך את היום. החמוצים שמוגשים כאן מעולים אף הם, וכך גם הסלטים שנעשים במקום והם טריים ורעננים (חציל רומני, צ'ימיצ'ורי וסלסה של עגבניות), והופכים כל ביס מהקבב לשונה ומהנה. עוד מילה טובה יש לומר על התמחור המתון ונדיבות המנות. לא עניין של מה בכך אפילו כשמדובר בדוכן שמגיעים לשבת בו לארוחת צהריים זריזה. כל ארוחה כוללת פלחי צ'יפס עגולים ומלוחים בכמות נדיבה ועוד פחמימה בצורת לחם או פיתה, כך שרעבים לא תצאו מפה.

את הקבב מומלץ להוריד עם בירה מהחבית או עם שפריץ שמציעים גם כן בתמחור נוח למדי (15 שקלים בלבד כתוספת לארוחה). כמו כן, מציעים כאן אפשרויות לישיבה חברתית יותר עם 12-14 יחידות של קבבונים שמוגשים לשולחן לצד שתייה לבחירה, צ'יפס וסלטים, במחיר 65-145 שקלים. לקינוח מציעה מושקוביץ אפשרות מפתיעה במיוחד ונוסטלגית להפליא של קומפוט קריר וטעים שהיא מכינה במקום. זה אולי נשמע משונה, אבל תאמינו לנו שאם אתם כבר פה, כוס ממשקה האלים המתקתק הזה תשמח אתכם במיוחד, ותזכיר לכם את בית סבתא גם אם סבתא שלכם לא הכינה קומפוט מעולם.

מיטש. חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב. ראשון-שישי 11:00-18:00