על העדנה המחודשת של השיפודיות כבר סיפרנו לכם; זה לא שמתישהו הן נעלמו מהנוף, אלא שבעבר שפים צעירים עם רקע במסעדות עילית לא בדיוק ראו בשיפודייה ז'אנר שרלוונטי להם. היום המצב שונה לחלוטין, ואחת הדוגמאות הבולטות לכך היא שיפודיית דרקסלר החדשה בשוק הכרמל, שמפעיל בני דרקסלר - שף שעבד בעבר בין השאר ברפאל של רפי כהן ובהרברט סמואל וטאפאס אחד העם של יונתן רושפלד.

דרקסלר ממוקמת ברחוב השומר 1, מקום שבו פעלו לא מעט בתי עסק קולינריים בשנים האחרונות. בתפריט תמצאו מבחר שיפודים שמוכנים על הפלנצ'ה ומוגשים בסאלוף אוורירי, עם ירקות צלויים כמו חצילים, בצל ועגבניות וקצת ירקות חיים דוגמת עגבנייה או בצל בסומאק, קצת עמבה וטחינה, וזה הכל. פשוט ולעניין. בין השיפודים שנכנסים לתוך הפיתה תמצאו שיפודי נתח קצבים מיושן, שקדי עגל, אשכים, כבד עגל, פרגית וקבב, שמכינים במקום לפי מתכון של חמודי אבולעפיה (יש גם שיפודי ספיישל מתחלפים).

דרקסלר שיפודים בסאלוף שוק הכרמל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בסאלוף אוורירי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
דרקסלר שיפודים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
שיפודים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כל חומרי הגלם בדרקסלר מגיעים מהשוק - הירקות, הסאלוף שמכינים במאפייה סמוכה והבשרים עצמם, שדרקסלר מסרב לחשוף את סודותיהם. בניגוד לשיפודיות אחרות, מציעים פה גם כמה ברזי בירה וגם יינות שהולכים טוב עם השיפודים, כדי שהחוויה לא תהיה כזו של לזלול ומיד לברוח.

ולגופו של עניין, איך היה האוכל? ובכן, מדובר במנה לחובבי בשר רציניים. השיפודים כאן לא מתחבאים מתחת לערימות של תוספות ורטבים; הבשר וטעמיו הצלויים הנקיים הם הכוכבים האמיתיים, וככאלה הם אומנם מוכנים בדיוק מרשים. שיפוד שקדי העגל היה להיט של ממש, והחלפת הלאפה בסאלוף הפכה את הסיפור לקצת יותר אוורירי ופחות תוקע. בשורה התחתונה - אם אתם אוהבים שיפודים, כנראה תחבבו את המקום הזה. בביקור שלנו פה כבר פגשנו כמה שהתמכרו. הם בוודאי ישמחו לשמוע שבתוכנית של דקסלר לפתוח גם מסעדה בקרוב.

דרקסלר. השומר 1, שוק הכרמל, תל אביב