עוד מסעדה נכנסת לרשימת העסקים שנסגרו מאז פרוץ המלחמה (416, ארטל פורמל, לה סיטה ועוד לא מעט מקומות שעומדים סגורים מאז 7010): ברוט הייתה אחת המסעדות הכי מוערכות על ידי הברנז'ה הקולינרית בישראל , אבל נדמה שלא הצליחה לפרוץ את מחסום הקהל הרחב. את המסעדה הגדירו השפים עומר בן גל ויאיר "ביסטרו יין, כלומר מסעדה קטנה ואישית בה שבה אנחנו מגישים אוכל שאנחנו אוהבים לבשל ולאכול ויין שאנחנו אוהבים למזוג ולשתות. מקום אינטימי וקטן שנולד מאהבה גדולה. לאוכל, ליין, לאנשים".

View this post on Instagram

A post shared by Brut + Xtra Brut (@brut.telaviv)

View this post on Instagram

A post shared by Brut + Xtra Brut (@brut.telaviv)

המטבח של ברוט שילב את המטבחים של צרפת ואיטליה, אבל היה נטוע עמוק במסורת ובחומרי הגלם שגדלים וצומחים בישראל: טלה ויוגורט מנצרת, ירקות ופירות מחברון, תבלינים משוק לוינסקי, פירות ים ודגים מהים התיכון ועשבים ושאר ירקות שמלוקטים מרחבי האדמה הישראלית. תפריט היין כלל את "כל מה שטוב בצרפת ואיטליה והרבה ממה שטעים בארץ: יינות מיצרנים קטנים בבורגון ופיימונטה ויינות ישראליים מיקבים שמגדלים ומבקבקים במיוחד עבורנו".

במקום ברוט, שתמשיך לפעול במתכונתה  עוד כחודש, תיפתח בקרוב מסעדה נוספת של היזם הקולינרי דוד טור - שחולש על מקומות רבים ברדיוס של נחלת בנימין ובהם פיצריית הר סיני, הAKA 44 שמוביל השף איתי קושמרו, האיטלקייה, מזללת לוקאל - וייתכן גם שבשיתוף פעולה עם בן גל ויוספי.

View this post on Instagram

A post shared by Brut + Xtra Brut (@brut.telaviv)

View this post on Instagram

A post shared by Brut + Xtra Brut (@brut.telaviv)