מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בראסרי צרפתי קלאסי ועתיר פינוקים: מסעדה חדשה לאחים ירזין

צמד המסעדנים המיתולוגים הולכים הפעם לכיוון צרפתי ופותחים את בל עמי, בראסרי צרפתי קלאסי במלון רספשן החדש שעומד להיפתח בכיכר דיזנגוף בתל אביב. המקום פתוח כרגע רק לבוקר ובראנץ', ובהמשך יהיו גם סרוויס ערב וצהריים. בינתיים תוכלו להתענג על קרוק מסייה ופנקייק ענק לצד קוקטיילים וקפה. כל הפרטים והמחירים

לין לוי
פורסם:|עודכן:
תפריט בוקר צרפתי ומפנק. בל עמי
בוקר צרפתי קלאסי. בל עמי|צילום: נועם פירסמן, יחסי ציבור
הקישור הועתק

אם יש זוג מסעדנים ותיקים ומיתולוגיים בארץ, אלה כנראה האחים ארי ויורם ירזין. בשנות ה-80 פתחו את המסעדה הראשונה שלהם, עד העצם בהרצליה, ומאז שינו את הנוף הקולינרי בארץ מסעדה אחר מסעדה. קבוצת ירזין סלע מכרה ממש לאחרונה את רשת טוני וספה המצליחה, שגם היא, בדומה להרבה מהמסעדות של הירזינים, הביאה לארץ דבר שלא היה עוד: פיצה מרובעת במשקל.

גם ברשת מוזס הם חידשו לא מעט, וזוזוברה האסייתית הייתה בכלל מקום מסחרר בזמנה, כשאף אחד בתל אביב לא עשה אוכל אסייתי ככה. האחים אחראים גם על הקונדיטוריה המצליחהמגזינו, שהפכה לרשת ונמכרה גם היא, והיום בבעלותם קפה איטליה, מוסד תל אביבי מוכר ואהוב, טאקריה המקסיקנית בלבונטין ומסעדת מגזינו, גם היא איטלקית.

קרוק מסייה בבל עמי
קרוק מסייה בבל עמי|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
בל עמי. בהמשך יהיה גם תפריט ערב וצהריים
מבחר מתפריט הבראנץ'. בקרוב גם ערב וצהריים|צילום: נועם פירסמן, יחסי ציבור

עכשיו הם מצרפים למשפחה כיוון חדש, בראסרי צרפתי קלאסי במלון חדש של רשת מלונות פתאל בשם רספשיין שאמור להיפתח ממש בקרוב בכיכר דיזנגוף. בל עמי פתוחה כרגע רק בשעות הבוקר ומגישה מנות בוקר ובראנץ'. בנובמבר היא תיפתח גם לסרוויס ערב, ובהמשך יוגש בה גם תפריט צהריים. במסעדה יש 180 מקומות ישיבה, בר וחצר יפה, והעיצוב מתכתב עם הסגנון הצרפתי הקלאסי, ממש כמו התפריט.

פרסומת

אז מה אוכלים פה? על התפריט אחראי השף עידו אדרי, שהתמחה במסעדת מישלן בספרד, עבר ברפאל ובווילה אכדיה, היה יד ימינו של ירון שלו בטוטו ונחת במגזינו של הקבוצה. בתפריט אפשר למצוא פנקייק עצום שעליו קוביית חמאה ובצד קרם שנטילי, פירות יער וסירופ מייפל (66 שקלים); קרוק מסייה עם גרוייר ורוטב בשמל (78 שקלים); אגז רויאל עם סלמון מעושן, ביצה עלומה, תרד ורוטב הולנדייז (76 שקלים); פרנץ' טוסט עם קצפת ורוטב הדרים (66 שקלים); מקושקשת על בריוש (68 שקלים) וברוסקטה אבוקדו (68 שקלים).

עיצוב צרפתי קלאסי שמתכתב עם התפריט. בל עמי
עיצוב צרפתי קלאסי שמתכתב עם התפריט. בל עמי|צילום: נועם פירסמן, יחסי ציבור
שף עידו אדרי
שף עידו אדרי|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
פרסומת

יש גם מבחר מנות צד קטנות שמהן אפשר להרכיב ארוחת בוקר, כל אחת בעלות של בין 18 ל-42 שקלים. מנות כמו סלט ביצים, גבינות עם קונפיטורה ושקדים, סלט ירוק, חצי אבוקדו, סלמון מעושן, ביצים לבחירה, טונה אורטיז ואנשובי ספרדי. בגזרת השתייה מוגשים פה קוקטיילים של בוקר כמו מימוזה ובלאדי מרי, וכמובן מיצים טבעיים וקפה.

כשבל עמי תרחיב את שעות הפעילות יוגש בה תפריט שמפניות גדול ומבחר גדול של יינות צרפתיים. תפריט הערב, כך מבטיחים פה, יהיה עונתי ויתבסס על דגים, פירות ים ובשר עם מנות שהן הקלאסיקות הצרפתיות אבל עם נגיעות תל אביביות כמו הרבה ירקות ודגים כבושים. נשמע שיש למה לחכות.

בל עמי החדשה של האחים ירזין
בל עמי. האחים שלא נחים|צילום: נועם פירסמן, יחסי ציבור

Belle Ami, בן עמי 14 תל אביב. ראשון-שבת 08:00-12:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?