פריז טוטו (צילום: ירון שלו,  יחסי ציבור )
טוטו באווירה פריזאית | צילום: ירון שלו, יחסי ציבור

אירועים וחגיגות

חגיגת ג'אז ואוכל עד הבוקר במאנטה ריי, תל אביב
מסעדת מאנטה ריי עורכת מחר (חמישי) חגיגה לילית מהשעה חצות ועד שלוש לפנות בוקר. במקום יתקיימו הופעות ג'אז ויוגש תפריט מיוחד עם מנות כמו מאנטה בייגל עם סלמון מעושן; אגז בנדיקט; פילו ממולא בתבשיל זנב שור וביצים עלומות; פסטה עם בוטרגו; פנקייק עם קרם פרש, מייפל וקונפי תפוחים; וטרטר פילה בקר עם טחינת שקדים וביצה. לצד המנות - שלל קוקטיילים ויינות.

מאנטה ריי. 03-5174773. יחזקאל קויפמן 703, תל אביב. לא כשר.

ירון שלו חוגג חודש פריז בטוטו
מאתמול ועד סוף החודש יחגוג השף ירון שלו שנה לחזרתו לטוטו עם מחווה לעיר האורות. מה זה אומר? תפריט צרפתי מיוחד, מבחר רחב של שמפניות בכוסות, קוקטיילים צרפתיים וגם תפאורה ומוזיקה בסגנון פריזאי. בין המנות: שרימפס קוקטייל קלאסי, טרין כבד אווז, בר ים עם קוויאר שחור, צלחת שרקוטרי עם ג'מבון דה פארי, רייט של ברווז ופאטה כפרי; סלמון מעושן עם בליני וביצי סלמון וקינוח פרי ברסט.

טוטו. ברקוביץ 4, תל אביב. 03-6925151. לא כשר.

בואו לפייסבוק שלנו

אקלייר טוטו (צילום: ירון שלו,  יחסי ציבור )
קינוח חגיגי בטוטו | צילום: ירון שלו, יחסי ציבור



ארוחת חג המולד במסעדת אלומה, תרשיחא
ביום חמישי ה-24 בחודש יערוך עלאא סוויטאת במסעדת אלומה ארוחות חג מולד ייחודיות, ויארח את השף ארז קומרובסקי. תמורת 270 שקלים לסועד (כולל יין) תקבלו מנות כמו לחם פרמזן, סלט טאבולה ארמני, חובזה עם חמציץ ויוגורט עזים, כתף טלה ממולאת בפריקי, לחי עם מנגולד שחור וגרגירי חומוס, תבשיל עוף במרינדה לבנונית ושטולן עם תותים.

אלומה. מעלות תרשיחא. 04-9574477.

פופ אפ הסועד הנודד
הסועד הנודד עורכים ארוחת פופ אפ לכבוד חגיגות חמש שנים להיווסדם ביום שישי 11 בחודש, עם מנות כמו צלחת קרוסטיני עם שייטל כבוש, גרבלקס, כבד קצוץ ומשאוויה; סביצ'ה של מוסר עם עשבים ובצל, סלט של עגבניות חריפות ושקדים בשמנת; מאפה ראגו בקר וקישואים טריים; ופסטה ניוקי בראגו פטריות ופטריות שלמות, עם פסטו בזיליקום ופלפלים קלויים.

אסמביה. המייסדים 3, בנימינה. 052-8979960.

מנטה ריי חגיגת ג'אז (צילום: אבי גנור,  יחסי ציבור )
ערב של ג'אז ואוכל טוב עד השעות הקטנות. מנטה ריי | צילום: אבי גנור, יחסי ציבור

ארוחה חגיגית של בוגרי דן גורמה
בית הספר לקולינריה דן גורמה פותח את דלתותיו ב-20 ו-23 בחודש וגם ב-3 בינואר ומציע ארוחות של תלמידיו (שצלחו את הלימודים) ב-85 שקלים לסועד. בין המנות: טאטקי חזה מולרד עם סלט ארוגולה ורימונים; סשימי סלמון על קראנץ' שורשים; וחזה עוף במילוי אווז מעושן ופטריות.

דן גורמה. המרכז הקולינרי הגבוה. נס לגויים 53, תל אביב. 03-6338238. כשר.

עוד באוכל טוב:

 

מה עוד קורה

תפריט יום הולדת שנה לאואזיס, תל אביב
אואזיס חוגגת שנה במיקום החדש ומחזירה לתפריט מנות אהובות. כל זה קורה בין 13 ל-19 בדצמבר, ובין המנות שיוגשו תוכלו למצוא את הראפוטה - חזיר בזיגוג נוסח אוקינאווה, מבושל ביין אוואמורי, סוכר יפני שחור וג'ינג'ר; פסטת קקאו עם כבדי עוף על הגריל, עשבים טריים, קוניאק, צ'אטני מנגו ופסטו כמהין לבנות; ויטלו טונאטו - פרוסות בקר צלוי ברוטב איטלקי קלאסי של טונה קונפי, צלפים ואנשובי; ומולים רימסקו ברוטב קטאלוני משקדים, פלפלים ושמן זית.

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב, 03-6206022.

פסטת קקאו אואזיס (צילום: תמר מצפי, יחסי ציבור)
מחזירים מנות מהעבר. אואזיס | צילום: תמר מצפי, יחסי ציבור



קבלת שבת חדשה בברד סטורי, תל אביב
הברד סטורי מתחילים לערוך קבלות שבת בכל שישי משש בערב, עם מנה זוגית של פרנה מרוקאית במילוי תרד ובצל צלוי ומגוון מאזטים כמו חומוס מעורב עם כבדים, פרגית ולבבות צרובים בקונפי בצל, צזיקי מתערובת של יוגורט ולאבנה עם מלפפונים ושמיר קצוץ וסלט חצילים (94 שקלים). על מצב הרוח יופקדו קוקטיילים על בסיס אוזו ב-20 שקלים.

ברד סטורי. דיזנגוף 88, תל אביב. 03-5283888.

ארוחת שלישי מיוחדת בהוסטל 51, תל אביב
אלישע בנאי עורך בהוסטל 51 ארוחה מיוחדת ל-14 סועדים בכל יום שלישי משבע וחצי בערב. מחיר הארוחה הוא 200 שקלים לסועד והיא כוללת מבחר מנות שישתנה מדי שבוע.

הוסטל 51. יהודה הלוי 51, תל אביב. 03-5277306.

סביצ'ה הוסטל 51 (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
ארוחה מיוחדת כל יום שלישי. הוסטל 51 | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור



שירות משלוחים חדש במקסיקלי, הרצליה
המסעדה המקסיקנית מבית רשת מוזס מציעה שירות משלוחים חדש לרעננה, הרצליה, רמת השרון וצפון תל אביב. בתפריט: סלט קיסר (37 שקלים), מגוון מנות בוריטו במילוי דג, עוף, בקר, צמחוני או טבעוני (44-48 שקלים), ורה קרוז - סלמון על הפלנצ'ה עם אורז מקסיקני ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים, זיתים ופיקל חלפיניו (84 שקלים) ופהיטה על הפלנצ'ה עם עוף (66 שקלים).

מקסיקלי. אריה שנקר 14, הרצליה. 09-9566628.

יום הולדת למלך תאילנד בג'אסיה, יפו
מסעדת ג'אסיה מציעה עד 19 בחודש ארוחה מיוחדת לכבוד יום ההולדת המלכותי (שחל, אגב, ב-5.12. מי שרצה לברך - פספס). תמורת 250 שקלים תחגגו עם שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות, קינוח זוגי, יין או בירה ושתייה חמה. בין המנות: סום טאם - סלט פפאיה פיקנטי עם שעועית ירוקה, עגבניות שרי, צנונית, בצל ירוק, צ'ילי ובוטנים קלויים ברוטב וינגרט הדרים; פאד תאי - אטריות אורז עם נטיפי ביצים, כרוב, גזר ונבטים; ופאד ואן סאן - אטריות ביצים וירקות ברוטב קארי אדום חריף בתוספת מולים, שרימפס וקלמרי.

ג'אסיה. לואי פסטר 7, יפו. 03-9323222.

שיין אנד שארפ סטייק (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
חגיגת נתחים בשיין אנד שארפ | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור


ארוחות נתחים גדולים בשיין אנד שארפ, תל אביב
המסעדה בגרסה החדשה מציעה ארוחות קונספט עסיסיות של נתחי בשר גדולים לחלוקה. בין הנתחים שיוצעו: שוק טלה עם ירקות שורש בציר טלה ופירה; אסאדו של עגל עם ירקות שורש בציר אסאדו ופירה; ועוף שלם ללא עצמות עם יוגורט, פוטטוס וסלט עגבניות. בנוסף מציעים כאן מנות חורף חדשות כמו פסטרמה בקר מעושנת בהכנה ביתית עם חרדל דיז'ון וחמוצים (49 שקלים); ושקדי עגל וקובה על מסבחה חמה, ציר טלה וריג'לה (57 שקלים).

Shine & Sharp. יגאל אלון 65, תל אביב. 03-5364755.

שבוע האוכל הארגנטינאי במסעדות ברחבי הארץ
בין 13 ל-19 בחודש יחגגו מבחר מסעדות ברחבי הארץ את שבוע האוכל הארגנטינאי עם שלל מנות מיוחדות. בין המסעדות המשתתפות באירוע: דוניה רוסיה מעין הוד, קלואליס, מורגנפלד אכזיב, רשת אל גאוצ'ו, רשת סוד הבשר, אסדו בר קיבוץ אלונים, גרינגוס גריל בר זכרון יעקב, צ'ורסקו גדרה ורשת רק בשר.

לפרטים

מבצעי אוכל ואלכוהול

מסייעים למסעדות הירושלמית
אתר זאפ רסט מציע לאור המצב הקשה בירושלים סיוע למסעדות בירושלים עם שלל הטבות והנחות עד לסוף החודש. כולם מרוויחים. 

לפרטים נוספים

תפריט חורף בפושון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
חורף גרסת פושון | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



מבצעי לילה באגאדיר
רשת אגאדיר מציעה בתפריט הלילה (מהשעה 11 וחצי) שליש בירה ב-10 שקלים, וגם ערק, וודקה סטולי, צינזאנו, אוזו, וויסקי גראנטס וטולמור דיו ב-14 שקלים למנה.

לפרטים

מבצע חיילים ברובינשטיין, פולג
המסעדה מציעה מבצע של שליש בירת טובורג ב-5 שקלים לכל אורך חודש דצמבר לחיילים ולסטודנטים.

מסעדת רובינשטיין. גיבורי ישראל 17, אזור תעשייה פולג, נתניה. 09-7888838.

צ'יפס פריזאי גרדן (צילום: יניב שדה, יחסי ציבור)
צ'יפס פריזאי. גרדן | צילום: יניב שדה, יחסי ציבור



מבצע סוף השנה בגרנד קפה טורקיז, תל אביב
המסעדה מציעה מדי שבת עד סוף החודש 10 אחוזי הנחה על התפריט בין השעות 9:00-17:00. 

Grand Café Turkiz. אינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב.03-5536677.

מבצע במסעדת חאלד עדווי, רמת טבעון
המסעדה מציעה דיל משפחתי במסגרתו משלמים 290 שקלים ומקבלים 10 סוגי סלטים, שיפודי פרגית, קבב, חזה עוף וכבד עוף וגם קנקנן לימונדה. בתוספת של 30 שקלים ניתן לשדרג לשיפודי שישליק כבש.

חאלד עדווי. כיכר זובידאת, רמת טבעון (לשעבר מסעדת סמיראמיס). 04-9536610.

מבצע בגרציא - קפה ותוצרת, קיבוץ העוגן
בחודש דצמבר מציעים בקפה גרציא 50 אחוזי הנחה לנשים על תפריט האלכוהול, וכן אירועים מיוחדים לנשים כמו מופע סטנד אפ, ערב ג'אז ומפגש ספרותי. במקום השיקו לאחרונה תפריט חורף עם מנות חדשות כמו קרם פולנטה ושרימפס מוקפצים בחמאת עשבי תיבול עם שרי ואפונים וסלט שומר חי בלימון ושרימפס בחמאת עשבי תיבול, והוא מיועד לגברים ונשים כאחד.

גרציא. קיבוץ העוגן. 09-8943942.

תבשיל דייגים טשרניחובסקי 6 (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
תבשיל דייגים בטשרניחובסקי 6 | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אוכל חדש של חורף

תפריט חורפי ב-Fauchon TLV
מסעדת פושון בשרונה מרקט מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו מילפיי עגל מעושן וכמהין עם קרם מסקרפונה, טרגון ופטרוזיליה (38 שקלים), טרטר טונה אדומה עם קוביות מנגו, ג'ינג'ר, צלפים ובזיליקום עם קראמבל פרמזן ושקדים על טרטין שיפון ברוטב מנדרינות, גזר ושומשום קלוי (68 שקלים) ומרק פטריות עם כמהין על בסיס שמנת וציר תימין (42 שקלים).

Fauchon TLV. קלמן מגן 3, תל אביב. 03-7501555.

תפריט חורף חדש בגרדן, תל אביב
השף ניר צוק מציע בגרדן תפריט חורף חדש עם מנות כמו המבורגר אנטרקוט עם ירקות טריים (46 שקלים) ומנת פום אלומה - צ'יפס גפרורים פריזאי (19 שקלים).

גארדן. דיזנגוף סנטר, תל אביב.

תפריט חורף בפרש קיטשן
הרשת מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו מרק אפונענע, מרק מינסטרונה קלאסי עם ירקות חורף, מרק חרירה, מרק עדשים בסגנון הודי עם חלב קוקוס ומרק עגבניות וקצח.

לפרטים

פסטיבל מרקים במלון הילטון תל אביב
המלון עורך פסטיבל מרקים לוהט בכל יום מ-11 בבוקר ועד הלילה (למעט בשבת). בתפריט: מרק מינסטרונה איטלקי, מרק בצל עם פרמזן, מרק מנגולד עם גרגירי חומוס וקרם גזר ומרק גולאש טבעוני עם בצקניות. עד סוף חודש מרץ.

הילטון תל אביב. הירקון 205, תל אביב. 03-5202222.

מרק יוגורט קיטשן (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
שאול בן אדרת עושה מרק ביוגורט קיטשן | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור



תפריט חורף בביסטרו טשרניחובסקי 6, תל אביב
במקום מציעים תפריט חורף חדש עם מנות כמו מרק קלדו ורדה עם תפוחי אדמה, כרישה, קייל וצ'וריסו (42 שקלים); פורקו אלנטז'אנה עם נתחי פילה חזיר, מולים ותפוחי אדמה בלימון ושום (88 שקלים); ארוז דה פאטו - תבשיל אורז בציר ברווז עם נתחי ברווז צלוי ונקניקים (92 שקלים); ותבשיל דייגים פורטוגלי - סופריטו תפוחי אדמה בכוסברה ועגבניות עם פילה דג קוד (88 שקלים).

ביסטרו טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.

תפריט חדש ביוגורט קיטשן, תל אביב
השף שאול בן אדרת מציע מנות חדשות ביוגורט קיטשן כמו סלט מוצרלה עם בייבי תרד, מלפפונים, שרי, בייבי מוצרלה, עלי בזיליקום ורוטב פסטו (29 שקלים); מרק דלעת עם גרגירי חומוס, דלעת, שקדים ויוגורט (29 שקלים); ומרק אפונה עם זוקיני, בייבי תרד, אפונה, צנוברים ויוגורט (29 שקלים).

יוגורט קיטשן. רוטשילד 8, תל אביב. 03-5176246.

ארוחת בוקר זוגית קפה ג'ו (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
תפריט חדש ברשת קפה ג'ו | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור



תפריט חורף חדש בקפה ג'ו
רשת בתי הקפה מציעה תפריט חורף חדש עם ארוחת בוקר טבעונית שבה חביתת ירק, סלט לבחירה, מטבלים כמו אבוקדו וסלסה, מסבחה וסומק, חציל קלוי, סלסת עגבניות וקרוטוני פלאפל וגם בגט צרפתי (59 שקלים); סלמון קרוק: סלמון מעושן, ביצת עין וגבינת שמנת על בייגל קלוי (54 שקלים); פטריות שמפיניון במילוי גבינות וקרם עגבניות מיובשות עם דבש תמרים (29 שקלים); וקינוח צ'ורוס מצופים בגרגירי סוכר וקינמון עם רוטב טופי, שוקולד חם ושערות חלבה (39 שקלים).

לפרטים

כוננות חורף בבינדלה, תל אביב
לכבוד החורף מסעדת בינדלה מציעה לכל סועד ערמונים קלויים וכוס קוקטייל יין מתובל. בהמשך החורף ייערכו כאן גם אירועי כריסמס מיוחדים.

Bindella Osteria & Bar. מונטיפיורי 27, תל אביב. 03-6500071. 

תפריט חורף חדש בהרברט סמואל הרצליה
המסעדה במלון ריץ קרלטון מציעה תפריט חורף הכולל מנות כמו אספרגוס ופטריית מלך היער עם פולנטה רכה ושמן כמהין; ראמן פטריות ובשר עם אטריות סובה, רוטב שום וצ'ילי; אנשובי בכבישה ביתית על קובנייה ברוטב נענע-לימון; וכבד אווז על בריוש עם אגס ביין לבן ותימין.

הרברט סמואל הרצליה. ריץ קרלטון, השונית 2, הרצליה פיתוח. 073-2037707.

>> לכל חדשות האוכל