בטח גם אתם שמתם לב שרשתות האוכל האמריקאיות שהגיעו לישראל לאורך השנים לא נחלו הצלחה משמעותית. למעשה, רוב הרשתות שמקורן בארה"ב נעלמו די מהר אחרי שהתמקמו בציון (ראו ערך סטארבאקס, דאנקן דונאטס, ואפילו ברגר קינג בגלגולה הקודם). ובכל זאת, אין איך להתחמק מהעובדה שלנו הישראלים תמיד הייתה פינה חמה בלב לאוכל השומני והמושחת של האחות הגדולה ממערב.

לאחרונה אנחנו חווים גל חדש של השתלטות האוכל האמריקאי על הצלחת בתל אביב, מה שאומר שבקרוב מאוד תראו עוד הרבה ממנו גם בשאר חלקי הארץ, עם סלייסים של פיצה ענקית ושמות לא מוכרים של מאכלים אמריקאיים שרצוי להטמיע כאן מה שיותר מהר כמו כריכי פובוי ומנות פוקה. בקיצור, מדובר בטרנד הלוהט ביותר של התקופה, וככזה כדאי להכיר אותו טוב יותר. הנה תשע אפשרויות עכשוויות שמביאות את אמריקה לישראל, ומבטיחות לעשות את זה כמה שיותר דומה למקור.

בריין פריז רוטשילד פובוי (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
נעים להכיר, פובוי. בריין פריז | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור
בריין פריז רוטשילד קוקטייל (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
יש גם קוקטיילים אמריקאים. בריין פריז מבית פרנץ' 57 | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

בריין פריז: פובוי וקוקטיילים מניו אורלינס
הבריין פריז הוא פופ אפ של בר פרנץ' 57 המוצלח שהתמקם עד לסוף חודש ספטמבר בשדרות רוטשילד בתל אביב. תמצאו כאן קוקטיילים משובחים על בסיס רום, ולצדם מגוון כריכי פובוי (במקור כריך ניו אורלינסי) מושקעים במיוחד כמו פובוי שרימפס עם בייקון, שרימפס מטוגנים בקמח תירס ואיולי שום ודבש; פובוי עגבניות ירוקות מטוגנות ופטריות פורטובלו מטוגנות על רמולד חלב סויה; ופובוי בשר בקר מפורק בבישול ארוך עם איולי ורוטב סלק וברביקיו. אם לא הספקתם לפופ אפ בשדרה (וחבל, כי רוחות הסתיו שהחלו לנשוב יהפכו את החוויה לנעימה הרבה יותר) - המטבח האמריקאי של פרנץ' 57 הוא הגרסה המעונבת יותר של חוויית הדוכן, וגם פה תמצאו כריכי פובוי מטריפים לצד קינוח עוגת גבינה מטוגנת בבלילת פנקייק ושוחה ברוטב מייפל צ'ילי. כן כן, מה ששמעתם.

בריין פריז. הרצל 4 תל אביב; פרנץ' 57. ברנר 2, תל אביב. 050-7347452. לא כשר

עוד באוכל טוב:

סוויט בוקס מאפייה (צילום: שרה שמחוביץ,  יחסי ציבור )
המתוקים של אמריקה בשוק לוינסקי. סוויט בוקס | צילום: שרה שמחוביץ, יחסי ציבור

סוויט בוקס: כל המאפים האמריקאיים בשוק לוינסקי
אחרי שחשפנו כאן את סוויט בוקס לא היה מדור אוכל שלא כתב על המקום, ולא בכדי. מקבץ כזה של מתוקים מושחתים לא נראה כאן כבר זמן רב - לפחות מאז שנפתחה נולה בייקרי, הקונדיטוריה האמריקאית שפועלת בהצלחה בצפון תל אביב. מדובר במאפייה שפועלת כנקודת מכירה בסופי שבוע בלבד, בימים חמישי ושישי, ומנוהלת על ידי הקונדיטורית שרה שמחוביץ. בתפריט: רול קינמון, עוגיות שחור-לבן ענקיות, בראוניז, בלונדיז, עוגת גזר אמריקאית עם זיגוג, מאנסטר קוקיז עם שוקולד ואגוזים וכמובן מגוון מיני-קאפקייקס ומאפינס. את כל היופי הזה תמצאו בקרוב גם במשלוחים מפנקים עד הבית.

סוויט בוקס: אמריקן בייק שופ. החלוצים 6, תל אביב. 03-6196030

טיטו גבעתיים  (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
הכל בענק. טיטו | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

טיטו: איטלקייה אמריקאית
לכאורה, מסעדת טיטו החדשה של קבוצת בנדיקט בגבעתיים היא מסעדה איטלקית. אבל מי שמכיר את מסעדות הענק האיטלקיות ברחבי אמריקה יודע שמדובר במסעדה האיטלקית הכי אמריקאית שיש. עם מנות ענק שנועדו לחלוקה וקינוחים סטרייט פרום אמריקה, טיטו מהווה ייצוג לאחד הז'אנרים הכי חביבים על האמריקאים: פחמימות, ובענק. תמצאו כאן ספגטי מיטבולז, לזניות, קנלוני ועוד מגוון מנות פסטה. מה עם קינוחים? עוגות ענק כמו קראק פאי ורד וולווט. מחפשים ארוחה צנועה יותר? זה לא המקום בשבילכם.

טיטו (Tito). דרך יצחק רבין, קניון גבעתיים (הכניסה דרך הפארק שצמוד לקניון). 03-6317080. לא כשר

סנטה רוזה סלט שעועית חם (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
מחזירים את הכבוד למטבח הקליפורני. סנטה רוזה החדשה | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

סנטה רוזה: המטבח הקליפורני בקאמבק
האוכל האמריקאי תמיד נתפס אצלנו כאוכל שומני מאוד, מוגזם וכזה שלא כולל הרבה ירוקים. אבל לא כזה הוא המטבח הקליפורני. למעשה מדובר בשעטנז של מגוון מטבחים (צרפתי, סיני, מקסיקני, יפני ועוד), שנשען על ירקות ופירות עונתיים ותחושת טריות מתמדת עם טאץ' אמריקאי. בסנטה רוזה תמצאו מנות כמו פיצת האם וגבינת עזים, פסטה ארטישוק וירקות ירוקים כמו שעועית ירוקה, אפונת שלג, ארוגולה, בצל ירוק וארטישוק אה לה רומנה, סביצ'ה לברק ומנגו על קרם תירס וסלט סטייק עם גזר, כרוב סגול, קשיו קלוי, חמוציות, פטריות, פלחי הדרים, עגבניות שרי וחסה.

סנטה רוזה. קהילת סלוניקי 11, נאות אפקה, תל אביב. 03-9401011. לא כשר

קערת פוקי תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קערות צבעוניות. פוקה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל



פוקה: המאכל הטרנדי ביותר בארה"ב נחת אצלנו מהוואי
הפוקה הוא באופן רשמי אחד המאכלים הטרנדיים ביותר בארה"ב בתקופה האחרונה, ועדויות לכך תמצאו בכל מדורי האוכל הנחשבים בעולם. דג נא טרי, אורז ואינספור תוספות מגניבות שאפשר לשלב בקערה אחת: ביצי דגים, אבוקדו, מנגו, נופאלס, ברוקולי, ג'ינג'ר כבוש, מלפפונים ועוד ועוד. המבחר מסחרר, הקומבינציות אינסופיות, ועם רוטב טוב מדובר במנה כיפית במיוחד. הפוקה מגיע אלינו מהוואי, ואצלנו אפשר למצוא אותו בפוקי (POKE), היבואן הישראלי של הקערות הצבעוניות שהתמקם ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

פוקה. אבן גבירול 20, תל אביב. 03-9094066. כשר

זוללים פיצה (צילום: viki2win, Shutterstock)
הפתיחה בקרוב. ברוקלין פיצה | צילום: viki2win, Shutterstock

פיצה ברוקלין: סלייסים ענקיים וגלידה אמריקאית
היא אמנם עדיין לא נפתחה רשמית, אבל פיצה ברוקלין היא חתיכת הבטחה אמריקאית מגניבה. בעלי הפיצה בבוגרשוב החליט שהגיע הזמן להתנתק קצת מאיטליה ולעשות אמריקה, ובימים הקרובים הוא מתכוון לפתוח את פיצה ברוקלין, שבה יציע משולשי פיצה גדולים במיוחד כמו בפיצריות השכונתיות בניו יורק, במחירים זולים ובמגוון גרסאות (טבעונית, צמחונית או בשרית עם תוספות שונות). לא מספיק אמריקה? תמצאו פה גם מילקשייקים, גלידה אמריקאית ומרגריטה קפואה.

ברוקלין פיצה. דיזנגוף 276, תל אביב. 03-6877748. לא כשר

באפ בורגר בטראק דה לוקס: בשר באפלו כמו באמריקה
החברים מטראק דה לוקס הם נציגים די ותיקים של האוכל האמריקאי בסצנה המקומית (ואחים קטנים של פונדק דה לוקס היפואי, שביסס את מעמדו כמעצמת ברביקיו). לאחרונה הם החליטו להעמיק אף יותר את הקשר למטבח האמריקאי והחלו להגיש את הבאפ בורגר, שכולל קציצה עשויה מבשר באפלו. הרעיון אמנם מיובא מאמריקה, שם יצא לבשר הבאפלו שם של עשיר יותר בערכים תזונתיים ופחות שמן, אבל הבשר עצמו מגיע דווקא מביצרון. הוא נטחן במקום, נצלה ומוגש בלחמניית בריוש עם בצל מושחם וציר בקר מצומצם, ליד צ'יפס חתוך ביד. המבורגר הבפאלו מוגש כאן בכל יום רביעי מהשעה 17:00, לצד המבורגרים קלאסיים, נקניקיות אמריקאיות ושפע של בייקון.

טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל אביב. 03-629-6363. לא כשר

דלעת הלאווין OCD  (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
חגיגה כתובה ב-OCD | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חגיגות ליל כל הקדושים ב-OCD
המסעדה של רז רהב אמנם אינה בית מקדש לאוכל אמריקאי, אבל למשך שבוע אחד (מ-31.10 ועד 4.11, וכן, רצוי להזמין מקום הרבה זמן מראש) יציע כאן רהב מחווה מסקרנת במיוחד לאוכל האמריקאי עם דגש על חגיגות ה-Halloween. בתפריט: בייגל ממולא, קליפורניה רול, קורן ברד עם מרקמי תירס, שפונדרה מפורקת ופופקורן חריף, ברווז בניחוח ברבן, סאנדיי ופרעצל בגרסת השף ועוד מנות שיוגשו באווירת החג הכי אמריקאי שיש.

OCD. תרצה 17, מתחם נגה, תל אביב-יפו. 03-5566774. לא כשר

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה