ארטה גלידה נחלת בנימין
גלידת טירמיסו של ארטה. לאוהבים את החיים - יש גם גרניטות טעימות | צילום: דניאלה קונטיני, יחסי ציבור

קיץ מעולם לא הייתה העונה שעושה לנו את זה, ואחרי השנה שעברה - בכלל. האסוציאציה הראשונה שעולה לנו כשהמעלות מטפסות היא לא של בירה על החוף אלא יותר של רוחות מלחמה, מבית ומחוץ, והזיעה ששוטפת לנו את הפנים לא הופכת אותנו לאופטימיים יותר. אז הנה, מצאנו משהו שבכל זאת משרה עלינו אופטימיות נעימה, ואנחנו שמחים לחלוק אותו אתכם: הגלידריות הסופר-שוות שעומדות להיפתח בתל אביב בשבועות הקרובים, וגם אלה שכבר עשו את זה. וואללה, יש למה לחכות.

ג'לה - יומי ואיתן לוי
כשהבעלים של אחת מהמעדניות האהובות על חברי המערכת, מעדניית יום טוב בשוק לוינסקי, מצהיר על פתיחת גלידרייה איטלקית חדשה - אין לנו אלא לצהול. הגלידרייה של האחים איתן ויומי לוי תיפתח בעוד שלושה שבועות ותיקרא ג'לה. אם השם נשמע לכם מוכר זה בגלל שאמנם מדובר ברשת קיימת. המקום של לוי מופעל בזכיינות של רשת ג'לה, אבל יגיש גלידות בקונספט מיוחד ושונה, שרק הבסיס שלהן הוא של רשת האם.

בגלידרייה החדשה יוגשו 18 טעמים - 4 גרניטות, 6 טעמי סורבה והיתר גלידות מיוחדות עם נגיעות משוק לוינסקי, וביניהן גלידת זעפרן. לגלידות יהיה אפשר להוסיף טופינג כמו דובדבני אמרנה, קרם בלסמי או ערמונים מסוכרים. אם להאמין ליומי לוי - צפויים הרבה רעש והפתעות בעת הפתיחה. אנחנו מחכים.

ג'לה - יומי ואיתן לוי. לוינסקי 47 פינת נחלת בנימין, תל אביב.

בואו לזלול איתנו גם בפייסבוק

עלמקל גלידה פלורנטין
עלמקל. רוח חדשה בפלורנטין | צילום: מעיין נדיר, יחסי ציבור



עלמקל
בית גלידות חדש שנפתח לאחרונה בשכונת פלורנטין בתל אביב מציע גלידה איכותית בעבודת יד - ועל מקל. הגלידות של עלמקל נראות, כמצופה, כמו ארטיקים משודרגים, והטעמים שלהן ייחודיים למדי וכוללים שילובים כמו חמוציות וטונקה, נוגט ופקאן סיני, מרווה ואננס ותות ולבנדר. כל גלידה נטבלת לפני ההגשה בשוקולד לבחירה (מריר, לבן או חלב) - מה שהופך את העונג למושחת אפילו יותר. על המקום החדש אחראים ליאב פינטו וגל בקלו, שני שותפים צעירים שבהחלט מצליחים להפיח רוח רעננה בשכונה.

ALMAKEL. אברבנל 76, תל אביב. 054-7518191.

מאה הדברים הטובים בישראל - גלידה בוזה
בוזה. נו כבררררררר | צילום: חיים יוסף



בוזה
זוכרים שסיפרנו לכם בהתרגשות, כחלק מפרויקט ההמלצות הגדול שלנו, שגלידת בוזה ממעלות תרשיחא, של אדם זיו ועלאא סויטאת, עומדת לפתוח סניף בתל אביב? וזוכרים שדיווחנו לכם, בלי כל קשר, על הקריסה של רשת דונקי המקסיקנית? אז הנה שני הדברים האלה נפגשים, ובשבועות הקרובים גלידת בוזה מתעתדת לפתוח סוף סוף את הסניף התל אביבי שלה - ברחוב החשמונאים, היכן ששכנה דונקי. הסניף התל אביבי ייפתח גם לחצר חיצונית ויגיש טעמים מיוחדים, ממש כמו אלה המוגשים בתרשיחא, עם מעט שינויים ותוספות כמו גביע מיוחד שייצרה הקונדיטורית מיכל בוטון וקינוחים על בסיס גלידה. עוד שנייה אנחנו כבר כוססים את האצבעות מרוב ציפייה.

בוזה. רחוב השוק 1, תרשיחא; צומת הגומא; בקרוב בחשמונאים 91, תל אביב.

קוקיז גלידה ועוגיות
קוקיז. משהו כאן תפס חזק | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור



קוקיז
אם אתם אוהבי גלידה אמיתיים כנראה אתם כבר מכירים את קוקיז - גלידרייה קטנה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שמציעה גלידה בתוך עוגיות שנאפות במקום (ומדיפות ניחוחות מטריפים) כמו שוקולד צ'יפס קלאסית, קרמל מלוח, בצק קוקיז (בצק עוגיות מיוחד), דאבל שוקולד וחמאת בוטנים. הגלידרייה הקטנה הזאת צברה לעצמה עדת מעריצים כל כך רצינית, שבכל שעה תמצאו בה תור ארוך וצפוף של חובבי מתוקים. אז החדשות הטובות הן שבסוף השבוע הקרוב ייפתח סניף נוסף וגדול יותר של קוקיז, ברחוב אלנבי על פינת רוטשילד. גם כאן ייצרו במקום את כל העוגיות, ויפעלו עד השעות הקטנות של הלילה.

קוקיז. אלנבי 114, דיזנגוף 116, תל אביב.

עוד באוכל טוב:


ארטה גלידה
ארטה. סטנדרטים גבוהים באמצע נחלת בנימין | צילום: דניאלה קונטיני, יחסי ציבור


ארטה
ארטה היא גלידרייה חדשה ומרשימה, הפועלת זה כמה חודשים במדרחוב נחלת בנימין ומציעה גלידות בעבודת יד, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או מתחלבים, עם התחשבות ניכרת בסובלים מאלרגיות שונות (באתר הגלידרייה תמצאו פירוט רכיבים של כל אחד מהטעמים) וגם בטבעונים. בארטה מבחר רחב של סורבטים, ביניהם קוקוס, תפוז ומלון, טעמי גלידות כמו טירמיסו, שוקולד ואגוזי לוז או פיסטוק, וגם גרניטות מרעננות בטעמים קפה, לימון או שקדים.

ארטה, נחלת בנימין 11, תל אביב.

ג'לידו רמת החייל
חכו, אפשר גם להכניס את הגלידה לקרואסון. ג'לידו | צילום: עידו לביא, יחסי ציבור



ג'לידו
עידו לביא מתל אביב הוא חלק מהשושלת של גלידריית אניטה הנהדרת, שיצא לדרך עצמאית עם מקום משלו ברמת החייל. בג'לידו מציע לביא גלידות נהדרות בטעמים כמו קוקוס, שוקולד מריר ואספרסו, אבטיח ונענע וקרמל ותפוחים, וגם קינוחי גלידה מלהיבים ביותר. את שפע הגלידות ניתן להכניס לתוך קרואסון ובכך להפוך את היום למושחת ומוצלח ביותר, ומאידך אפשר להסתפק ביוגורט שעליו תוספות מפתות.

ג'לידו, ראול ולנברג 24, תל אביב. 

>> לכל חדשות האוכל