חליטתה (צילום: אלכס ווינשטוק)
שפע תערובות תה ייחודיות. חליטת'ה | צילום: אלכס ווינשטוק

כבר הרבה זמן שאנחנו מחכים לתירוץ לכתוב על חליטת'ה - בית התה הקסום שפועל בירושלים זה שלוש שנים - ועכשיו וסוף סוף מצאנו אחד כזה. ולא, אנחנו לא מתכוונים רק למזג האוויר הסגרירי שבאופן מיידי עושה לנו חשק להסתגר במקום חמים עם כוס תה ועוגיות - אלא גם להחלטה המשמחת של בעלי המקום גם לתל אביב, וליתר דיוק לשוק צפון ברמת החייל, ממש בעוד חודש. תמצאו אותם ממש ליד הדוכן האסייתי שליובל בן נריה מטאיזו, המיצים (ג'ויסו) של רותי רוסו והפיצות של דיוויד פרנקל (פרונטו קיוסקו).

את חליטת'ה הקים גבריאל פיאמנטה, צעיר ירושלמי בן 29, תוך כדי לימודים לתואר שני במנהל עסקים ועבודה לילית כמאבטח. החלום שלו היה ליצור מקום אינטימי שמתמקד בתה איכותי, מותאם אישית, שבו כל אחד יוכל למצוא משהו. ואין ספק שהוא הצליח. גם היום, כשרחובות ירושלים מרוקנים ומסעדות נסגרות בזו אחר זו - חליטת'ה שומרת על תפוסה מלאה של חובבי תה מירושלים ומחוצה לה.

חליטת'ה  (צילום: גבריאל פיאמנטה,  יחסי ציבור )
בירת תה. יש דבר כזה | צילום: גבריאל פיאמנטה, יחסי ציבור

"לא מוותרים על ירושלים"

"לפני שנה ראינו שמתחילים להגיע אלינו המון אנשים מהמרכז, והרבה לקוחות שלנו גם עברו מירושלים למרכז", מספר פיאמנטה, "אז ראינו שיש לנו קהל. במקור תכננתי לפתוח חנות גדולה במרכז תל אביב כנקודת מכירה שתעביר גם את הסיפורים מאחורי התה, אבל במהלך החיפושים שוק צפון הגיעו אליי עם הצעה מאוד אטרקטיבית. גם שרונה היה על הפרק, אבל החלטנו ששוק צפון זאת אפשרות מתאימה יותר. אני חושב שהמודרניזציה של התה, שזה מה שאנחנו מקדמים, יכולה לעבוד היטב במתחם כזה. חוץ מזה, כרגע המצב בירושלים בעייתי לעסקים, אז אני לא מוכן שהמשפחה שלי תסתמך כלכלית רק על עסק בירושלים. אני לא מוותר על ירושלים, אבל אני גם רוצה להתפשט למרכז".

חליטת'ה תה קר (צילום: גבריאל פיאמנטה,  יחסי ציבור )
וגם תה קר | צילום: גבריאל פיאמנטה, יחסי ציבור



כמו בסניף האם, גם בסניף החדש תוכלו למצוא מעל מאה סוגים של חליטות, שאפשר לשתות במקום או לקנות להכנה ביתית. המקום מתמחה בשני סוגי תה: תה מעלים שנקטפו בקטיף אחד ממקור ספציפי (תה וינטאג'), המגיע ממקומות כמו הודו, יפן וסין; ותערובות תה ייחודיות שהרכיב פיאמנטה, המבוססות על עלי תה, פרחים, תבלינים ורויבוס (צמח ללא קפאין). גם טווח המחירים רחב, ונע בין 14 ל-112 שקלים לכוס תה ייחודי בעבודת יד.

אם חשבתם שהחבר'ה של חליטת'ה יפנקו אתכם בתה מלכותי אבל ישאירו אתכם רעבים - שוב טעיתם. בחליטת'ה הירושלמית מגישים מגוון (מצומצם יחסית) של סלטים, כריכים, מרקים, ארוחות בוקר, מנות מותאמות לסוגים שונים של תה וגם קינוחים בסיועה של השוקולטיירית (ויקירת "אוכל טוב"!) אסתי רותם ידידיה. בימים אלה, לאור ההתרחבות, עובר התפריט שדרוג עם תוספות, בייחוד מתוקות, בחסות רותם ידידיה, והוא עתיד לכלול גם פטיפורים משוקולד נא שמייבא פיאמנטה מפרו, במילויים שונים (ללא סוכר או גלוטן וטבעוני), עוגיות, קינוחי ווגאשי יפניים ועוד. המחירים של המתוקים נעים בין 4 שקלים לעוגייה ל-32 שקלים לסלסילת סקונס.

חליטת'ה צ'אי (צילום: גבריאל פיאמנטה,  יחסי ציבור )
צ'אי. המון סוגים | צילום: גבריאל פיאמנטה, יחסי ציבור

תפריט האוכל בסניף התל אביבי כבר יכלול אך ורק את המתוקים. "בתל אביב זה הרבה יותר נינוח", מסביר פיאמנטה. "הראייה שלי היא להסתכל על תה בצורה חדשה לגמרי - אתה נהנה לשבת על כוס יין או בירה, אז למה שלא תהנה לשבת על כוס תה? יש לנו בר ארוך עם המון סוגי תה, ואנחנו מגישים אותם עם קינוחים יפניים אמנותיים בעבודת יד ומתוקנים נוספים. יש לנו, למשל, קינוח ערמונים ושוקולד, קינוח פיסטוק, מרמלדה צרפתית 100 אחוז טבעית ומיני פאי". 

לצד משקאות התה המוכרים מירושלים יוגשו בתל אביב גם תה קר, בירת תה, קוקטיילים עם תה כמו וויסקי עם תה מעושן או ג'ין עם תבלינים והיביסקוס ומבחר משקאות צ'אי (מה למשל? צ'אי קשמירי על בסיס תה ירוק עם זעפרן, הל, חמאת פיסטוק וחלב שקדים. כאלה).

שוק צפון ברמת החייל עתיד להיפתח בחודש ינואר, ולצד חליטת'ה, פרונטו, טאיזו וג'ויסו יכלול את מסעדת רק היום של השף אבנר לסקין, דוכן הרינג מבית שרי הרינג, מסעדת מונו של אדי מזרחי, דוכן שווארמה מבית כתר המזרח ודוכן של יהלומה לוי.

חליטת'ה. הילל 5, ירושלים. 077-411-0224; שוק צפון, תל אביב. ראשון-חמישי 09:00-00:00, שישי 9:00 - שעה לפני כניסת השבת. כשר.

>> לכל חדשות האוכל