מגזינו פיצה  (צילום: טל שטרן,  יחסי ציבור )
הדלתות נפתחו רשמית. מגזינו | צילום: טל שטרן, יחסי ציבור

הדכדוך הכללי של אחרי החגים תמיד גורם לנו לחפש איזה פחמימה מנחמת. והנה, בתזמון מושלם, נפתחה אמש מסעדת מגזינו בתל אביב, שמתמחה בפיצות נפוליטניות עגולות. מאחוריה עומדים האחים יורם וארי ירזין (זוזוברה, מוזס, קפה איטליה ועוד) ושותפם לרשת הפיצריות המצליחה טוני וספה המסעדן טל שטרן, אך בניגוד לטוני וספה הפעם לא מדובר בפיצרייה אלא במסעדה לכל דבר ועניין. 

יש לנו פייסבוק, בואו

המגזינו, משפחתית מחד וצעירה ונינוחה מאידך, מציעה מארוחה מלאה ועד ערב קליל של שתייה ונשנושים בסגנון איטלקי. שם המסעדה - מחסן באיטלקית - מתאים לחלל: 300 מטר של האנגר ענק ומעוצב, כולל תקרות גבוהות ומרשימות וריהוט וינטג' מקורי שיובא במיוחד מהולנד וארצות הברית. המקום יכול להכיל מעל ל-100 סועדים, וכולל גם חצר נעימה. 

טוני וספה - טל שטרן (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
המקום החדש מכוון למשפחות וקבוצות צעירים. שטרן | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב



מגזינו החדשה מצטרפת לגל של מסעדות-פיצה שנפתחו ברחבי הארץ בשנה האחרונה: סנטה קתרינה ובית העם בתל אביב (שנפתחה בקול תרועה אך הודיעה לאחרונה על סגירה), פיצה פלורה בירושלים והתוספת הטרייה - מסעדת PIZZA של המסעדן צביקי עשת (גרקו, ביסטרו גרינברג) שנפתחה לאחרונה בשכונת אזורי חן בתל אביב. טל שטרן, מבעלי המגזינו, טוען שמדובר במקום שונה בתכלית: "הפיצרייה החדשה שנפתחה באזורי חן, למשל, היא משהו אחר, זאת מסעדת פיצות שכונתית. אנחנו פתחנו את מגזינו אחרי ששמנו לב שחסר בתל אביב מקום שמכוון למשפחות וקבוצות, שאפשר לבוא אליו כל היום והלילה, לשבת לבלות ולאכול פיצה טובה. מקום גדול שמאפשר ישיבה נעימה ונוחה. חוץ מזה, בסופו של דבר זה נכון שיש עכשיו גל של פיצות שנפתחות; פיצה היא המאכל הכי פופולרי שיש".

עוד באוכל טוב:


טוני וספה - פיצה עם ארטישוק (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
האחות, טוני וספה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב


במגזינו מדגישים את התמחור הנוח (כ-80 שקלים לסועד). התפריט שבנה ארי ירזין כולל מנות ראשונות כמו פאן טומאט עם עגבניות קצוצות, שום ובצל סגול (16 שקלים), פטריות על פולנטה עם שום ועשבי תיבול (38 שקלים), סלט יווני-רומאי עם ירקות, זיתים, פטה וזעתר (38 שקלים) ואומלט שרימפס עם אפונה, בצל ירוק ושמן שומשום (42 שקלים). בין הפיצות העגולות שמוגשות כאן: פיצת ארוגולה ופקורינו עם רוטב עגבניות וקרעי מוצרלה (52 שקלים), פיצת חצילים וחריף עם צ'ילי טרי ובזיליקום (48 שקלים) ופיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, קישואים, פלפלים, בזיליקום וכרובית (46 שקלים). בגזרת הפסטות: ספגטי קישוא ופסטו (40 שקלים), ספגטי ארביאטה ברוטב עגבניות שרי וצ'ילי (40 שקלים) וריזוטו שמשתנה מדי יום לפי ההיצע העונתי. הקינוחים מוצגים לראווה בוויטרינה גדולה בסגנון של פעם. 

מגזינו פיצה פטריות (צילום: טל שטרן,  יחסי ציבור )
פיצות עגולות לכולם | צילום: טל שטרן, יחסי ציבור



בשלב הראשון תהיה מגזינו פתוחה מדי ערב מהשעה שש ועד חצות. בהמשך תיפתח המסעדה עד השעה שתיים לפנות בוקר בכל לילה ובסופי השבוע משעות הצהריים. כמו כן, במקביל לשירות המשלוחים המתהווה של טוני וספה, גם מגזינו תציע את הפיצה העגולה שלה במשלוח בעוד כמה חודשים.

מגזינו (MAGAZZINO). מנחם בגין 21, תל אביב (חניה בחניון בית הדר). 03-7570535. ראשון-שבת 18:00-02:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל