mako
פרסומת

קימורה-יה: 200 סניפים ביפן ודובאי, ועכשיו גם בישראל

טרנד האיזקאיות היפניות ממשיך גם השנה, אלא שקימורה-יה שנפתחה בלב תל אביב היא נציגה של רשת מסעדות מיפן שחנכה כאן את הסניף הראשון שלה ומציעה חוויה ידידותית במיוחד גם לסועדים שלא היו ביפן

לין לוי
פורסם:
קימורה-יה: איזקאיה חדשה בתל אביב
קימורה-יה: איזקאיה חדשה בתל אביב|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

עוד בחורף שעבר התפוצץ כאן טרנד הראמןומאז המטבח של ארץ השמש רק ממשיך להתפשט: איזקאיות חדשות כמוASAוסאקה בהשהצטרפו למנטנטן הוותיקה,גאיג'ין האופנתיתועוד. עכשיו מצטרפת לרשימה איזקאיה חדשה,קימורה-יה, והפעם היא מגיעה ישירות מיפן.

קימורה-יה מבחוץ
קימורה-יה מבחוץ|צילום: לין לוי, mako אוכל

מה זה בכלל איזקאיה

איזקאיה זה למעשה פאב שבאים אליו כדי לשתות, לאכול מנות קטנות ולא יקרות ולהיפגש עם חברים. הרבה מסעדות יפניות בישראל מספקות בדיוק את ההפך: יוקרה, פאר ומחירים גבוהים שבמקום לקרב אותנו לתרבות היפנית, יצרו רושם של משהו יקר ובלתי מושג. קימורה-יה החדשה (שממוקמת היכן ששכנה מסעדת רפובליקה דה רונימוטי) היא לא בדיוק בר אלא מסעדה גדולה עם אווירה של מסעדת פועלים פשוטה. יש בה המון מקומות ישיבה ובר קטן. דרך חלון אפשר להציץ למה שקורה במטבח והצוות דואג לברך את האורחים ביפנית כדי לשמור על האווירה האותנטית.

יש גם סושי. קימורה-יה
יש גם סושי. קימורה-יה|צילום: לין לוי, mako אוכל

אם להאמין לאתר המסעדה, קימורה-יה היא רשת שמפעילה 200 מסעדות ברחבי יפן וסניפים נוספים בדובאי. התפריט של קימורה-יה יפני מסורתי ונטול יומרות, העיצוב (שלMayuka Kojima)קליל, צבעוני ונטול פאסון, כאילו עשו כאן הכל כדי להעניק לישראלים את חווית המטבח היפני האמיתי. הצוות מורכב משפית יפנית שמכינה את הסושי בבר, שף יפני נוסף שאחראי על הראמן במטבח ומנהל פלור שהגיע מיפן בשביל ההרצה.

פרסומת
גיוזה ואוכל פשוט של איזקאיה אמיתית
גיוזה ואוכל פשוט של איזקאיה אמיתית|צילום: לין לוי, mako אוכל

מה אוכלים כאן

התפריט של קימורה-יה מציע מבחר גדול של מנות ראשונות (18-65 שקלים למנה): בגזרה הזו יש סשימי, חמוצים יפניים, סלטים, תרד ברוטב שומשום קלוי וקאיסן יוקה - מנה קלילה וטעימה מאוד של פרוסות דגים נאים, חלמון ביצת שליו וואסאבי טרי וחריף בטירוף (65 שקלים).

הראמן המעולה של קימורה-יה
הראמן המעולה של קימורה-יה|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

בקימורה-יה מציעים גם חוויית שאבו שאבו: סיר הוט פוט ששמים על גזייה - חצי ממנו עם ציר דאשי ובחצי השני ציר קומבו. הסועד מבשל לעצמו את הבשר, את הטופו ואת הירקות שמגיעים עם הסיר. אי אפשר להזמין אותה כשיושבים על הבר ומי שיושב מסביב לשולחנות יכול לקבל אותו עם פלטת בישול אישית (99 שקלים). חוץ מזה התפריט מציע 3 סוגים של ראמן: לבן, שחור ואדום (59 שקלים), שלושתם על בסיס ציר חזיר. השחור שטעמתי היה מוצלח מאוד, מאוזן ולא אגרסיבי.

איזקאיה יפנית עממית. כן יש דבר כזה. קימורה-יה
איזקאיה יפנית עממית. כן יש דבר כזה. קימורה-יה|צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט כולל גם מגוון מנות סשימי וקרפצ'יו, שיפודי יקיטורי (15-30 שקלים), מנות איזקאיה קלאסיות כמו טנגצו - שניצל חציר יפני (60 שקלים); קרה אגה - כדורי פרגית במרינדה (35 שקלים) ואגדשי טופו (35 שקלים). מרק מיסו עולה כאן רק 12 שקלים ואוניגירי עם סלמון מאודה - 20 שקלים.

פרסומת

עוד בתפריט גיוזה ממולאת בעוף (25 שקלים ל-3 יחידות או 38 שקלים ל-5 יחידות), סושי על כל נגזרותיו עם סלמון, טונה, סרטן ואונגי (45-90 שקלים לרול של 4 יחידות), מנות צלופח מעולות: אונגי קאביאקי - צלופח שלם צלוי בגריל (99 שקלים) ואוזקי - מנת נשנוש כיפית של 3 פרוסות עדינות של צלופח עם מלפפון ברוטב פונזו (35 שקלים).

ומה שותים? סאקה כמובן. יש 7 סוגי סאקה, 5 מהם מוגשים גם בכוסות ובקנקנים (40-66 שקלים לכוס או 90-157 שקלים לקנקן). מבחר הקינוחים כולל 2 אפשרויות: מוס מאצ'ה (25 שקלים) ומוס שומשום לבן (20 שקלים).

כמו ביפן?

לפי תחושתי, קימורה-יה תעשה את מה שאיזקאיות אחרות ניסו ולא הצליחו: במקום להתמקד בעיצוב ומיתוג, מציעים כאן פשטות עממית נגישה יותר שאולי תגשר על הפער ותקרב אותנו למטבח היפני. צוות העובדים במקום מקצועי ומבין עניין וגם אם לא הייתם ביפן תוכלו להתמצא בקלות בתפריט ולהרכיב יופי של ארוחה. אם כבר לצלול לתוך חווית איזקאיה בפעם הראשונה אז כאן, וגם מבחינת המחיר זה שווה עכשיו, כי עד סיום ההרצה יש 30% הנחה על הכל.

מאז"ה 5, תל אביב. ראשון-שבת החל מ-18:00.055-2996579

מצאתם טעות לשון?