מושב אביחיל מתחדש במסעדה איטלקית חדשה שמצטרפת לשלל מסעדות, בתי קפה ומאפיות שנפתחו לאחרונה באזור עמק חפר. הפנים המפתיעות שמאחורי המסעדה החדשה, פסטיליה, הן פניה היפות של הדוגמנית שירלי בוגנים.

פסטיליה (צילום: נופר בוגנים,  יחסי ציבור )
פסטורלי בעמק חפר. מסעדת פסטיליה | צילום: נופר בוגנים, יחסי ציבור

עוד אוכל טעים בפייסבוק שלנו

את המסעדה פתחה בוגנים בשותפות עם חבר של בעלה, איש העסקים דן מרקוביץ', שעבר להתגורר במושב לפני כשנה וזיהה את הפוטנציאל באזור. השניים בחרו בקו איטלקי טרי וקליל ששומר על מחירים הוגנים. "יש במטבח האיטלקי חמימות שמזכירה לי את הישראליות", מסבירה בוגנים. "המקום שלנו עובד על טריות יחד עם חומרי גלם איכותיים, ובמחירים נוחים לכל כיס". 

מה גרם לך להיכנס לתחום הזה פתאום?
"אני אוהבת אתגרים, והאמת היא שלא חשבתי על זה בכלל, זה פשוט הגיע אליי. חבר ילדות של בעלי - דני השותף שלי - התקשר אליי וסיפר לי שהוא גר באביחיל ושאין כלום באזור ויכול להיות מאוד לעניין לפתוח בו בית קפה מסעדה. בלי לחשוב הרבה, שזה לא אופייני לי, אמרתי או.קיי, למה לא לנסות. כי אם נפתחת דלת של הזדמנויות צריך לפחות לנסות".

עוד באוכל טוב:

שירלי בוגנים (צילום: אביב חופי)
נכנסת למסעדנות. בוגנים | צילום: אביב חופי

תפריט המסעדה נוצר על ידי השפית והיועצת הקולינרית אמילי גולדברג (לשעבר ממסעדת מונטיפיורי 7 בתל אביב) והמנות האיטלקיות שיצרה כאן כוללות, מלבד פסטות ופיצות, גם אופציות טבעוניות ובריאות. "היה חשוב לי שהתפריט יספק מענה לכולם", מרחיבה בוגנים, "אנחנו לא מסעדת שף, אלא מקום שנעים להגיע אליו ולאכול בו מנת פיצה טרייה וטעימה או תבשיל טבעוני חמים".

בין המנות בפסטיליה ניתן למצוא לבבות ארטישוק ופרמג'יאנו עם זילוף שמן ובזיליקום (21 שקלים), סלט פנצנלה של עגבניות שרי ומוצרלה, לחם אבוד, פסטו ובצל סגול (27 שקלים), פיצה פירות ים עם גבינת עזים וצ'ילי (53 שקלים), פיצה פטריות יער, פורטבלו וכמהין (47 שקלים), פוקצ'ה עם עשבי תיבול, עגבניות לחות, לבבות ארטישוק, זיתים שחורים ופרמזן (39 שקלים), ועוד מגוון ארוחות בוקר, פסטות ומתוקים. המסעדה נפתחה לתקופת הרצה לפני כמה שבועות ולכן עדיין ייתכנו שינויים בתפריט. לצד האוכל, ניתן לרכוש במקום גם מגוון חומרי גלם איטלקיים שבהם משתמשים כאן.

פסטיליה, ההגנה 5, אביחיל, 077-4463508, ראשון-שבת 8:00-23:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל