המסעדה מרק
מגיעים לתל אביב. המסעדה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מקומות חדשים

פרוזדור, בית המבורגרים חדש, תל אביב
במקום מסעדת הוויט הול הוותיקה נפתח בית ההמבורגרים פרוזדור. בתפריט מגוון המבורגרים עם תוספות שונות כגון טוני מונטנה - המבורגר עם גאודה, רוטב שום קובני, בצל כבוש ותפוצ'יפס (54 שקלים), אלוף בצלות - המבורגר עם מיונז שום, גאודה,בצל מקורמל, טבעות בצל ובצל כבוש (56 שקלים) והמבורגר כחול ומעושן - עם גבינה כחולה, בייקון, ארוגולה, מיונז בלסמי ובצל סגול כבוש (58 שקלים). לצד ההמבורגרים יש גם צ'יפס עגול או רגיל (12-14 שקלים), כנפיים (28 שקלים) וסלט (12 שקלים). המקום פתוח מדי יום מהשעה שש בערב ועד חצות.

הפרוזדור. מנדלי מו"ס 6, תל אביב. 03-5233223. לא כשר. 

עשינו אתכם רעבים? בואו לפייסבוק שלנו

סניף חדש להמסעדה, תל אביב
המסעדה פותחת בעוד כשבוע סניף חדש, הפעם ברחוב הארבעה בתל אביב. הסניף החדש יפעל משעות הבוקר ועד חצות. כמו כן, הסניף המקורי בראשון לציון מציע מרקים חדשים לחורף ב-15 שקלים ותבשילים ב-30. בין המנות החדשות: מרק עדשים עם ירקות שורש; מרק כרובית בשמנת מתוקה ושמן כמהין; תבשיל צ'ילי קון קרנה עם פלפלים חריפים, ראגו בקר ושעועית שחורה; ותבשיל חריימה של פילה אמנון ברוטב עגבניות.

המסעדה. סחרוב 22, ראשון לציון. הארבעה 18, תל אביב. 03-9613388.

המבורגר פרוזדור
המבורגרים חדשים בפרוזדור. במקום הווייטהול | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב



פיצה אלכסנדר, פיצרייה חדשה בקריית מוצקין
אלכסנדר, פיצירייה חדשה בקריית מוצקין, מציעה פיצות מבצק מחמצת שאור. הבצק נוצר על ידי השף ירון וידר (אקס המסעדות רנה בחיפה ואדלה רמת ישי) ששידך לו תוספות כמו קלאסיק שרימפ - בייבי שרימפס, שומר כבוש וזיתי קלמטה; מיקס גריל ספיישל - רוטב ספייסי ברביקיו ביתי, בייקון, פפרוני וקורנביף; ופיצת שמנת מעושנת עם שמנת, בצל, בייקון, גבינה ורצועות בייקון מעושן.

פיצה אלכסנדר. שדרות ירושלים 3, קריית מוצקין. 04-8404062. לא כשר.

רשת וניליה מגיעה לבאר שבע וכפר סבא
שני סניפים חדשים לרשת וניליה. הסניף הראשון ימוקם במתחם B סנטר בכפר סבא הירוקה והשני במתחם BIG באר שבע.

וניליה. אנגל 78, כפר סבא הירוקה; דרך חברון 21, באר שבע

עוד באוכל טוב:

 

קוק בוק קפה מטלון
מתחילים לערוך ערבי ספרות קולינרית. קוק בוק קפה | צילום: אביבית פריאל אביחי, יחסי ציבור

חגיגות ואירועים

ספרים ונהנים בקוק בוק קפה, תל אביב
אביבית פריאל ולימור לאמי מהאוזריה והקוק בוק קפה מתחילות ביום ראשון סדרת ערבי אירוח של כותבי ספרי בישול וגסטרונומיה. בערב הראשון (29.11) תתארח בקוק בוק קפה מירה איתן, מחברת הספר שעות שמחות, לערב של קוקטיילים וסיפורים על אלכוהול. 30 שקלים למשתתף, כולל קוקטייל מתנה.

קוקבוק קפה. זבולון 25, תל אביב. 03-5330899 שלוחה 2.

חגיגות 10 שנים לרוסטיקו
רשת רוסטיקו האיטלקית מתל אביב חוגגת עשור. לכבוד החגיגיות יגיע להתארח הפיציולו אנטונינו אספוזיטו, ותפריט ספיישלים ייחודי יוגש בסניפי הרשת ברוטשילד, באזל ומתחם שרונה בתל אביב. התפריט יושק ביום שני ה-30.11, עם מנות כמו טליאטלה רוקולה – פילה בקר צלוי על רוקולה ועלי סלרי (72 שקלים) ופיצה לבנה עם זוקיני, פסטו, צנוברים, ביצת עין ומוצרלה די בופלה (62 שקלים).

לפרטים

אנטיפסטי רוסטיקו
עשור של פעילות. רוסטיקו | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

עומר מילר מתארח בקפאסה, באר שבע
ב-30 בנובמבר יגיע השף עומר מילר למסעדת קפאסה בבאר שבע ויגיש מנות מוכרות ממסעדתו שולחן: רוסטביף סינטה עם ביצי שטן וקוויאר שחור; טרטר טונה אדומה עם וויניגרט סויה-כמהין ועירית; ביצה-שניצל במרק עדשים וציר בקר; סוכריות דלעת על קרפציו דלעת מקורמלת, ריקוטה טרייה ופרמזן מיושן; ושווארמה לוקוס חריפה על פיתה טרייה, בצלים סגולים, מטבוחה וכוסברה. 190 שקלים לסועד לא כולל שתייה.

קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122. 

ערבי טאפאס ויין במנטון, חיפה
המסעדה בחיפה עורכת ערבי טאפאס ויין בכל יום רביעי. בתפריט טאפאסים מתחלפים של השף מיכאל דרעי ובמקום נערכות טעימות יין והסברים. בין הטאפאסים: טונה אדומה ומנגו עם עגבניות שרי, בצל ירוק, בצל סגול, פטרוזיליה וצ'ילי אדום; פטה כבד אווז צרפתי על קוביות ופל בלגי עם ריבת עגבניות שרי; ושרימפס ורדה ברוטב חמאת עגבניות, שום ויין לבן. 96 שקלים לסועד.

מנטון. היינה 1, מרכז הכרמל, חיפה. 052-5309944.

טעימת יינות זוכי פרסים באיש הענבים
היינות הזוכים של תחרות היינות טרה-וינו יוגשו לטעימה בימים חמישי (18:00-23:00) ושישי (11:00-17:00) באיש הענבים ביפו. 100 שקלים לכרטיס כניסה ברכישה מוקדמת, 125 שקלים לרכישה במקום.

טועמים זהב - בית איש הענבים. על הטורים 12, יפו.

עומר מילר, ינואר 2015
בא לבאר שבע. מילר | צילום: אביב חופי

תפריטים חדשים

תפריט חורף חדש בפרונטו, תל אביב
דיוויד פרנקל מציע תפריט חדש בפרונטו ובו מנות כמו קונסומה עוף בגריל עם קפלטי כבדי עוף ושמן צ'ילי (58 שקלים), קנלוני סרטנים עם קציפת ביסק וביצה (72 שקלים), טליאטלה שחור-לבן עם פירות ים, ציר פרושוטו ואצות מקורמלות (119 שקלים) וספריבס מעושנות עם בטטות סגולות, בצל ירוק מוחמץ וג'ל תפוחי עץ (125 שקלים).

Pronto. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915.

תפריט חורף חדש בזכאים, תל אביב
המסעדה הטבעונית מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו סטייק הלחם שעורר סערה ויראלית ונכנס עתה באופן קבוע לתפריט עם חסה ערבית, איולי שום ולימון פרסי (39 שקלים), סלט ניסואז עם תפוח אדמה באטר, שעועית ירוקה, בצל, זיתי קלמטה, אריסה ואיולי (47 שקלים), שווארמה מפטריות מלך היער עם גראטן תפוחי אדמה ושום (63 שקלים) ושיפוד של פטריות מלך היער עם שמפיניון, בצל, עגבניה, פלפל חריף וסלט חציל שרוף (46 שקלים).

זכאים. בית השואבה 20, תל אביב. 03-6135060.

מנטון פילה בקר
ערבי טאפאס בכל יום רביעי. מנטון בחיפה | צילום: סיוון רושיאנו, יחסי ציבור

תפריט צהריים חדש ב-TYO, תל אביב
המסעדה היפנית מציעה תפריט צהריים חדש במסגרתו במחיר העיקרית מקבלים גם מנת פתיחה ומנה ראשונה. בין המנות העיקריות כאן: האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ - פרוסות ילו טייל, ירקות, אורז יקיניקו, שמן צ'ילי וליים (110 שקלים); לוקוס סאקמושי - לוקוס מאודה, טופו, פטריות שימאג'י, תרד חלוט, סאקה וממרח שעועית שחורה (120 שקלים) וקומבינציית יקיטורי - יקיטורי סלמון, יקיטורי פילה בקר ויקיטורי פרגית בטריאקי עם פירה ותפוחי אדמה (92 שקלים).

TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333.

מנות חורף חדשות בגרנד קפה טורקיז, תל אביב
המסעדה מציעה מנות חורף חדשות ובהן קוביות לוקוס פריכות לצד סלט מלפפונים אסיאתי ואיולי שמיר (68 שקלים), סלט עוף בגריל עם פירורי לחם, כרוב אדום וחסה אייסברג (62 שקלים), בייגל סלמון וגבינת שמנת (56 שקלים), בגט טוניסאי עם אריסה ביתית ותפוחי אדמה (60 שקלים) ופסטה פטוצ'יני בשמן זית עם פטריות יער צלויות, כרישה, שום ובזיליקום (64 שקלים).

גרנד קפה טורקיז. אינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב. 03-5536677.

פרונטו ספריבס
תפריט חורף חדש של דיוויד פרנקל בפרונטו | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

קינוחי חורף במוזס
רשת ההמבורגרים יצרה שלושה קינוחים חדשים: קוקיז אנד צ'יז - עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ושברי עוגיות (37 שקלים), קוקי-נט - שתי עוגיות וניל ושוקולד לבן וביניהן קצפת וגלידת וניל ברוטב קרמל נוגט ואגוזים מסוכרים (38 שקלים) ורסברי דילייט - עוגת בלונדי בראוניז עם פטל ושוקולד לבן לצד קצפת וגלידת תות (38 שקלים).

לפרטים

עסקיות ערב חדשות במסעדת אחלה, חיפה
מסעדת אחלה בחיפה מציעה תפריט עסקיות ערב על הבר: קציצות טלה, סטייק פרגית או נקניקיות מרוקאיות פלוס תוספת ושתייה קלה לבחירה ב-69 שקלים. 

אחלה. ההסתדרות 157, חיפה. 04-9999519. 

תפריט חורף חדש ברובינשטיין, פולג
המסעדה מציעה מנות חדשות לחורף ביניהן קדרת טלה (98 שקלים), אוסובוקו לבן (89 שקלים), שוק אווז (69 שקלים) ולזניה ראגו (69 שקלים). כמו כן יוצעו כאן גם משקאות חורף כדוגמת סיידר חם עם יין (19 שקלים).

רובינשטיין. גיבורי ישראל 17, אזור תעשייה פולג, נתניה. 09-7888838.

זכאים סטייק לחם
נכנס לתפריט הקבוע. סטייק לחם בזכאים | צילום: חני זכאים, יחסי ציבור



מנות חדשות בסהרה, הגליל
המסעדה הערבית מציעה מנות מטפונה מסורתיות (שיטת בישול ארוך בתוך בור גחלים מתחת לאדמה) חדשות: נתח שייטל על עלי בננה עם ירקות שורש וקולורבי (85 שקלים), לוקוס על עלי גפן (160 שקלים) ושוק טלה ממולא פריקי, בשר כבש טחון וצנוברים (429 שקלים למנה ל-4 סועדים).

סהרה. כביש מס' 65 לעפולה (בדרך לכפר תבור), כפר נין. 04-6425959.

בנטו TYO
בנטו חדש ב-TYO | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

משקאות חורף בלחם ארז
רשת בתי הקפה מציעה משקאות חורף חדשים כמו חלווה שוקולד - פרליני שוקולד, חלב מוקצף עם חלווה ושברי פקאן סיני (21 שקלים), דולצ'ה אספרסו - ריבת חלב, חלב חם, אספרסו ובוטנים גרוסים (19 שקלים), ובננה לוטוס - ממרח לוטוס, חלב מרוכז, פרליני שוקולד, בננות, חלב חם וקצפת (23 שקלים).

לפרטים

גלידות בפירות הדר בלג'נדה
רשת לג'נדה מציעה מנה חדשה לחורף של סורבה המוגש לסועד בתוך חצי תפוז או חצי אשכולית (16-22 שקלים).

לפרטים

אין תמונה
קינוחים חדשים. מוזס

מה עוד קורה

סדנאות לחם ביקב תשבי, בנימינה
האופה יובל אלחדף יעביר ביקב תשבי סדנת לחם בעבודת יד. הסדנה בת היומיים תתקיים ב-30.11 וב-1.12 (590 שקלים ל-2 מפגשים בני ארבע שעות). בסדנה ילמד אלחדף את כל שלבי הכנת הלחם בדגש על לחמי מחמצת, בצקי שמרים, פוקצ'ה, פיצה ועוד מאפים.

יקב תשבי. מתחם יקב תשבי - כביש 652, בין זכרון יעקב לבנימינה. 04-6380434. 

סדנת חנוכה לילדים או למבוגרים, ספייסז
לקראת החג מציעים בספייסז סדנאות חנוכה לילדים ולמבוגרים. מה לומדים להכין? סופגניות אפויות, לביבות, עוגיות רוזט מטוגנות וסופגניות חובקות עולם כמו צ'ורוס, דונאטס או לביבות ריקוטה. 39-119 שקלים למשתתף, הסדנאות יתקיימו בסניפי ספייסז.

לפרטים: 1-700-500-611. 

>> לכל חדשות האוכל