אחרי למעלה מעשרים שנות פעילות, השף חוסאם עבאס ממסעדת אל באבור המוכרת בוואדי ערה, אולי המסעדה המזוהה ביותר בארץ עם המטבח הערבי, נלחם כעת במטרה להשאיר את המוסד פתוח. עבאס קיבל אתמול צו סגירה מבית המשפט המחוזי בחיפה, בעקבות הליך משפטי נגד המקום שנמשך כבר שלוש שנים בגין שימוש ללא היתר ובנייה ללא היתר במבנה שבו שוכנת אל באבור, שהוא מבנה לשימור.

צלעות טלה, אל באבור (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
צלעות טלה באל באבור | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
אל באבור כנאפה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
כנאפה באל באבור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עורך הדין של עבאס, מוחמד סובחי, מספר שבית המשפט נתן כמה ארכות להארכת המועד להשגת היתר הבנייה במבנה הנדרש, ועם זאת אתמול הוצא למקום צו סגירה. עם עבאס שוחחנו הן אתמול והן היום, והוא נשמע נסער במיוחד מההוראה לסגור את אל באבור, בייחוד אחרי תקופת הקורונה.

"איך סוגרים מוסד כזה בגלל שלא הבאתי אישור", אומר עבאס, "כנראה הרגזתי פקיד כלשהו שלא מוצא חן בעיניו, אבל אני לא עבריין. המסעדה פעלה באותו מבנה כבר שנים ונתנו לי אישור לשימוש חורג בעבר אז למה שלא ייתנו לי שוב? כלום לא השתנה. אני מרגיש שמחפשים אותי מכל מיני סיבות כבר שנים".

כרגע על פי הצו עומדת אל באבור הוותיקה סגורה, עד לקבלת כל האישורים הנדרשים להפעלת המקום כדין. עם זאת, לפי עורך הדין ההיתר הנדרש להארכת משך הפעילות של המסעדה במבנה לעוד חמש שנים נמצא בתהליך אישור, ומקווים שהוא יונפק כבר השבוע, כך שהמקום יוכל לחזור ולפתוח את דלתותיו.

את עבאס זה לא מרגיע. "המסעדה שלנו פועלת כבר 22 שנים במבנה הזה", הוא אומר, "אז מה פתאום עכשיו דווקא לסגור אותה? רק בקורונה השקעתי שם 300-400 אלף שקלים. והרי מה יעשו עכשיו פתאום מהבניין הזה שאני בו כבר שנים? הוא יהיה חירבה".