אם בראנץ' הוא כבר בגדר קונצנזוס לאומי, מסעדות יוקרה הן האנטי קונצנזוס. בטח אם הן ממוקמות במגדל גבוה עם נוף לים. כשמגיעים לבראנצ' שבת החדש של pope & pope שום דבר לא מכין אתכם לאווירה, לנוף, לתפריט וגם למחירים. זו לא מסעדה שהולכים אליה ככה סתם כל יום וגם לא ארוחה שבאים לאכול עם כפכפים וגופיית סבא. כשמפרקים את החוויה מהאנטגוניזם הראשוני -מקבלים ארוחת צהריים סופר שווה במסעדת שף שעולה 180 שקלים לסועד (לא כולל קינוח) – מחיר סביר למדי אם לוקחים בחשבון את כמות האוכל שמגיע לשולחן.

בראנץ' פופ אנד פופ (צילום: אלכסיי קוביצקי, יחסי ציבור)
בראנץ' פופ אנד פופ | צילום: אלכסיי קוביצקי, יחסי ציבור

השף שחף שבתאי הרכיב תפריט בראנץ' נטול ביצים-חמאה-סלט שמתחיל ב-10 מנות פתיחים, שבהחלט אפשר להסתפק רק בהן ולוותר על המנות העיקריות שמגיעות בהמשך. העשירייה החגיגית הזאת כוללת קולרבי קלוי על גחלים עם איולי חריימה ועירית; סשימי עם סרירצ'ה אבוקדו ושברי דוריטוס; סלקים עם סילאן גבינת עיזים ופרג; שייטל וואגיו עם איולי מיסו ובזיליקום, דים סאם מושלם ממולא בסינטה ברוטב קוקוס תירס ובזיליקום ועוד. עם כל זה מגיע גם מגש מאפים שבין היתר כולל בורקס, מאפה גלילי, חלה ובייגל זעתר. לא בטוח שתצטרכו את הכמות הזו כי 10 המנות הראשונות מעולות גם בלי כל פחמימה, אבל בכל זאת, כמו שאומרים, שלא יחסר.

בראנץ' פופ אנד פופ (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בראנץ' פופ אנד פופ | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת העיקריות לבחירה יש בתפריט שרימפ דאשי כרישה, בר ים עם קרם מאדארס אגוזי קמירי שימגי ציר עגבניות ושום ירוק וכמהין, לוקוס בקארי אדום עם קפיר ליים, מנת נתחי פילה בגריל עם רוטב מיסו פורצ'יני גזרי גינה ויין פורט, נתחי פילה עם אטריות אורז יקיטורי, ג'ינג'ר, צ'ילי ופטריות שימאקגי, וגם טלה ברביקיו סיטי, בריסקט וואגיו ועוד.

ולמרות שהקינוח אינו כלול במחיר, נהינו במיוחד מקינוח "תירס" - קרם ברולה תירס, פופקורן מקורמל, קרמבל תירס, קרם חלב קורנפלקס ותירס מלוח מטוגן (58 שקלים). נכון, תג מחיר לא זול לארוחה, אבל תצאו מרוצים ושבעים מאוד.

פופ אנד פופ. הארבעה 30, תל אביב. טלפון: 03-7595000