סקול יארד (צילום: אלברט ללמיאב)
האם הגיע סופו של הבר הפשוט? | צילום: אלברט ללמיאב

זוכרים את התקופה שבה הייתם יוצאים לבר ותפריט האוכל בו היה דלוח עד לא קיים? לא זוכרים? זה בגלל שהיא הסתיימה מזמן. כיום, אף בר שמכבד את עצמו לא פותח ללא תפריט אוכל מושקע ותפריט קוקטיילים מפונפון שמחזק את התיאבון. המקומות החדשים כבר למדו לכבד את עצמם בתואר בר-מסעדה, ויש לא מעט כאלה שנפתחו לאחרונה, באופן מוזר למדי כולם באותו האזור של רחוב דיזנגוף בתל אביב.

רוצים לקרוא עוד? בוא לנשנש איתנו בפייסבוק

טוטו קארה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טוטו קארה במקום הבן ציון 1. באווירה ביתית | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

טוטו קארה - הטרי שבחבורה

על אף שלל ביקורות חיוביות ואחרי תקופת פעילות של פחות משנה בלבד, בר המסעדה בנציון 1 בשדרות בן ציון בתל אביב נסגר לפני מספר שבועות. בנציון 1, הוקם על ידי הבעלים של האוזן השלישית ושכן בסמוך לחנות הדיסקים והסרטים ובית הקפה השייך לאוזן. את הסגירה הקדימה עזיבתו של השף אילון עמיר (אקס טוטו) עוד בחודש ספטמבר.

וכטיבן של סגירות, מגיעות בהקדם אחריהן גם פתיחות חדשות. כך, נפתח השבוע לפעילות באותו המקום בר מסעדה חדש בשם טוטו קארה (Toto Cares). את המקום העבירו הבעלים של האוזן השלישית לגל געש, הבעלים של ברים שונים בתל אביב ובראשון לציון, שחבר למספר שותפים ופתח את הטוטו קארה שבו כ-100 מקומות ישיבה. 

האוכל המוגש במקום כולל חשודים מידיים בגזרת האוכל שהולך עם אלכוהול כמו המבורגרים (קלאסי ב-35 שקלים או צ'יזבורגר ב-38 שקלים), שלל פיצות שנאפות במקום כמו פיצה מרגריטה קלאסית (34 שקלים), פיצה בייקון ותפוז (38 שקלים) ופיצת טנדורי חריפה (38 שקלים), לצד פיצות טבעוניות כמו פיצה ירוקה (40 שקלים), או פיצת פטריות (40 שקלים) וקינוחים כדוגמת מלבי ברוטב פטל ואגוזים (36 שקלים) או מוס שוקולד עם אגוזים מסוכרים (36 שקלים).

ברשימת הקוקטיילים במקום ניתן למצוא למשל ויסקי ג'ק דניאלס דבש עם נענע, מלפפון, לימונדה וליים (52 שקלים), קוקטייל עם טובי, לימונדה, נענע וסודה (52 שקלים), קוקטייל חריף עם וודקה, ליים, מנגו וצ'ילי (48 שקלים). 

עוד באוכל טוב:


סקול יארד קוסקוס (צילום: אור פישביין)
סקול יארד. תבשילים בסופי שבוע | צילום: אור פישביין

סקול יארד - מגרש משחקים של אוכל ואלכוהול בכל שעות היום

זמן קצר בלבד אחרי פתיחת הספייס האוס - בר קוקטיילים בהובלת אריאל לייזגולד עם תפריט של סבינה ולדמן, נפתח לפעילות ברחוב דיזנגוף גם בר טאפאסים חדש בשם סקול יארד שפועל בשעות היום כבית קפה מסעדה לכל דבר, ובערב משנה פניו לטאפאס בר. 

הבעלים הצעירים של המקום, בן מלול ואור פישביין, הם בני 25 בלבד וכבר עולם המסעדנות קרץ להם. "בסקול יארד יש כ-70 מקומות ישיבה כשעל העיצוב והתפריט אנחנו אחראיים", מספר לנו פישביין. "בתחילה, פתחנו כאן יחד סניף של קפה קפה כי ראינו בכך הזדמנות לקבל את תמיכת הרשת וללמוד על הענף. אבל לאחר שנה וחודשיים החלטנו שיש במיקום הזה פוטנציאל הרבה יותר גבוה מאשר בית קפה-מסעדה בלבד ולכן שינינו את הקונספט לבר טאפאס".

את התפריט של המקום בנו פישביין ומלול תוך ייעוץ משף הרשת של קפה קפה והוא נפתח לפעילות לפני כשלושה שבועות. בתפריט של הסקול יארד בשעות הבוקר ניתן למצוא ארוחת בוקר מקסיקנית ובה חביתה עם פלפל, בצל, מוצרלה ופטריות, עטופה בטורטייה צרובה, לצד סלסה מקסיקנית, גואקמולה וגבינת שמנת (56 שקלים), לחמניית פן דה מי בליווי ממרח פסטו, טחינה, ממרח ארטישוק וממרח עגבניות מיובשות (34 שקלים) וכריך טוניסאי עם טונה בלימון, פלפלצ'ומה, לימון כבוש, ביצה קשה, מלפפון כבוש ותפוח אדמה מדורה (48 שקלים).

מלבד תפריט ארוחות הבוקר במקום מגישים גם תפריט טבעוני הכולל המבורגר טופו, פסטות וסלטים, וכן ארוחות צהריים הכוללות מבחר פסטות ומנות חמות שונות. בתפריט הטאפאסים שמוגש החל מהשעה שש בערב ניתן למצוא כאן למשל סלט עגבניות חריף עם פלוט דגנים (18 שקלים) וברוסקטה סינטה בקר עם איולי פסטו וסלסה פיקנטית (45 שקלים). בסופי השבוע מגישים במסעדה ספיישלים כמו קוסקוס מיוחד או חמין ביתי.

למרות התפריט הרחב, דווקא הקינוחים בסקול יארד לוקחים חלק ניכר מתשומת הלב עם מנות כמו מקרון פיסטוק בשילוב קרם שוקולד לבן, במעטפת דולצ'ה ופירות יער (39 שקלים), טופי חם שכבות של שוקולד פאדג', בצק אלפחורס וטופי במעטפת של גאנאש שוקולד בלגי חם (35 שקלים), וקראמבל בהרכב פאי תפוחים בשילוב קינמון וצימוקים, במעטפת פירורי שטרויזל עם גלידת וניל (35 שקלים).

סקול יארד אווירה (צילום: אור פישביין)
סקול יארד. בבוקר קפה, בצהריים מסעדה ובערב טאפאס בר | צילום: אור פישביין

קונסיירז' - שף קוקטיילים ורזומה עשיר

עוד תוספת מאסיבית לרחוב דיזנגוף הוא בר המסעדה המפונפן הקונסיירז', שהוא מקום מעוצב למשעי וגדול במיוחד (200 מקומות ישיבה) בבעלות האחים מור, עידן ורז אבידן שאחראים על ברים כמו טיילור מייד ורום סרביס בתל אביב, בשותפות עם השף אור גינצבורג שגם בנה את התפריט במקום.

 "הקונסיירז' הוא מקום מאוד שונה בנוף של דיזנגוף", מספר לנו מור אבידן. "מדובר בבר-מסעדה ברמה הכי גבוהה שיש ועיצוב מאוד מיוחד שאחראי עליו תמיר בן ציון. זה ממש לא העסק הראשון שלנו לכן אנחנו מאוד מנוסים ושונים מיתר המקומות ברחוב כי רובם עובדים על נישה של ברים שכונתיים ואנחנו נותנים מענה לקהל שמחפש שתייה מתוחכמת יותר ואוכל מצוין. הקהל שלנו הוא קהל בוגר יותר שמחפש יותר מסעדה מבר".

התפריט של הקונסיירז' נמצא כרגע בהרצה ולכן מכיל ברגע זה מספר מצומצם של מנות. "אנחנו נגיש מבחר מנות קטנות ובינוניות ממטבח שף וגם מנות מיוחדות יותר כמו מקרון פטה כבד אווז או המבורגר אנטרקוט בלחמניית באן", מספר אבידן. "על הקוקטיילים כאן אמון שף קוקטיילים בשם נועם זרח. יצרנו יחד מבחר קוקטיילים עם שילובים של חומרי גלם כמו סלק, גזר וצ'אי מסאלה".

טווח המחירים של הקוקטיילים בקונסיירז' נע סביב 50 שקלים למשקה. בין המשקאות בתפריט: קוקטייל קוקוס עם וודקה, סירופ קוקוס וניל עם יוגורט עזים; קוקטייל על בסיס ג'ין עם מיץ גזר, שרטרז ומי דבש וקוקטייל על בסיס וודקה עם מיץ תפוזים, טריפל סק וסירופ של סלק וניל שמיוצר במקום.

אם כל הקוקטיילים, מנות השף והאלכוהול הזה ברחוב דיזנגוף לא הספיק לכם, בקרוב עתיד להיפתח על ידי הבעלים של בר המילה (אף הוא בדיזנגוף) בר קוקטיילים נוסף וחדש על חורבות הסניף של אספרסו בר במיקום הנחשק של דיזנגוף פינת שדרות בן גוריון. 

טוטו קארה. בן ציון 1, תל אביב. טלפון: אין עדיין. ראשון- שבת 19:00-אחרון הלקוחות. שישי 12:00-אחרון הלקוחות.

סקול יארד. דיזנגוף 247, תל אביב. 03-635-7757. ראשון־שישי 7:00-אחרון הלקוחות, שבת 09:00- אחרון הלקוחות.

קונסיירז'. דיזנגוף 95, תל אביב. ראשון- חמישי 19:30-2:00, שישי -שבת 13:00- אחרון הלקוחות.

>> לכל חדשות האוכל