פיצה והמבורגר הם ככל הנראה המאכלים הכי נפוצים בישראל (כן, יותר מפלאפל). אפשר למצוא אותם גם במסעדות שף וגם בדוכני רחוב, הם מעמידים אותנו בתורים ארוכים ולא מפסיקים להפתיע עם גימיקים וירטואוזיים, מיקומים סודיים ומתכונים ששוברים את השגרה והמוסכמות. 2023 הייתה ללא ספק שנת הפיצה הנפוליטנית, שאומנם דחקה קצת את ההמבורגר, אבל אל חשש, גם בגזרת ההמבורגריות לא משעמם לרגע.

לא מזמן סיפרנו לכם על ניקו של שרון כהן ועל הגרינבורגר החדש של צביקי עשת באזורי חן; טעמנו גם את ג'נגו שנפתח בזמן המלחמה ואת OSU ששוברים את שוק הכרמל בימים אלה. והנה אנחנו כאן כדי לספר לכם על עוד המבורגר אחד מעולה, שהסתתר לנו – ואולי גם לכם – מתחת לרדאר.

אבוש הוא דוכן המבורגרים ובשרים מעושנים במרכז מושב מגדים ליד חיפה, במרחק מטרים ספורים מהפודטראק האיטלקי של השף יוסי שטרית שעליו סיפרנו לכם לאחרונה. מסביבו מדשאות ירוקות, לידו גן שעשועים ענק, בקיצור - מיקום מושלם למשפחות.

המבורגר עם בשר מעושן מפורק. מטריף את הפה ואת המוח (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
המבורגר עם בשר מעושן מפורק. מטריף את הפה ואת המוח | צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

באבוש מכינים סמאשבורגר ג'וסי מושלם, שמגיע בלחמנייה לא גדולה ושונה למדי מהמקובל היום. היא לא מתוקה, לא בריושית ואין בה את הגלייז המבריק. מדובר בלחמנייה אוורירית מנוקדת בשומשום שנועדה אך ורק כדי להחזיק את הקציצות העסיסיות של הבשר. למעשה, בקושי מרגישים אותה בביס. הקציצות עצמן מגיעות במידת עשייה מדיום והן מצוינות עד כדי גלגול עיניים. שלושה ביסים ולא תבינו לאן זה נעלם. יחד עם הקציצה נכנסים ללחמנייה איולי בזיליקום, שנותן קיק מעניין, ירקות ואיולי מעושן, שמוסיף לביס תחושה של סוד. קטשופ ומיונז לא תמצאו בלחמנייה, אבל הם מוגשים כתוספת לצ'יפס שמגיע ליד.

המנה הרגילה, עם קציצה במשקל 110 גרם, עולה 52 שקלים (בתוספת צ'יפס), ויש גם רוטב צ'דר טבעוני (תוספת של 9 שקלים) שאין לוותר עליו, שאותו שופכים על הבשר בזמן הגשת המנה, ממש מול עיניכם. לרעבים יש המבורגר במשקל 220 גרם (62 שקלים בארוחה) ואחד גדול במיוחד במשקל 330 גרם (72 שקלים).

צלעות תירס. אוהבים ביסלי? (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
צלעות תירס. אוהבים ביסלי? | צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

בגזרת התוספות שאפשר להוסיף ללחמנייה מצאנו את הווריאציות השגורות כמו בצל מקורמל, ביצת עין ופטריות (6-9 שקלים לתוספת), אבל השוס האמיתי הוא תוספת של ערימת בשר מעושן שמפורק לשערות ועובר צלייה מהירה יחד עם רוטב סודי (15 שקלים). הסמאשבורגר עם הבשר הזה הוא לחלוטין תופעה, כי זה לא בדיוק המבורגר ולא בדיוק כריך - פשוט מנת שחיתות בשרית מפוצצת בטעמים וג'וס שמטריפים את הפה ואת המוח.

ומה אוכלים בזמן שמחכים לקציצה? התפריט של אבוש כולל גם מנת צלעות תירס בתערובת תבלינים חריפה-מתוקה-מלוחה שמזכירה ביסלי גריל ומעליהן איולי בזיליקום ואיולי חלפיניו (28 שקלים); ירקות מוחמצים מדהימים שלא כדאי לוותר עליהם (12 שקלים); נקניקיות צ'וריסו (34 שקלים); ועראייס פילו (34 שקלים). עוד יש באבוש כריכים - עם שניצל, עם פרגית, עם סלופי ג'ו, עם ערימת אונטריב מפורק או עם אנטרקוט בעשבי תיבול (52-67 שקלים).

אבוש. זה כל המקום (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
אבוש. זה כל המקום | צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

את אבוש פתח דן הולנדר, אושיה מוכרת (ואהובה) בתחום עישון הבשר. בעבר נהג לארח סעודות בשר מעושן, הפעיל יחד עם אשתו דנה קייטרינג בשם "דרך הגריל" וגם השתתף בתוכנית "משחקי השף". היום הוא מעמיד תורים בלתי נתפסים של אוהבי המבורגר באבוש שלו, כאלה שלא חשבנו שקיימים מחוץ לתל אביב.

אם אתם מגיעים ביום שישי אנא התאזרו בסבלנות והשתדלו להגיע מוקדם, כי האוכל פשוט נגמר. סבלנות זה שם המשחק כאן, וקחו בחשבון זמן המתנה, אבל מילה שלנו - בסוף זה ישתלם בגדול. מדובר בהמבורגר פנומנלי, שיגרום לכם להתנתק לרגע מהעולם לטובת מציאות של עונג מוחלט.

אבוש. מגדים, טלפון: 054-8800555. כשר בלי תעודה